anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! ce facultati pe baza de dosar sunt in Bucuresti? vreau sa pun ca optiuni 2-3. Stiu exact la ceea ce vreau sa dau doar ca exista posibilitatea de a nu intra intrucat concurenta este mare. La bacalaureat am media 8, 68. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| SergiuBoss11 a răspuns:

A.S.E.,dar trebuie sa faci si un eseu de 600 de cuvinte

4 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Foarte "inteligentă" întrebarea/formularea ta!?!

"vreau sa pun ca optiuni 2-3. Stiu exact la ceea ce vreau sa dau... "

Noi ar trebui să GHICIM "la ce vrei tu să dai"? =))
NU este nici un MEDIUM pe aici :))

Oare chiar NU sunteţi în stare ( la cei 19 anişori pe care-i aveţi ) să formulaţi o întrebare CORECTĂ/completă? :(

Vezi listele de la linkul :
http://www.studentie.ro/....../index.php

http://www.studentie.ro/....../index.php

Toate cele bune!

| andrandrandra a răspuns (pentru bursuc001):

In acest caz imi dau seama ca nu ati observat cuvantul " optiuni". Si la cei 19 anisori ai mei am stiut sa pun si un PUNCT intre ''2-3'' si "stiu exact". Acum nu facem gramatica dar stiu perfect ca intrebarea mea este corecta.Este o diferenta enorma intre ''a alege doua facultati ca OPTIUNI! si a sti exact prima facultate la care dau admitere. Daca era o problema si nu o intelegeati nu imi mai dadeati raspuns! Multumesc anticipat pentru lectia de romana

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru andrandrandra):

Fetiţo, tu chiar ai o PROBLEMĂ sad

Vrei lecţii de Gramatică a Limbii Române?
Ţi-aş putea da! laughing

1. NU scrii cu diacritice ( probabil că, ţi s-a "stricat" tastatura ) - oricum, sunt CONVINS că aşa scrii şi în realitate...

2. Începi propoziţia cu literă MICĂ!
"ce facultati pe baza de dosar sunt in Bucuresti?"
"vreau sa pun ca optiuni 2-3."
"si a sti exact prima facultate la care dau admitere."

3. NU foloseşti semne de punctuaţie!

a) "Stiu exact la ceea ce vreau sa dau doar ca exista posibilitatea de a nu intra intrucat concurenta este mare." - în loc de varianta CORECTĂ :
"Ştiu exact la ce facultate/specializare vreau să mă înscriu, doar că, există posibilitatea de a nu intra întrucât concurenţa este mare."

b) #In acest caz imi dau seama ca nu ati observat cuvantul " optiuni". # - în loc de varianta CORECTĂ :
#În acest caz, îmi dau seama că nu aţi observat cuvântul "opţiuni". #

c) "Si la cei 19 anisori ai mei am stiut sa pun si un PUNCT..." - în loc de varianta CORECTĂ :
"Şi, la cei 19 anişori ai mei, am ştiut să pun şi un PUNCT..."

d) "Acum nu facem gramatica dar stiu perfect ca intrebarea mea este corecta." - în loc de varianta CORECTĂ :
"Acum nu facem Gramatică, dar ştiu perfect că întrebarea mea este corectă!"

e) #Este o diferenta enorma intre ''a alege doua facultati ca OPTIUNI! # - în loc de varianta CORECTĂ :
#Este o diferenţă enormă între a alege două facultăţi ca OPŢIUNI! # ( n-am înţeles de ce ai deschis ghilimele înainte de ''a alege..., dar NU le-ai mai închis nicăieri )

f) "Daca era o problema si nu o intelegeati nu imi mai dadeati raspuns!" - în loc de varianta CORECTĂ :
"Dacă era o problemă şi nu o înţelegeaţi, nu îmi mai dădeaţi răspuns!"

g) "Multumesc anticipat pentru lectia de romana" - în loc de varianta CORECTĂ :
"Mulţumesc anticipat pentru lecţia de Română!" ( de fapt, era vorba de o "lecţie" de Gramatică a Limbii Române )

Chiar mă MIR cum ai luat cel puţin un 5 la Română!?!

4. Din PĂCATE, doar tu "ştii" ce doreai să întrebi/afli sad

În mod normal/corect, ar fi TREBUIT să precizezi domeniul/specializarea facultăţii pe care doreşti s-o urmezi; precum şi dacă cele 2-3 opţiuni ( de facultăţi, bănuiesc - NU de specializări ) ar trebui să fie din cadrul aceleiaşi Universităţi, sau din Universităţi diferite ( ori chiar facultăţi independente )!

Deci, chiar era o PROBLEMĂ cu formularea întrebării tale!
Ţi-am răspuns NU pentru că aş fi priceput EXACT ce doreai tu să afli, ci pentru că am vrut să te ajut; dar NU am putut decât să-ţi indic o listă cu Facultăţi/Universităţi la care se intră pe bază de dosar ( ori dosar + interviu )...

O zi frumoasă!

| andrandrandra a răspuns (pentru bursuc001):

Daca tot oferiti lectii gratuite de "Gramatica a Limbii Române" si afirmati faptul ca ''Chiar mă MIR cum ai luat cel puţin un 5 la Română!?!" imi poti spune si ce nota ai obtinut TU la Examenul de Bacalaureat la aceasta materie, sau macar daca ai dat acest examenlaughing)))Ceea ce ai facut tu mai sus este doar faptul ca mi-ai schimbat cuvintele si ordinea lor.Presupun ca ai folosit si GOOGLE ca sa nu faci greseli!