Si eu sunt intr-a VIII-a. Dar nu ar trebui sa te ingrijorezi de pe acum, pentru ca la examen sau simulare o sa te pierzi si nu o sa mai stii nimic. Trebuie doar sa te pregatesti. Sa mai lucrezi din cand in cand pentru examen.
Nu exista nici o solutie pentru a scapa de acest stres, doar sa nu te mai gandesti sau sa iei medicamente pentru stres.
Acum is a 9a, tocmai ce am trecut prin ce vei trece tu.
1.NU repeta nimic/invata nimic cu 1-2 zile inainte de evaluari. Uita de ele, ignora-le.
2.Invata materia pe parcursul anului, usor-usor, nu o lasa pe ultima suta de metri.
3.Invata schematic, fa-ti notite scurte si la obiect, dupa care dezvolti tu, nu invata ca papagalul.
4.La examen, cand primesti subiectele, nu te panica, nu te grabi, respira adanc si expira, gandeste-te ca e doar un simplu test.
Apropo, la simulari o sa fie mult mai greu decat la evaluare, asa ca nu fii dezamagita de rezultate.Eu, de exemplu, la mate am avut 7, 50 in simulari si 9, 30 la evaluari, iar la romana 8, 10 si 9, 10.
Succes
Eu am luat in simulare la mate 3 si in examen aproape 9 ) si inainte de examen n am putut sa invat deloc. eu zic sa te linistesti, chiar daca nu intri din prima la liceul dorit ai sansa de a te muta dupa primul semestru din a 9-a daca ai media buna. bafta
Si eu sunt a 8-a, dar nu prea am invatat nimic pentru examen, de Duminica viitoare ma apuc si eu de cateva teste… Nu prea are rost sa te panichezi atat, eu nu ma speri de Capacitate, ma sperii mai mult de BAC…
Ignora profesorii care iti spun ca nu o sa iei Capacitatea, sau ca vine imediat E.N. si nu stii nimic, mie asa imi face mereu profa de mate, dar incerc sa ma relaxez. Sunt unele exercitii foarte grele, mai ales la Mate(cum sunt operatiile cu litere, stii despre ce vorbesc, doar le-ai facut acum cateva saptamani). De fiecare data cand ai emotii, incearca sa analizezi problema si sa respiri adanc, si asa vei scapa. Succes!
Depinde de ce nota vrei sa ai parte. Eu am trecut prin acest examen fara emoti findca eu aveam in plan sa iau nota 3, sa ajung la liceu si nu la profesionala . Parerea mea este sa te consulti cu cei care au trecut prin acest examen. Sfatul meu pentru tine e sa inveti, sa iti faci un program de invatat. Daca te ti-i de el eu zic ca nu trebuie sa ai emoti.
Tu confuzi stiutul pe de rost cu invatatul. Daca inveti ca Trasnea, vei avea emotii si vei uita. Insa daca intelegi totul, daca inveti inteligent, stapanind cu adevarat materia, atunci esti sigur pe tine si ai mai putine emotii. Si oricat de multe emotii vei avea, vei face foarte bine, fiindca emotiile afecteaza memoria mecanica si reproducerea, nu si gandirea logica si invatarea inteleapta.