| Sjhxjcks a întrebat:

Hei!
Am înțeles ca la liceu se poate transfera oricine, din clasa a10.
Chiar poate fi acceptat orice elev, ținând cont ca media de admitere este foarte mica? De exemplu de la un liceu tehnologic/economic cu medie de admitere 5-6poate fi acceptat la un liceu de top din oras, unde s-a întrat cu 8-10?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa cl. a IX-a nu se ia in considerare media de admitere ci media de promovarea a cl. a IX-a (a X-a, a XI-a, dupa caz), aceasta trebuie sa fie cel putin egala cu a ultimului promovat din clasa de transfer.
De asemenea trebuie sa ai un motiv intemeiat si trebuie sustinute examene de diferente si daca nu se reuseste transferul va fi anulat.

| Sjhxjcks explică (pentru Ioandelasal):

Eu mă refeream la faptul ca tu nu ai învățat tot gimnaziu, și poți fi admis la un liceu de top

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Sjhxjcks):

Nu admis, ci transferat, sunt totusi diferite.
Si nu este chiar asa de usor sa te transferi in situatia indicata, se poate sa nu-ti fie aprobat transferul sau sa nu reusesti la examenele de diferente.

| LisaJulie a răspuns:

Da deoarece se ia in considerare media pe ani iar dacă este mai mare de 9 și la liceu respectiv se intra cu 9 vei intra

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i deloc usor sa te transferi la alt liceu, fiindca media trebuie sa fie egala sau mai mare, decat a ultimului elev din clasa unde doresti sa te transferi.
Nu mai spun de examenele de diferenta de la profilul unde doresti sa te transferi, de notele de la purtare, absente samd.

| Sjhxjcks explică (pentru LisaJulie):

Eu mă refeream la faptul ca la un liceu s-a intrat cu 8, 9 pe profilul la care sunt,
Iar cel/cea care vr să se transfere a luat la examen 6, 7 și totuși ajunge la un liceu f bun. Nu cred ca ar trebui să se ia in considerare doar media generala.
Oricum media generala este de obicei mai mare decât cea de la examen, deoarece se mareste cu media de la celelalte materii(muzica desen)