| Meli2314 a întrebat:

Hei TPU
Fara comentarii rautacioase va rog..Nu inteleg cum sta treaba cu corigentele. Daca ramai corigent, dai test din materia de pe semestrul ala ca sa treci sau cum?

Răspuns Câştigător
| yeti54 a răspuns:

Cu corigentele e destul de simplu sunt doua tipuri de corigente: corigente pe vara si corigente pe semestru.
Corigenta pe semestru inseamna ca ai media pe un singur semestru sub 5, asta nu afecteaza cu nimic atata timp cat ai media pe celalalt semestru destul de mare incat media pe semestre sa fie 5 sau peste 5.
Dar corigenta pe vara e cam nasoala, corigenta pe vara e atunci cand pe ambele semestre ai medii sub 5, asta inseamna ca pe timpul veri vei tine legatuta cu profesorul de la clasa si el iti va da ce sa inveti ca la finalul veri sa dai un asa numit examen de corigenta, in general la examenul asta e cam toata materia de la obiectul respectiv.
Stiu ca exprimarea mea e cam ciudata dar sper ca ti.am fost de ajutor.

3 răspunsuri:
| DjNick112 a răspuns:

Daca ramai corigent la un obiect, dai in toamna din toata materia ce ai facut in anul respectiv, ma rog, iti pune cateva intrebari, dar tu trebuie sa stii toata materia.

Corigent nu ai cum sa ramai pe un semenstru si sa dai corigenta, sa zicem ca pe primul se mestru la mate ai 4 esti corigent, iar pe al doilea ai 6 faci media 6+4=10/2=5 5 e nota de trecere, deci se face media intre cele 2 semestre
In cazul in care ai 4 pe primul semestru si 4 pe al doilea 4+4=8/2=4, deci ramai pe vara sa dai corigenta

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Examenul de corigenţă se dă din TOATĂ materia învăţată pe parcursul întregului an!
La examenul de corigenţă se susţine probă scrisă şi orală.

Vezi alte detalii în "Secţiunea 2 - Examenele organizate la nivelul unităţilor de învăţământ", Art. 210-218 din R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Dacă media anuală nu este cel puţin 5, atunci rămâi corigent!
NU poţi trece clasa dacă NU susţi şi nu promovezi examenul de corigenţă - în acel caz, vei rămâne repetent :(


"Art. 191 (1) La fiecare disciplină de studiu media semestrială este calculată din numărul de note prevăzut de prezentul Regulament.
(2) La disciplinele de studiu la care nu se susţine lucrarea scrisă semestrială (teza), media semestrială se obţine prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o
diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.
(3) Media la evaluarea periodică este media aritmetică a notelor înscrise în catalog, cu excepţia notei de la lucrarea scrisă semestrialţ (teza), medie calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire.
(4) La disciplinele de studiu la care se susţine lucrarea scrisă semestrială (teza) media semestrială se calculează astfel: "media semestriala = (3M+T)/4", unde "M" reprezintă media la evaluarea periodică, iar "T" reprezintă nota obţinută la lucrarea scrisă semestrială (teză). Nota astfel obţinută se rotunjeşte la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.
(5) Media anuală la fiecare disciplină este dată de media aritmetică a celor două medii semestriale, calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire. În cazul în care elevul a fost scutit medical, pe un semestru, la disciplina educaţie fizică şi sport, calificativul/media de pe semestrul în care elevul nu a fost scutit devine calificativul/media anuală.
(6) Nota lucrării scrise semestriale (teză) şi mediile semestriale şi anuale se consemnează în catalog cu cerneală roşie.
(7) În cazul în care curriculumul este organizat modular, fiecare modul se dezvoltă ca o unitate autonomă de instruire. Media unui modul se calculează din notele obţinute pe parcursul desfăşurării
modulului, conform prevederilor de la alin. (2). Încheierea mediei unui modul care se termină pe parcursul anului se face în mod obligatoriu în momentul finalizării acestuia, nefiind condiţionată de
sfârşitul semestrului. Aceasta este considerată şi media anuală a modulului.
(8) Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele şi de la purtare. Media generală, în cazul curriculumului organizat pe module, se calculează în conformitate cu reglementările legale în vigoare, media generală a unui modul fiind similară cu media generală a unei discipline." - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf