Hey. Sunt la stiinte ale naturii si iti recomand sa mergi la acest profil, deoarece se fac toate materiile iar la final vei putea merge la orice facultate doresti. De asemenea nu trebuie sa te temi de fizica, poti opta sa nu dai teza din ea si nici BAC-ul. Insa daca incerci, o sa vezi ca e chiar mai usoara decat crezi (ti-o zice o persoana care in gimnaziu nu a inteles NICIODATA fizica )
In plus, de obicei colectivul de la stiinte soaciale nu e prea "prietenos", si vor cam chiuli de la ore. Adevarat, depinde de liceu, dar... In fine. Daca nu vrei sa mergi la stiinte ale naturii alege mai bine filo decat stiinte sociale.
Pa pa :*
Este un profil extrem de bun.
Ti-l recoamnd cu placere, stiinte sociale.
Romana, Istorie si. psihologogie sau logica sau filozofie.
Este un profil bun, nu renunta la el.
La filologie majoritatea iau baclaureatul, la real nu.
Eu sunt la stiinte sociale si e ok, dar te sfatuiesc sa mergi la stiinte naturale, acestea nu se bazeaza asa mult pe fizica mai mult pe biologie... La stiinte naturale ai mult mai multe oportunitati...Chiar insist sa mergi acolo.
La mine e mai ciudat cu fizica. De exemplu am unele lectii pe care le inteleg foarte bine, incat sunt in stare sa le explic si la altii, dar pe unele le consider chineza. Ah, am uitat sa te intreb ceva. Ai mult de invatat la acest profil? Nu prea imi place sa "tocesc" foarte mult, cum este la istorie, cand sunt nevoita sa retin mai multi ani. Daca ai dori sa imi dai mai multe detalii, ti-as fi recunoscatoare (orar, daca ai multe teme etc). Multumesc anticipat!
Multumesc mult pentru sfat. Poti sa imi dai mai multe amanunte despre profilul stiinte sociale, avand in vedere ca acolo esti tu? Sau daca stii cate ceva si despre stiintele naturii, m-as bucura enorm. Multumesc anticipat!
Pai depinde si de liceu, la stiinte sociale se da obligatoriu bac la istorie, si eu cam 30 de pagini studentesc de invatat pentru teza pe semestru, romana nu e chiar ca la filo, dar e destul de grea si mai dau teza/bac la socio-umane, cum e logica in a 9-a insa nu e deloc cum crezi . Eu iti recomand sa mergi la sn chiar de e putin mai greu, ai mult mai multe oportunitati si o sa-ti para rau dupa asta...
Depinde mult si de profesorii din liceul respectiv. De exemplu pe noi ne lasa foarte lejer la geografie in schimb acelasi profesor le cerea mult la cei de la filo. In alte licee pretind la fel. La istorie profa ne punea sa ne gandim noi lectiile, nu ne punea sa le tocim ci sa ne gandim noi la urmari si chestii... nu ne punea sa retinem anii.
Asa sunt si eu cu fizica dar nu e atat greu, adevarul este ca am fost cam "lenesa" la inceputul anului si chiar nu ma straduiam deloc, adevarat ca s-a tras si de la pretentiile din generala, deci iti spun de acum ca daca te gandesti putin (mai mult ca in generala caci asa e la majoritatea, la liceu pretentiile sunt mult mai mari si de aceea pare greu la inceput, pana te obisnuiesti) chiar o sa fie usor. Sa stii ca la materiile de baza ale profilului e chiar usor sa faci conexiuni cu lectiile anterioare daca inveti si ti se vor parea simple (cel putin in cazul meu). Chiar daca vor fi lectii care le vei intelege mai greu nu te descuraja, le vei intele pana la sfarsit (eu de exemplu la mate mi-am dat seama cum se rezolva vectorii dupa cateva luni bune de cand terminasem capitolul ), si chiar daca nu vei mai lua 10 si 9 ca in generala, asa e de obicei, mai ales la inceput, nu te supara, oricum o sa vezi ca notele nu is mare lucru, cel mai important e sa intelegi. E adevarat ca e mai mult de inavatat dar in sensul ca trebuie sa gandesti logic mai mult, fata de profilele umane unde este mult de citit (deci peste tot e ceva mult). Nu mai in vin alte lucruri in minte momentan despre materii, daca ai tu ceva intrebari in plus sunt disponibila sa-ti raspund,
Mult succes :*
Am uitat sa mentionez, nu stiu daca o faceai inainte dar te sfatuiesc sa citesti si din manual deoarece vei inteleg mult mai usor, e mai explicit si de regula nu is foarte dificile. Vei afla si lucruri in plus fata de clasa, iar la fizica de exemplu ai si probleme rezolvate de unde te poti inspira, incerci sa intelegi cum s-au rezolvat si faci si tu la fel. De obicei la fizica problemele seamana cu cele date ca exemplu, doar ultimele 2 sunt mai grele putin, grele in sensul ca necesita o rezolvare putin mai ampla, deci sunt mai lungi. Celelalte de obicei doar aplici formulele direct, eventual mai faci cateva lucruri in plus dar nu la fel ca la cele dificele. Cred ca intelegi ce spun.
Darius62929 întreabă: