anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

FUNDA SI VOTURI! Salut TPU, cum pot opri procrastinarea? Sunt la o facultate buna pe programare (nu IT), in strainatate, anul 3, sem 1 si deja urmeaza sa repet semestrul acesta deoarece feedback-ul proiectelor de la un obiect m-a demoralizat complet si imi este frica ca nu voi putea absolvi. Nu am putut gasi tutore pentru obictul care mia (nu ma lasa TPU sa pun cratima) dat batai de cap, bine, poate la o taxare scumpa pe ora ceea ce nu mi-am putut permite si m-am blocat. Nu am gasit tutore deoarece aia pana in 60 de euro stiau nivelul incepator. Am muncit 2 saptamani la un proiect ca sa primesc 30% din punctaj doar pentru ca nu am bifat cateva criterii. Nici nu ni s-a dat cine stie ce ajutor de la prof, literalmente trebuia sa facem noi singuri si nici pe net nu am gasit cine stie ce informatii. Sa ma reprofilez nu pot deoarece s-a investit prea mult in mine si sincer. habar n-am sa programez cine stie stie.

In primii doi ani m-am focusat sa trec de matematica si 8 alte obiecte de umana care nu imi vor fi folositoare in veci, iar solutiile pentru proiectele de programare le-am copiat de pe net si uite asa am ramas in urma. In primara mi-am propus sa recuperez tot in vacanta de vara, dar am revenit in tara sa petrec timp cu iubita deoarece imi era frica sa nu ne despartim si uite asa nu am mai facut cine stie ce.

Lasand asta, ma gandeam sa ma fac sofer pe tir in caz de nu reusesc laughing Am renuntat sa ma mai prezint la cursul ala si de o luna jumatate stau si procrastinez, nici nu mai invat la celalalt curs care e usor si las totul pentru vacanta de iarna cand urmeaza sa ma apuc sa citesc cartile de specialitate de la 0 si sa incerc sa-mi perfectionez codul. Insa pentru semestrul urmator am deja alte doua obiecte si alea greute si imi este frica ca nu o sa fac fata, iar sa repet un alt semestru nu imi permit deoarece ar afla ai mei si nu m-ar mai finanta.

Răspuns Câştigător
| cancelarul a răspuns:

Salut, nu e neaparat sa treci sau sa faci ceva, daca te culci pe o ureche o sa dai cu capul si o sa inveti, pana nu se mai poate iar apoi o sa incepi sa tragi tare, cel putin asta functioneaza la mine. Gandeste-te zilnic cate sacrificii ai facut tu impreuna cu ai tai pana in punctul asta si fa pe Atlas, ia-ne pe toti pe umerii tai.
In viata faci ce esti nevoit nu ce vrei, cam asa functioneaza la mine.
Am zis sa vin cu o alta perspectiva, mult noroc si dai bataie!

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Leaga-ti centura de la pantaloni si invata, termina facultatea!
Ai parcurs deja 2 ani si te opresti inainte de finalizare?

| dullcat a răspuns:

Peste procrastinare treci doar luptand cu ea zilnic.O strategie buna e sa imparti task-ul in etape si lucrezi zilnic la ce ai de facut, macar 5-10 minute.In timp, poti sa cresti pana la jumatate de ora sau chiar o ora.Cu cat lasi mai mult sa se adune, cu atat te afunzi mai tare in acest obicei daunator si ai de pierdut in ce priveste performanta la facultate.E pacat sa te lasi si sa te demoralizezi singur.Incearca sa ramai pe linia de plutire si sa dai tot ce poti pana la capat, nu sa renunti inainte de a ajunge la linia de finish.Succes!

| Nagchampa a răspuns:

Buna, procrastinarea nu este ceva cu care te lupti, este doar un semnal de avertizare. Daca ti se aprinde sa zicem in bord la masina indicatorul de rezervor gol, ce faci, te lupti sa mergi mai departe? Te fortezi sa il stingi? Nu, te duci si rezolvi problema, cumperi benzina. Asa e si procrastinarea. Noi avem in subconstient un ghid, ca un fel de sistem de navigatie, care ne indreapta spre ceea ce vrem. Daca te-ai departat de la ceea ce vrei cu adevarat, acest sistem de navigatie iti indica eroarea. In concluzie, trebuie sa fii sincer cu tine si sa analizezi ce vrei cu adevarat - ce te face sa te SIMTI multumit, implinit, plin de entuziasm, de actiune? Atunci cand urmezi ceea ce simti cu adevarat si vrei, procrastinarea se stinge.

| dullcat a răspuns (pentru Nagchampa):

Comparatia nu este justa.La procrastinare contribuie omul fara sa vrea, in mod inconstient. Face parte din ceea ce se numeste coping mechanisms, pentru a putea face fata la emotiile neplacute generate de inceperea/realizarea acelei activitati/sarcini.Una e sa amani ceva o data sau de cateva ori din motive rationale si alta e sa amani orice proiect pe care il ai si sa lasi pe ultima suta, mereu.

| DiamondEyes a răspuns:

Va multumesc pentru ajutor