Chiar crezi că bacalaureatul e cel care îți decide viitorul? Nu mai este ca acum 10 ani. De acum se caută experiență, nu prost cu facultate cum s-ar spune, sau "doctor în construcții".
Sentimentul ăsta pe care îl ai, e greșeala sistemului nostru de învățământ. Simți asta pentru că sistemul nostru educațional a fost conceput să fie o competiție. Una proastă, pentru că nici facultățile de la noi nu sunt cine știe ce peste hotare.
Problema e alta. Ce o să faci de acum? Vrei sau nu să ajungi departe? Studiază mult, profesează în ceva, dar caută să excelezi întotdeauna. Fii tu persoana aia care cu 6.50 în bac face câte 8k euro pe lună și-ți garantez eu că o să-i faci și pe ăia cu 10 pe linie la bac, invidioși.
Adevărata competiție începe după bac. Acum e la latitudinea ta cum o să răspunzi provocărilor.
Mulțumesc mult!
Da,vreau sa dau la facultate mai departe bineînțeles
Cu mare drag! Mergi la facultate dacă asta îți dorești. Niciodată să nu te ambalezi la reproșurile celorlalți, pentru că te vor trange în jos, de aici vin și regretele tale.
Întotdeauna capul sus, și niciodată să nu te întorci de unde ai plecat.
Îndiferent de facultatea pe care o alegi, de data asta încearcă să procedezi altfel. E muncă multă, și competiția e mare. Învață si demonstrează-le fraierilor ălora că ești mai bună decât ei. Și nu uita, adevărata distracția vine după facultate, te asigur.
Succes!
Mulțumesc!
Ideea e asa:
- intri la facultatea unde ti-ai dorect si atunci NU ai de ce sa te simti prost
- nu intri, din cauza bac-ului (mai ales ca anul asta la multe facultati bune nu se mai da examen de admitere si se intra doar pe baza mediei de la bac) si da, abia atunci ai motive sa te simti prost
Nu mai asculta de altii... fa ceea ce vrei sa faci si tot timpul, dar tot timpul sa tintesti sus, FOARTE sus, contrar spuselor unor useri.
Am spus ca nu am învățat? Crede-ma dacă nu învățam nu luam nici macar acest 6, 5 însă am avut și emoții foarte mari, ca de obicei și mare parte din ce am învățat am uitat imediAt cum am primit subiectele
Un 6,5 se obtine usor fara absolut nicio pregatire.
Ba depinde de liceu acum. Stiu ca e aiurea deoarece eu am avut medie foarte aproape de 10, dar sincer sa fiu m-am uitat in jur... Profesorii efectiv nu predau nimic, eu nici n-am mai mers la liceu in a 12-a... Mi-am vazut de meditatii si culegeri etc.
Poate pentru tine, pentru mine una care in momentul in care a primit subiectele numai știa nici sa citească și și-a gresit si numele de la emoții... ))
FRATE, cum sa dai contestația ca sa il pici? E o prostie.
Oricum, numele tau are cod, deci daca o sa stie colegii tai, aia e, dar nu o sa stie un oras întreg.
Crede-ma, daca nu te duci nicăieri unde sa conteze media de la bac, nu iti mai bate capul.
L-ai luat! Asta e tot ce contează. Poti sa te duci la facultate, în sfârșit.
Păi, gandeste-te doar cata ciuda au pe tine aia care l-au picat doar.
Încetează cu asta, treci peste, asta ti-a fost nota de la bac, l-ai luat. Nimeni nu o sa te întrebe cat ai luat, ci daca l-ai luat.
Succes pe viitor, amice!
Mulțumesc mult te pup îți doresc și ție mult succes in viața!
Susțin! Si mie acum cateva luni mi-a sters toate răspunsurile fiindca ei nu i-a plăcut!
petroneladiva882882 întreabă: