Da, se poate, dar numai daca reusesti la probele vocationale si ai media de admitere necesara.
Avand in vedere ca vei putea intra tot in cl. a IX-a nu ai la ce sa dai examene de diferente.
Eu am fost la profesională și când am încercat să mă mut la liceu nu s-a putut. Poți doar să te muți de la liceu la profesională dar invers nu.
Nu este adevărat, că pe invers te poți transfera după clasa a IX-a la liceu cu respectarea mediei de admitere sau după clasa a X-a la liceu cu respectarea mediei clasei și promovarea examenelor de diferență.
ia citește bine ordinul nr. 5447/2020 privind regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, art. 141, alin (1), lit. f.
Art 141 Transferul elevilor | Regulament
Parte integrantă din Ordin 5447/2020
1) Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
f) elevii care au finalizat clasa a IX-a a învățământului profesional cu durata de 3 ani se pot transfera doar în clasa a IX-a a învățământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul și specializarea la care solicită transferul. Elevii care au finalizat clasa a X-a din învățământul profesional cu durata de 3 ani se pot transfera în clasa a X-a din învățământul liceal, cu respectarea condiției de medie a clasei la care solicită transferul și după promovarea examenelor de diferență.
Diferențele se dau la materiile pe care nu le-ai studiat în vehicul liceu.
La transfer, probele vocaționale se dă odată cu cei care sunt a VIII-a, să se înscrie la acest profil, sau se dă după ce am terminat clasa a IX-a de profesională?!
Adică în vederea transferării de la profesională, la liceu vocațional.
Probele vocaționale la transfer este probele de aptitudini?!
Probele de aptitudini se sustin in perioada in care le sustin si cei din cl. a VIII-a.
Fișa pentru probele de aptitudini ca să mă transfer de unde trebuie să obțin de la liceul care mă aflu sau de la Școala de Proveniență?!
și trebuie să dau din nou evaluarea națională, sau intru cu media de admitere pe care am obținut-o?!
Aptitudinile le sustii la liceul la care vrei sa intri si tot de acolo si fisele.
Evaluarea nationala se sustine doar o singura data, indiferent de media ce o obtii.
Si trebuie sa ai media necesara pentru a intra la liceul respectiv.
Și dacă zice că nu pot să mă transfer la profilul respectiv, ce trebuie să fac?!
Adică directorul liceului respectiv la care vreau să mă transfer.
Ramai la scoala profesionala sau incerci sa te transferi la alt liceu.
Adi1987 întreabă: