Sa notam cu x litri necesari umplerii bazinului. Viteza cu care robinetul A umple bazinul este egala cu (x/6) l/h, iar pentru robinetul B viteza este egala cu (x/10) l/h. Cand ambele robinete contribuie la umplerea bazinului, viteza totala de umplere este suma celor doua viteza, adica ea este (8x/30) l/h. Deci timpul cerut este egal cu raportul dintre x si viteza totala de umplere, adica x*30/8x=30/8=3 ore si 45 de minute
@aLLin: Nici ca puteai sa scrii o prostie mai mare.
@ Ad3lYna,RazviXp: Radeti de prostia pe care ati scris-o?
Ceilalti care ati scris 8 ore iar ati scris prostii.
@Minnie: Nu e buna logica ta.
Daca va uitati la linkul Anutzei, veti vedea ca singura rezolvare corecta si logica e a mea.
@Clauditsa,,@Didi: n`am inteles de unde ai luat (8x/30)
Poti sa`mi explici?:d ''
Ti-am scris ca,, viteza totala de umplere este suma celor doua viteze, adica ea este (8x/30) l/h''. Ar fi trebuit sa fie clar.
Pai daca prima viteza de umplere este(x/6) l/h, iar a doua (x/10) l/h, suma lor este (x/6)+(x/10)=(5x/30)+(3x/30)=(8x/30) l/h. Ai inteles?(P.S.: Am adus la numitor comun si de aia s-a obtinut in final numitorul 30, pentru ca 30 este numitorul comun intre 6 si 10.)
O problema asemanatoare e 3 din aceasta revista gasesti aici si rezolvarea si explicatia http://www.infomate.ro/revista/imt306.pdf
@didi - Iaa mai taci! Nu te mai crede asa de superioara ca nu esti!
Ma doare pe mine undeva de logica ta .
Si cu ce drept ne critici tu pe noi?
Pana la urma e un site unde iti spui opinia.
Geniile ca si tine sunt pe cale de disparitie, dragaa.:*
Maxiiiiiim .
Site-ul acesta nu este pentru ca tu sa-ti pui temele, pe el.Acesta este site cand ai nevoie de ajutor la ceva important nu pentru "Teme"deci gandeste singura si nu mai da temele astea pe site-ul acesta.Pentru ca noi nu trebuie sa-ti rezolvam tie exercitiile pentru scoala.
@Bya: Nu este tema...doar ca am gasit`o undeva si mi-am batut capu`cu ea si vroiam sa va cer sprijinul:*