| Namaparissia a întrebat:

Funda! Dau funda! Ce stiti despre homeschooling? As dori sa adopt aceasta modalitate de a invatasi vreau detalii.Sa raspunda numai cei care stiu sigur! Multumesc!

21 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai acasa si inveti ce vrei... fara prieteni, colegi si socializare... destul de nesanatos

| Samariteanul a răspuns:

Pai inveti acasa.Scapi de drumul pana la scoala(care te ajuta sa faci sport), scapi de invatatorii care mai tipa la tine, scapi de colegi si prietenii(nu socializezi) si e posibil sa nu inveti la fel de mult ca ei.(sunt mai multe dezavantaje la homeschooling decat avantaje)

| NLS a răspuns:

Fiica Danei Nalbaru invata prin sistemul Homeschooling, si are rezultate mai bune decat colegii de la clasa.
Dar e adevarat ca daca nu ai prieteni in vecini sau pe strada, socializezi mult mai putin, si asta spre pierderea ta.
Sport poti face si acasa.
Daca la clasa exista si copii mai putin interesati de scoala, si mai putin dotati intelectual, acasa inveti mai eficient, mai repede, mai mult. Si te poti concentra la materiile pentru BAC.
Sistemul din tarile nordice, de la clasa, e exact la fel. Copii sunt lasati sa isi aleaga exact ce vor sa faca, si merg pe acele materii. Si toti spun ca e cel mai eficient din lume.

| doctorandus a răspuns:

In Romania e permisa legal doar din motive medicale.

Plus ca daca parintele nu e geniu universal, vor trebui platiti foarte scump meditatori.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru NLS):

Cum ai tras concluzia ca are rezultate mai bune decat colegii de clasa? Care colegi de clasa in primul rand si cum s-a facut comparatia in al doilea rand?

| dannyel86 a răspuns (pentru suntserios):

Fiica Danei Nalbaru nu a inceput sa studiere prima data prin Homeschooling. A fost inscrisa la o scoala publica / privata, ca toti ceilalti. Banuiesc ca s-a facut comparatia raportat la colectivul in care s-a aflat initial si la modul cum a asimilat informatiile studiind acasa, in balanta cu performantele din scoala.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru dannyel86):

Inca odata... cum s-a facut comparatia? ca sigur nu o evalueaza nimeni la fel ca pe restul elevilor.

| Namaparissia explică (pentru suntserios):

Invatamantul este la pamant, practica e zero, timp pierdut 100%.Nu trebuie sa fii un geniu ca sa realizezi ca scoala de stat tr face sa stagnezi si ca homeschooling-ul e mult mai eficient....sincer acum....gandeste te la cum decurg orele si conditiile

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Namaparissia):

Depinde de la caz la caz. Uite, fiica-mea e in clasa zero la o scoala "de cartier" evitata de multi cu pretentii. E foarte curat, bine organizata, invatatoarea e de nota 10, si pur si simplu m-am dus si am inscris-o unde apartineam, nu mi-am batut capul sa ajunga la cineva anume. Dezavantajul major e ca desi erau vreo 25 de copii cand s-au terminat inscrierile si s-au publicat clasele, acum au ajuns la 35...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Namaparissia):

Invatamanul nu e orientat pe practica si e destul de incarcat... total deaccord. Insa pana la dramatizarea ta mai este mult.

Homeschooling ul nu e nici pe departe mai eficient, poate o scoala privata e mai eficienta, da, dar nu invatamantul de acasa.

