Chiar crezi că bacalaureatul e cel care îți decide viitorul? Nu mai este ca acum 10 ani. De acum se caută experiență, nu prost cu facultate cum s-ar spune, sau "doctor în construcții".
Sentimentul ăsta pe care îl ai, e greșeala sistemului nostru de învățământ. Simți asta pentru că sistemul nostru educațional a fost conceput să fie o competiție. Una proastă, pentru că nici facultățile de la noi nu sunt cine știe ce peste hotare.
Problema e alta. Ce o să faci de acum? Vrei sau nu să ajungi departe? Studiază mult, profesează în ceva, dar caută să excelezi întotdeauna. Fii tu persoana aia care cu 6.50 în bac face câte 8k euro pe lună și-ți garantez eu că o să-i faci și pe ăia cu 10 pe linie la bac, invidioși.
Adevărata competiție începe după bac. Acum e la latitudinea ta cum o să răspunzi provocărilor.
Va rog frumos, pentru binele Dvs nu îmi mai răspundeți la intrebari!
O fii vreo pensionara care a fost lăsată de copii in vreun azil și nu are ce face.
Și acolo era vb despre o postliceala, la care ce crezi! Se poate intra și fără bac așa ca mai bine lasă aplicația asta ca nu e de tine
Din cate stiu stă în Australia ca am avut multe conturi pe acest site! Atunci eram cu un alt cont si m-am certat pe site cu ea pe tema coronavirus ca sa nu mai zică ce zice mass media ca oameni daca pun întrebare pe site nu de aia pun ca sa vina una ca asta si sa zică ce zice tv-ul!(scuze daca nu mă exprim foarte bine ca nu-s roman 100%)
Nu mai asculta de altii... fa ceea ce vrei sa faci si tot timpul, dar tot timpul sa tintesti sus, FOARTE sus, contrar spuselor unor useri.
Ideea e asa:
- intri la facultatea unde ti-ai dorect si atunci NU ai de ce sa te simti prost
- nu intri, din cauza bac-ului (mai ales ca anul asta la multe facultati bune nu se mai da examen de admitere si se intra doar pe baza mediei de la bac) si da, abia atunci ai motive sa te simti prost
Andreea Esca, tu ești?))))
Bine va mulțumesc pentru răspuns la revedere!
Eu am intrat cu media de bac 6.08 la medicina, joac-o pe asta?
Deși mai jignit, eu nu o să-ți răspund cu aceeași moneda!
Uite care e faza:am fost mereu un băiat timid, iar emoțiile m-au tras mereu în jos, am avut emoții și la Evaluarea Națională, dar și la bac(efectiv nu m-am putut concentra sa iau note mai mari)
Și eu sunt dezamăgit de faptul ca nu am terminat un liceu mai bun și ca nu am luat o nota mare în bac(acum am unele lipsuri la unele materii). Dar prin multă muncă am reușit sa intru la medicina, nu mi-a fost ușor, dar am avut ambiția necesara și dorința de a ma schimba. Și acum la fel, deși nu știu chimie prea bine, o sa lupt și am sa o învăț de la 0, ce mai pot sa fac acum?
Iar dacă o sa vad ca nu ma descurc, o sa renunț, nu vreau sa ajung un medic slab, nu vreau sa ma târăsc prin facultate. Totuși, consider ca, și noi, cei cu 6 în bac meritam o șansă!
Mă scuzați de răspunsul meu întârziat, însă ce legătură are nota din bac cu aptitudinile lui de înțelegere. Credeți că dacă nu se pregătește îndeajuns de bine și învață mult la facultatea dorită, nu va ajunge ce își propune? Să tot avem oameni ca dumneavoastră, că nu vom ajunge departe cu gânduri negative.
petroneladiva882882 întreabă: