anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, dacă vreau să mă apuc de învățat pentru drept, cu ce ar trebui să încep?
Am cărțile din primul an de facultate, însă nu știu cu ce să încep sau pe ce să mă axez.
Să încep direct cu legile sau cu ceva mai teoretic, general?
Și gen la finalizarea studiilor, ar trebui să cunoaștem legile pe de rost?
Recomandați-mi niște cărți ok, vă rog.

11 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Adică deja ești student sau intenționezi să fii?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Ce te interesează?!
Vreau doar niște cărți de drept.
Îmi răspunzi la întrebare sau mă lași în pace.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu te mai apuca. Sincer. E prea mare foo-thai si prea multa coruptie in sistem ca sa te apuci de asta dupa ce ai inceput in alt domeniu. Plus ca anxiosii nu au ce cauta in justitie.

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

"DarknLight:...Îmi răspunzi la întrebare sau mă lași în pace"

păi dacă ești la grădiniță (așa cum demonstrezi prin istericalele de față) așteaptă nițel, o să caut ceva adaptat la anii tăi

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

F*ck you!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Ba pe asta o fac și dacă îmi dă sângele pe nas sau chiar mă răpesc corupții, domnule Gabi. happy
Dar mai pe la bătrânețe laughing) deocamdată abia descifrez termenii din paginile de drept laughing) chiar nu pricep nimic straight face zici că-i coreeană, dar oricum decât să înebunesc sau să mor de grija altora, cum fac mulți alții, mai bine zic să-mi bag nasul într-o carte.

Însă dacă rămân în învățământ trebuie să mă apăr, sincer.
La cum a ajuns sistemul de învățământ actual. Mi-i și silă.
Și îi pot apăra și pe alți colegi de breaslă. Evident cei corecți, nu corupți, piloși și violatori. laughing)

Cât de corupție. Chiar e așa multă în domeniul legislativ?!
Eu am văzut multe filme despre drept și cu domeniul ăsta, însă credeam că alea sunt doar filme. happy Speram că nu e așa și-n viața reală. sad

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai ce batrinete, nu vezi ca judecatorii se pensioneaza pe la 45-50 si astia? Iar cu coruptia, e la bugetari, tu ce crezi? Nu iti mai aduci aminte cazurile alea cu procurorii aia care au "cazut" pe geam cu tovarasul Ponta? Plus ca se schimba legile una-doua. Si daca esti corect si ok, sunt putini oameni si au tone de munca... e jale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Really?!
Judecătorii se pensionează la 50 de ani?!
Geez!
Dar nu pricep, lumea asta și legile astea sunt făcute pentru ei sau cum?!
Poliția se pensionează la 45, acum aud că judecătorii la 50, și omul de rând la aproape 70 :o sad
Heeei, unde este corectitudinea atunci, domnule Gabi?!
Nu pot să cred așa ceva.

Ehhh, oricum, asta e mai pe după 30 de ani. laughing)
Mă voi gândi dacă aleg căsătoria și cușca/pușcăria laughing) sau dacă nu o să mă axez tot pe studii și deci atunci o să fac și dreptul.
De fapt eu anul ăsta ar fi trebuit să fiu deja anul 3 la Titulescu în București laughing) dar nu am mai plătit și oricum nu m-am dus la cursuri :/ pentru că lucram atunci și nu am avut cum. Și am pierdut și faculta aia.
Am vrut atunci să mă înscriu la frecvență redusă, dar mi-au zis că nu mai aveau locuri și a trebuit să mă înscriu la zi. Dar nu am avut cum să ajung la cursuri.
Sper să pot găsi la fără frecvență pe viitor cursuri.
Deși încă mă mai gândesc până în vară cu ce să încep. happy
Aș fi vrut pedagogia, că rămâneam tot în învățământ, cred, însă am citit recent un articol în care au zis că vor să introducă testări psihologice, ca să vadă dacă profii sunt stabili psihic, dacă au anxietate și depresie și dacă sunt extroverți.
De parcă toți profesorii din învățământ chiar sunt extroverți. Hai să fim serioși.
Își bat doar joc de noi.
Cică ei să scoată "pleava" din sistem, că vai traumatizează elevii, dar ei nu văd că în ziua de azi, tocmai pentru că pe noi nu ne mai lasă să acționăm cu nimic, au ajuns elevii să facă legea în sistem și să se bată între ei. Și nu am nimic de comentat, eu sunt prima pro, pentru un sistem cu adevărat fain și corect și că nu oricine trebuie să devină prof. Însă atunci când vor să scoată "pleava" din breasla profesorilor, să scoată naibi și "pleava" din breasla elevilor. Că sunt câte unii care nu au dracului nicio lege și dacă tot aplicăm teoria "traumatizării" să vadă dracului că azi nu profesorii sunt cei care traumatizează elevii, ci niște nebuni de copii, care la rândul lor de altfel au niște părinți fără nicio lege și crede că în actualul sistem "le merge".
Și sincer nici de ei nu-mi pasă, din partea mea, poate să meargă și cu cuțitul pe stradă, e problema lor asta, însă în școală, într-o școală educată și tehnologizată, modernă, ar trebui să le taie aripile acelor bullycopchii, care le distrug naibi viitorul altora.
Sincer! Copiii ăștia ar trebui băgați sub pământ, nu știu duși undeva, unde să nu mai aibă de-a face cu nimeni.
Asta nu pricep. Chiar nu pricep.
De ce nu se vede tot ce se întâmplă în sistem?
Și dacă tot susține Statul că ține cu elevii, de ce nu chiar ține atunci?
Oricum asta cu faptul că și dacă respiră copilul la clasă sau nu respiră copilul e tot vina profesorului, mi se pare o mare prostie.
Până la urmă un profesor nu e Dumnezeu și nu poate să facă într-un an, ceea ce nua făcut părintele lui într-o copilărie întreagă.
Hai să fim serioși.
Și dacă s-ar gândi cu adevărat la copii și la generația de mâine, căci ei vor deveni adulții de mâine, ar face centre speciale pentru copiii care chiar au probleme. Și până la urmă ar săpa mai mult și în educația parentală/matrimonială a elevului cu probleme și nu doar prin viața profesorului.
Eu una aș opta ca psihologii chiar să existe naibi în școlile de stat și chiar sociologi, care să chiar facă anchete sociale și care chiar să consilieze părinții elevilor dintr-o școală, în special pe cei care chiar au o problemă de adaptare, agresivitate și orice problemă ar întâmpina.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu prea te uiti la stirile care chiar conteaza, asa-i? https://www.digi24.ro/......ni-2638755
Corectitudine? Ha, ha. De curand am aflat, cu pretul a cateva mii de euro, ca Romania are niste taxe mai speciale care nu-s ceea ce se cheama. Exista de exemplu niste mizerii de acorduri "de evitare a dublei impuneri" cu niste tari. Logic, te-ai gindi ca asta duce la impozitarea intr-un singur loc a unor tranzactii. Gresit! E fix invers. La fel cum e cu certificatul de TVA intracomunitar. Am certificat de TVA intracomunitar pentru a NU plati TVA pe tranzactiile intracomunitare...
Nimeni nu se gindeste la nimic decat la cum sa le fie lor bine, asta e realitatea. Ca eu sau altul mai facem niste donatii si investitii in educatie, e fix o picatura intr-un ocean de mizerie. O facem ca sa ne simtim noi bine, dar efectul real e zero.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Eu nu mă uit la știri și de obicei nu mă uit la TV. laughing)

Cel mult mai urmăresc știri în online despre învățământ tot așa, căci îmi mai apar random pe google. Și mai mă uit fugitiv, când stau cu mama. De fapt doar le "ascult" că mă turmentează ea cu știrile ei.
Dar nu-mi plac știrile.

Dar stați să pricep ce vreți să spuneți. Să-mi spuneți dacă am priceput eu bine.
Spuneți cumva că de fapt statului nostru românaș, nu le pasă de fapt de învățământ și de copii de azi, care până la urmă ei ne vor îngriji mâine pe noi la bătrânețe?!
Asta vreți să spuneți?!
Deși dacă asta vreți să spuneți, mai bine nu-mi spuneți, nu vreau să aud așa ceva.
Credeam că Statul nostru vrea de fapt o lume mai bună și bunăstarea copiilor noștri. straight face

Cât de ce spuneți mai sus, habar nu am.
Ce este un certificat TVA intracomunitar?! happy
Ok, mai am o groază de chestii de învățat.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Statul are nevoie de imbecili care sa nu inteleaga prea multe, sa poata fi usor manipulati si tinuti sub papuc. Have fun with this - https://sameday.ro/infocenter/cod-tva-intracomunitar/