Formarea unui copil care invata acasa nu e cea mai sanatoasa, nu este expus unui colectiv, nu stie ce inseamna lucrul in echipa, nu stie ce inseamna sa te adaptezi si sa te integrezi intru colectiv, nu stie cum e sa fii pus in fara unor situatii noi si in afara zonelor de comfort si in mod clar nu este evaluat asa cum trebuie. Lucrurile astea se vor simti oricand pe parcursul vietii mature.

timp pierdut 100% nicidecum, sa stagnezi in 12 ani de invatamant, nu ai cum. Faptul ca tu ai probleme cu scoala nu face experienta ta general valabila

Simgurul care dramatizeaza aici esti tu, eu am pus o simpla intrebare si cand am observat ca cineva imi facea spam la intrebare.Iar daca tie nu ti se pare o solutie utila asta nu inseamna ca ai si dreptate. Pastreaza ti opiniile pentru tine.Intrebarea a fost simpla:Ce stiti despre homeschooling? Daca tu ai sintit nevoia sa dramatizezi si sa faci spam e problema ta

suntserios

La fel ca jumatate de TPU, ceri o parere si daca nu este ca a ta nu iti convine... cam asa rasfatati ajung si homesculatii sa stii.

Repet, inainte sa generalizezi, incearca sa fii obiectiv/a nu sa generalizezi problemele personale.

Mai copile, nu am cerut o parere, nu stii sa citesti? Am spus foarte clar:Sa raspunda doar cei care stiu sigur detaliile.Nu ti-a cerut nimeni sa spui daca iti convine sau nu ci sa dai informatii doar daca stii.Mai da pe la scoala daca nu stii sa citesti.

suntserios

"Mai copile"... amuzant. Cand sti ca ai doar cativa anisori fii mai atenta la apelative, ca nu stii cui te adresezi.
Eu ti am zis care sunt detaliile negative, ca tu nu vrei sa le vezi e alta problema.

| NLS a răspuns (pentru suntserios):

Au fost niste reportaje mai demult pe Antena 1 (nu postul conteaza, ci esenta), in care nu a aparut nici pe departe fiica Danei, ci altii.
Un lucru e cert, acest sistem nu e pentru oricine.
E pentru un copil cu un IQ peste medie, care pierde vremea in sistemul de stat si e tras inapoi de lucrul incet de la clasa.
E pentru cei inteligenti, si de multe ori, nu parintii initiaza decizia, ci tocmai elevul. Cum intamplator, e si in cazul de fata.
Sistemul homeschooling prezentat atunci, includea si profesor acasa, nu 100% din timp insa, si nu la toate materiile, dar la cele de baza esti indrumat de profesori.
Pentru celelalte, lectiile se tineau pe Skype.
La facultatiile de prestigiu de afara exista seminarii care se tin exclusiv pe Skype, de mai multa vreme, si totul functioneaza mai mult decat bine.
Daca tu esti ancorat in metoda clasica, educa-ti copii cum doresti, si inceteaza sa mai ingradesti alternative care ar putea schimba fata de cacao a invatamantului distrus de nepasarea unor imbecili.

Ce legatura au problemele personale cu intrebarea :Ce stiti despre homeschooling? Si de unde pana unde deduci tu problemele cuiva dintr o simpla intrebarelaughing? Off, DOAMNE....stai linistitlaughingE vina mealaughingCu oamenii fara creier nu trebuie sa te bagi in seama, lasa-i in incultura lor...promit ca ma ipresc

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru NLS):

Nu mi ai raspuns nicidecum la intrebari

suntserios

Uite ca deduc, ca mai arunc un ochi pe ici colo inainte sa raspund.

https://www.tpu.ro/......puneti-de/

Problemele persoanale au legatura cu inversunarea din raspunsurile tale nu cu intrebarea...

| NLS a răspuns (pentru Namaparissia):

Un lucru nu ai in vedere, homeschoolingul costa, destul de mult
Si nu e recomandat sa faci tranzitia in mijlocul unui ciclu de invatamant. Daca te gandeai dupa ce ai terminat clasa a 8, era altceva.
Eu sunt de parere ca e cam tarziu, pentru tine. Dar faci cum doresti.
Cand e sa te inscrii la o facultate in Romania, ai nevoie de examene de echivalare.

| Namaparissia explică (pentru NLS):

Multumesc pentru raspuns.

| veryhonest a răspuns:

Prin homeschooling esti scutit de scoala vietii.