| Simon265 a întrebat:

Hei!
Am absolvit Litere, Engleza-Franceza plus modul pedagogic.
Pot preda fara examenul de titularizare la gradinita?
Daca da, care sunt pasii? Nu gasesc raspunsurile nicaieri concret

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Poți preda la o școală publică - dar ca necalificat. Poți preda ca și calificat doar dacă ai absolvit liceul pedagogic.

Fără examen de titularizare - teoretic: Nu poți. Există, totuși, prin august un examen pentru suplinitori calificați și necalificați - acolo vei putea participa.

Lucrurile sunt destul de încâlcite - intenționat încâlcite. La putere este șpaga. Un exemplu: în școala în care predau a aterizat, pe un post de educatoare (necalificat), o absolventă de Geografia Turismului și anterior de liceu tehnologic. Cum a aterizat? Doar madama inspector de la personal știe cum. Plicul a cântărit cel mai mult în emiterea deciziei de numire.

Un sfat sincer de la un om care predă de 28 de ani și a văzut și pățit multe: Fugi de învățământ! Învățământul preuniversitar românesc este o cloacă mizerabilă.

| Simon265 explică (pentru gabicoo):

Multumesc! Am incercat sa evit invatamantul, lucram in multinationale pe lb franceza, dar acum in Ccc fiind caut varianta cea mai ok pentru a fi alaturi de copil cat mai mult timp pe
Zi.
Voi incerca initial la gradinite private, ulterior imi voi face curaj si pentru titularizare.
Multumesc!

4 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Daca te angajezi la o gradinita privata poti sa predai direct. Daca vrei la stat sa fii profesor pasii sunt mai multi si sistemul e asa secretos ca numai cine lucreaza deja te poate indruma. Sunt grupuri pe Facebook unde poti cere sfaturi, nu te increde in raspunsurile primite aici

| AliSimpluro a răspuns:

Salut. Imi poti explica cum prinzi loc la modulul psihopedagogic? Este cumva dupa nota admiterea la modulul psihopedagogic? Si eu sunt interesat.

| Simon265 explică (pentru AliSimpluro):

Buna!
Eu l-am facut in timpul facultatii.Era optional, gratuit