Salut, nu e neaparat sa treci sau sa faci ceva, daca te culci pe o ureche o sa dai cu capul si o sa inveti, pana nu se mai poate iar apoi o sa incepi sa tragi tare, cel putin asta functioneaza la mine. Gandeste-te zilnic cate sacrificii ai facut tu impreuna cu ai tai pana in punctul asta si fa pe Atlas, ia-ne pe toti pe umerii tai.
In viata faci ce esti nevoit nu ce vrei, cam asa functioneaza la mine.
Am zis sa vin cu o alta perspectiva, mult noroc si dai bataie!
Leaga-ti centura de la pantaloni si invata, termina facultatea!
Ai parcurs deja 2 ani si te opresti inainte de finalizare?
Peste procrastinare treci doar luptand cu ea zilnic.O strategie buna e sa imparti task-ul in etape si lucrezi zilnic la ce ai de facut, macar 5-10 minute.In timp, poti sa cresti pana la jumatate de ora sau chiar o ora.Cu cat lasi mai mult sa se adune, cu atat te afunzi mai tare in acest obicei daunator si ai de pierdut in ce priveste performanta la facultate.E pacat sa te lasi si sa te demoralizezi singur.Incearca sa ramai pe linia de plutire si sa dai tot ce poti pana la capat, nu sa renunti inainte de a ajunge la linia de finish.Succes!
Buna, procrastinarea nu este ceva cu care te lupti, este doar un semnal de avertizare. Daca ti se aprinde sa zicem in bord la masina indicatorul de rezervor gol, ce faci, te lupti sa mergi mai departe? Te fortezi sa il stingi? Nu, te duci si rezolvi problema, cumperi benzina. Asa e si procrastinarea. Noi avem in subconstient un ghid, ca un fel de sistem de navigatie, care ne indreapta spre ceea ce vrem. Daca te-ai departat de la ceea ce vrei cu adevarat, acest sistem de navigatie iti indica eroarea. In concluzie, trebuie sa fii sincer cu tine si sa analizezi ce vrei cu adevarat - ce te face sa te SIMTI multumit, implinit, plin de entuziasm, de actiune? Atunci cand urmezi ceea ce simti cu adevarat si vrei, procrastinarea se stinge.
Comparatia nu este justa.La procrastinare contribuie omul fara sa vrea, in mod inconstient. Face parte din ceea ce se numeste coping mechanisms, pentru a putea face fata la emotiile neplacute generate de inceperea/realizarea acelei activitati/sarcini.Una e sa amani ceva o data sau de cateva ori din motive rationale si alta e sa amani orice proiect pe care il ai si sa lasi pe ultima suta, mereu.