anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ceva vreme am realizat ca in clasa mea exista atatea persoane norocoase care de obicei nu fac nimic si obtin note mari sau care daca misca un deget au toata lumea la picioare. Eu sunt contrariul acestei descrieri. Din clasele mici si pana intr-a saptea cand eu faceam eforturi sa obtin ceva... unii erau mereu inainte si probabil ( cuvantul,, probabil " este folosit pentru descrierea unora dar nu a tuturor ) nu se zbateau asa cum faceam eu. Spre exemplu...
Astazi am dat teza la romana si aveam mare nevoie de acest 10 si eu cred ca m-am straduit destul pentru el dar, cu toate acestea voi lua 9, poate chiar mai putin. Altii care nu au fost ca mine si care nu au nevoie atat de multa de un 10 ...il vor obtine.
Altadata, cand m-a ascultat la istorie am stiut lectia iar intrebarile pe care ni le-a pus profesoara ( mie si celorlalti colegi pe care i-a ascultat) au fost mai diferite fata de a altora din alte dati, care au fost ascultati intr-o ora unde am avut de pregatit o lectie usoara iar, desigur,, norocosii clasei " din punctul meu de vedere si-au invatat lectia usoara in pauza. Fara indoieli au luat 10.
Exista multe astfel de exemple si intrebarea mea este... de ce unii sunt mai norocosi decat mine? Existau zile acum un an si cred ca vor reveni si intr-a 7-a cand ma trezeam la 6, 5, mai rar la 4:30. De asemenea exista colegi care dorm pana la ora 9:30si sunt the best. Profesorii ii apreciaza pe acestia si spun unii colegi ca s-au saturat sa ii cheme profesoara de matematica pentru a doua oara, consecutiv la tabla pe cand eu sunt scoasa mai des, EU persoana fara cunostinte atat de bogate ca a altora.
Cei de care va vorbesc nu fac pregatire si nici eu nu fac inca dar... ei au ceea ce vor, eu nu.
Deci. ce sfat imi puteti da? Cum sa fac sa fiu ca ceilalti? Am mare nevoie pentru ca este foarte important pentru mine.

Funda pentru un raspuns serios si binevoitor.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mdea, stiu cum este. Ti se pare munca in zadar cand nu esti apreciat, dar apreciat este un superficial care are o imagine buna in fata profesorului ca stii, parintii vorbesc fara a lua in seama pronumele de politete cu el. Si cand vezi cat tupeu, iti vine sa plangi... Norocul e trecator, nu te baza niciodata pe noroc. Cei care traiesc pe premiza asta, vor avea un caracter slab, vor deveni niste indivizi fara viitor... Nu te consuma de asta, chiar daca au ei note mai bune, nu vor fi niciodata impliniti. Acesti indivizi nu constientizeaza ce e viata ce e munca. Mult succes, ne vedem tongue.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai ce face asa e viata in general nu numai la scoala. Unii au noroc chior si le pica totul din cer, altii trebuie sa munceasca de 10 ori mai mult. Eu merg pe premiza ca norocul poate sa se termine, munca depide doar de tine

| Laryssaa3 a răspuns:

Incearca si tu sa raspunzi in calsa de mai multe ori cand profesorul pune intrebari, chiar daca rspunzi gresit, doar sa vada ca te straduiesti si asa o sa te ia in ochii buni, intelegi? incearca sa fi activa la ora, sa vi cu idei noi cand este cazul, incearca sa te faci observata de profesori[in sensul bun] sa vada ca iti pasa si ca iti dai silinta, restul vin de la sine. O sa vezi! sper ca te'am ajutat. happy