| Sunshinexd a întrebat:

Hei! Sunt noua pe TPU dar si boboaca la profilul economic:d! imi puteti spune si mie cate ceva depsre acest profil, cam ce ore se fac, cat de greu este, sunt cam in ceata! Merci!:*

Răspuns Câştigător
| Claudiw a răspuns:

Bine ai venit!happy
Pai o sa faci 3h de mate, 3h de romana, 3h de contabilitate, 2h de ETG (un fel de educatie tehnologica), 3h de studiul calitatii produselor, 3h de organizarea unitatii economice, 2h de engleza, 2h de franceza, 2h de fizica, 2h de chimie, 1h de biologie, 1h de istorie, 1h de geografie, 1h de informatica, 1h de logica, 1h de religie, 1h de muzica, 1h de desen, 1h de sport ( iar din clasa a X-a faci 2).
Teza vei da la ETG, matematica M2, Limba romana si prima ta limba straina.
Poti urma mai departe Facultatea de Economie sau ASE (Academia de Studii Economice).
Nu cred ca profilul e atat de greu thinking

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La clasa aIXa se fac :
contabilitate; studiul calitatii prod.si serv.; elemente de tehnologie generala; matematica financiara; junior achievement-Turism
la clasa a X- a se fac:contabilitate, ec. intr., scps,
in clasa a XI -a se trece la ciclul superior, deci se fac module: mark. afacerii, planificare operationala, organizarea resurselor umane, contabilitatea evenimentelor si tranzactiilor economice, realizarea activitatii de birou, si alte module de practica.
in clasa a XII-a tot module: mediul concurential, legislatie in administratie, relatii publice si de protocol, negocierea afacerii si altele care se fac in practica.
Eu sunt clasa aIXa la un liceu economic din Bucuresti.
Daca esti interesat de toate materiile care se fac(cu tot cu romana, mate.etc)revin-o cu o explicatie la aceasta intrebare.

Matematica se face M2(de nivel mediu) si mai fac in plus 3 module ce tin de economie si contabilitate,fac practica la o unitate comerciala, teza o dau din mate, lb.romana si o lb straina.Pe diploma de 12 clase sunt 16 specializari.
La mate-info se face matematica M1(la nivel ridicat),teza se da din matematica, informatica(nu t.i.c. ce se face in generala ci programare), lb.romana,chimie/biologie/fizica.Pe diploma o sa ai o singura specializare cea de subprogramator.Si urat e ca bacul il dai din matematica M1, iar de la alte profiluri din M2/M3/M4(care sunt mult mai usoare).In plus ai programul foarte incarcat si concurenta intre colegi este foarte mare.
Daca iti place foarte mult matematica si inveti foarte bine ar fi pacat sa nu mergi la mate-info.
Alege ce iti place tie si unde crezi ca te-ai descurca.
Asta e doar parerea mea.

| Cherry a răspuns:

Si ce oras mai?
sunt 2646234345 de economice straight face

| Yukiee a răspuns:

Eu acum am terminat la profilul economic.O sa ai specialitati destul de multe (marketing, analiza pietei, negociere in afaceri, realizarea situatiilor financiare, contabilitate, economie etc).Nu toate intr-un an, ci se vor adauga sau vor inlocui altele pe parcurs. Daca vrei un orar exact, anunta-ma.Nu e greu daca esti buna la stiinte fixe, cum ar fi matematica.Depinde si de profesori, insa la noi a fost cat de cat lejer.Nu e mare stress in liceu, o sa vezi.Succes in viata de liceean!

| mihaita94 a răspuns:

Buna,eu sunt in anul 3 la liceul economic din braila pe acelasi profil ca al tau si iti pot spune ca este cel mai lejer profil. orele care le faci sunt urmatoarele: mate M2 3 ore pe sapptamana
romana la fel, contabilitateala, economie, comert,
fizica si chimie 2 ore astea le gfaci in a 9.
pan a 10 o sa iti mai bage si drept insa o sa ia 1 ora de chimie.
din a 11 stiu doar ca o sa iti scoata fizica si chimia si biologia de care uitasem sa iti spun.
o sa iti mai adauge niste materii in plus in fiecare an.
in mare faci de toate.iti spun ca este cel mai frumos profil ales.
scuze uitaem sa iti spun ca faci si 2 ore de limbi straine.
in ce oras ai intrat si la ce liceu?

| Sunshinexd explică:

Multumesc tuturor! Sunt la Colegiul Andrei Barseanu din Brasov! happy

| Sunshinexd explică:

Multumesc tuturor pentru raspuns! Sunt la Colegiul National Andrei Barseanu din Brasov!

| LoveForShania a răspuns (pentru Sunshinexd):

Aaah si varamea vrea sa dea tot acolobig grin
Eu sunt la Unirea tongue

| Ella210 a răspuns:

Cum e la economic? Cum e cu matematica? Dar cu modulele?