Pune si tu pe tatal tau sa-ti faca sau cumpara o bricheta ia scoate-i becul din capat.
Fa un circuit simplu: o baterie de ceas, un bec de lanterna sau de la o instalatie de pom si 2 fire tot de la instalatie de exemplu, punind capetele firelor la bec si baterie, bateria sa fie noua si becul se aprinde.
Ce savant explicați voi "proiect", proiectul era ceva foarte serios, la care se muncea mult.
Proiectul și proiectarea unui bloc, a unui pod, a unei instalații complexe, a unui utilaj, etc
Tu ai de făcut acolo, cel mai banal circuit electric cu un bec, niște fire + ceva + eventual încă ceva.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Circuit_electric.
Întâi citești teoria din cartea ta de fizică și mai citești și de pe Net ce mai găsești despre circuite electrice și ce conțin ele.
Nu este vina ta folosirea termenului proiect, ci a autorilor de manuale de școală.
http://dexonline.ro/definitie/proiect
PROIÉCT, proiecte, s. n. 1. Plan sau intenție de a întreprinde ceva, de a organiza, de a face un lucru. 2. Prima formă a unui plan (economic, social, financiar etc.), care urmează să fie discutat și aprobat pentru a primi un caracter oficial și a fi pus în aplicare. ◊ Proiect de lege = text provizoriu al unei legi, care urmează să fie supus dezbaterii organului legiuitor (și opiniei publice). 3. Lucrare tehnică întocmită pe baza unei teme date, care cuprinde calculele tehnico-economice, desenele, instrucțiunile etc. necesare executării unei construcții, unei mașini etc. ◊ Proiect de diplomă = lucrare cu caracter tehnic, aplicativ, pe baza căreia studenții institutelor politehnice, institutelor de arhitectură etc. obțin diploma la sfârșitul studiilor. [Pr.: pro-iect] – Din germ. Projekt, lat. projectus.
Eu utilizam cuvântul proiect în accepțiunea a treia, și am răs, dar iată că după cei care au redactat DEX-ul, ar merge să zici proiect și la ceva simplu.