Poți preda la o școală publică - dar ca necalificat. Poți preda ca și calificat doar dacă ai absolvit liceul pedagogic.
Fără examen de titularizare - teoretic: Nu poți. Există, totuși, prin august un examen pentru suplinitori calificați și necalificați - acolo vei putea participa.
Lucrurile sunt destul de încâlcite - intenționat încâlcite. La putere este șpaga. Un exemplu: în școala în care predau a aterizat, pe un post de educatoare (necalificat), o absolventă de Geografia Turismului și anterior de liceu tehnologic. Cum a aterizat? Doar madama inspector de la personal știe cum. Plicul a cântărit cel mai mult în emiterea deciziei de numire.
Un sfat sincer de la un om care predă de 28 de ani și a văzut și pățit multe: Fugi de învățământ! Învățământul preuniversitar românesc este o cloacă mizerabilă.
Daca te angajezi la o gradinita privata poti sa predai direct. Daca vrei la stat sa fii profesor pasii sunt mai multi si sistemul e asa secretos ca numai cine lucreaza deja te poate indruma. Sunt grupuri pe Facebook unde poti cere sfaturi, nu te increde in raspunsurile primite aici
Salut. Imi poti explica cum prinzi loc la modulul psihopedagogic? Este cumva dupa nota admiterea la modulul psihopedagogic? Si eu sunt interesat.
Buna!
Eu l-am facut in timpul facultatii.Era optional, gratuit