Modalitati de sari peste anii de scoala? in Romania?
Schimari in sistemul de invatamant se fac anual, misnistri se schimba des, nu putem stii ce va fii in viitor.
Nu neaparat in Romania. Eventual doar cu inceperea scolii in Romania si plecatul in strainatate.
Sa sari peste ani? Nu stiu, eu am facut seralu, si am facut mai multi ani decat faceam la zi, si nu cred ca iti va da cineva diploma tie ca ai 30 de ani si 5 clase.Doar pana in clasa 4 poti sa iei 2 3 clase intr-un an,ca de scris,citit, socotit, tabla inmultiri adulti invata repede, in rest, n u cred.
Eu mai am putin si termin facultatea, pe care am inceput-o imediat dupa liceu.
Cunosti pe cineva care sarit 2-3 clase in scoala generala, in Romania? Cum se procedeaza?
Pai, simplu. Persoanele care sunt analfabete, fac 2 ani in 1. Poate si 3 4 clase in un an.Pentru ca materia claselor clasa 1 - 4, daca se chinuie un om o invata in cateva luni, un adult vorbesc.Intelegi?
Intrebam pentru cand voi avea un copil, nu e cazul ca nu o sa fie analfabet, dar mersi de raspuns.
Altfel nu poti.In tarile straine cei care sunt super dotati, fac test iq, si ceva cu mensa, nu stiu, cauta pe google
E prematur sa intrebi asta pentru "viitorul" tau copil. Si nu e clar in ce fel sa "sari" peste ani de scoala te referi? Sa termini mai repede sau sa ajungi parlamentar pentru a termina scoala?
In primul rand noi am timut cont si de ce a vrut copilul. putea urosr trece din clasa a treia intr-a cincea. avea nivelul de cunostinte necesare insa nu si maturitatea necesara. Am observat un regres acum dupa ce nu am facut asta? oarecum da la nivelul de munca depusa. totul i se pare asa usor si banal caci nu mai stie a depue un efort sustinut pentru a invata ceva. si pandemia a oprit multe din activitatile extra... si puse cap la cap ne cam impiedica posibilitatile de ai gasi stimulente. Insa fericirea ei la fel e foarte importanta pentru noi nu doar goana dupa a fi cea mai buna. Si apoi mai sunt si alte skiluri care vrem sa o invatam cu totul in afara programei scolare (dar care ar trebui sa fie in programa)
Sa termine mai repede. Daca nu o sa vrea nu il oblig, dar cred ca s-ar bucura sa termine mai devreme scoala.
Stiu ca e prematur sa ma gandesc deja la din astea, dar vreau sa aiba cat mai multe avantaje. Atata tot.
Eu am sarit din clasa 1 in clasa a -12-a prin intermeidul Masinii timpului
Ps: unii numai prostii aveti in cap
Ce prostii? Sa stii ca nu e imposibil. Si nu e vorba de 12 ani, da macar 2-3 acolo