Sunt pasionata de chestiile paranormale. Asa ca acum citesc ''Galeria fenomenelor paranormale'' Este superba :X Si pe langa ea, mai citesc si ''Michael Jackson, magie si nebunie 1958-2009''
Ultima carte citita Piratii si Vampirii, acum 3 ani Sau invers nu mai stiu exact titlul
Sall eu citesc ca sunt obligat de scoala ca daca nu nu mai deschideam o carte de vreo 2 ani
Intr-adevar, internetul ne tine ocupati si ne priveaza de placerea lecturii
Si eu vreau sa le citesc. Deocamdata sunt la volumul 1
E un mod foarte important pentru a ne dezvolta cultura generala, vocabularul etc. Insa nu ar trebui sa ni se impuna toate lecturile acelea plictisitoare care oricum nu ne vor innitia cu nimic. Nu trebuie sa citim obligati, ci atunci cand simtim si mai ales, ce simtim.
Putem spune ca cartea e o poarta spre un nou univers al cunostintei (nu conteza ce fel de carte este). In ziua de azi, nu prea mai vezi adolescenti care sa citeasca din placere (spre exemplu, din 23 de elevi din clasa mea, doar eu mai citesc, si o colega, care deja si ea nu prea mai are de-a face cu cartile) Posibil ca internetul sa "ne" fi departat de placerea citirii unei carti la caldurica seara? Din cauza ca unii s-au lepadat nu doar de tras cu ochiul macar la doua fraze, dar si la lectiile de romana, vezi multe cazuri cu copii analfabeti.
Am inceput sa aberez O sa vezi ca candva o sa ai nevoie de invataturile cartii pe care ai citit-o in copilarie. Asta e, alte timpuri sunt acum, inca nu s-a vazut efectul total.
ps:Vali, citeste ca iti prinde bine!
o seara buna
Unde o sa ajungi cand citesti povesti cu harry potter, si vampiri? Lecturile sunt pentru ati deschide noi cai reale in viata, nu in ati da niste iluzii.
Eu sunt la volumul 2! O sa vezi ca-ti va placea! Eu ador cartile cat si serialul :X
Citind Harry Potter poti invata adevarate lectii de viata. Ma referam la faptul ca ar trebui sa fim liberi in a ne alege ceea ce citim. Fa o comparatie intre lectura scolara si cea univesala; de exemplu o carte buna, citita din proprie initiativa, cum ar fi Water for Elefants, iti poate chiar schimba parerea despre viata. Din "Ion"( sau alte lecturi obligatorii) ce ai invatat si te poate ajuta viata de zi cu zi?
Am citi cam jumatate din vol1, si am ramas gen :o omg, cat de diferita e cartea fata de serial.
Harry potter, o poveste fantastica, ce lectii de viata iti poate da ea? Magia alba si cea neagra, povesti, tu chiar crezi in ele? Ion: te invata ca lacomia te va aduce in si mai multa saracie, lacrimi si durere, te invata sa fii multumit cu cat ai.
Nu am nimic impotriva cu ce citesti tu, dar mentalitatea, sta in functie de ce citesti, o sa citesi povesti, copil vei ramane, citesti realitati:vei fi mai realist, mai cu capul pe umeri/.
Spune-mi tu inveti din cartea aia cu vampiri, chiar te rog.
Nu citesc doar carti fantasy, mai degraba sunt fan cartilor gen drama, dragoste, politiste. insa ai multe de invatat si dintr-o carte de fiction: stapanul inelelor- am invatat ca binele va invinge răul dar e nevoie de sacrificii, totodata prietenia şi loialitatea sunt de nepreţuit. Oamenii mai au nevoie sa evadeze din rutina zilnica, din realitatea banala, de aceea fantasy e la mare cautare. cum am spus ai dreptul sa-ti alegi ce citesti, si cred ca cel mai important este ca o faci, asa ca felicitari.
Bună! Vă puteți orienta puțin după lista recomandărilor pentru adolescenți aflată în josul paginii pe http://lecturirecenzate.ro/. Succes!
Ee... De gustibus non dispuntandum. Da chiar, de ce nu comenteaza Orlam despre literatura fantastica romana, proze fantasy gen Sarmanul Dionis, La tiganci etc... Eu stiu ca el, Eminescu e o mare valoare a nostra, a romanilor, insa nu il putem compara cu J.R.R. Tolkien. Sau pe Eliade cu J. K. Rowling. Hei, tu ce citesti Metro, besides "Ion" ?
Nu e vorba de gusturi aici. E vorba de indivizi care vorbesc in necunostinta de cauza si judeca ceea ce nu cunosc. Eu detest asa ceva. Le-as da cu ceva in cap! Mai ales detest prejudecatile unora despre Harry Potter, o serie de carti si filme cu care am crescut literalmente si stiu cu ce se mananca si ce inveti din ea. Cam orice!
In general citesc numai literatura fantastica si SF. De ce? Din cauza ca imi place sa-mi pun imaginatia la bataie. In plus, literatura fantastica nu face decat sa oglindeasca realitatea si te alegi cu multe invataturi morale din ea. Ocazional mai incerc si ceva crima, mister, de Agatha Christie. In general tot ce e Fantasy...as citi, numai timp sa am!
Iti las un citat de la un tip pe nume Terry Brooks:"People who view fantasy as second rate or childish are usually people who don't read or understand it. I like to tell them that good fantasy is social commentary combined with good storytelling - Tolkien, C. S. Lewis, the Oz stories and so many others. Sure, the stories take place in an imaginary world. But those worlds mirror our own and tell us things about ourselves that need to be said and understood. I also like to tell them how often other forms of literature use fantasy as the bedrock of their own stories. Fantasy transcends its own form in wider scope than any other type of writing".
Minunat. Daca ar intelege si altii despre ce vorbesti... whatever. Agatha Christie-the best :X
Eu nu citesc nu-mi place. Urasc cititu. Puteti sa comentati dar mie nu-mi place sa citesc.Si scuze nu-s adolescent!
Nici macar adolescent nu esti. Pai cat mai ai pana la pragul ala? Asa zice toata lumea la inceput. Cititul e naspa. Cartile-s naspa...pana cand descoperi ceva ce-ti place.
Andrada97 întreabă: