| MariKa9 a întrebat:

stiti niste licee din Iasi la care as putea intra in 2015 cu o medie mai mica de 5? adica..eu cu matematica nu o am deloooc... si nu cred ca iau o nota mai mare de 3-4, dar la romana zic eu ca as lua un 5, dar sa dea Domnu sa iau un 5 la mate, adica licee la care as putea intra fara nici o grija, desigur la liceu o sa invat, dar acum totul depinde de evaluarea nationala ..licee cu medie mai mica de 5? desigur, sa nu fie profesionala, va rog? FUNDA :*

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Vei intra la liceu pe locurile ramase libere de la liceele mai slabe. Oricum suta la suta iti vei gasi liceu.In fiecare an s-a intrat la liceu si cu medii sub 5, e drept la cele mai slabe.
Fa-ti o idee despre medii pe www.admitereliceu.ro pentru anul 2014.
Si mai ai rabdare, vei primi o brosura la sfarsit de an, cu liceele, locurile si mediile.

9 răspunsuri:
| Sucigan_Razvan_1999 a răspuns:

Sa fi sigur in fiecare jud.trebuie sa fie liceie cu profiluri mai usoare, Dupa cum stiu, Clasa a 8 trebuie sa primeasca o carte, Cu ADati-miTERE LICEU 2014 LA TOATE LICEILE (DIN JUD tau.)Eu l-am primit cu mult inainte, dar cred ca se va da dupa festivitate, am avut colegi care au intrat cu 4, -- la un liceu, la profile mai slabe, La profesionala nu mai trebuie sa dai examenul si iti trece pe fisa matricolo 1. Dar la profesionala din clasele 10-11 faci practica.Succes,la examen.

| MariKa9 explică (pentru Sucigan_Razvan_1999):

Vezi crying

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Sunt destule licee la care se intră şi cu medii SUB 5 - vezi lista de la linkul :
http://www.admitereliceu.ro/......iceu-pas-2

Toate cele bune.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

TEORETIC, era vorba că elevii care iau sub 5 la examenele de la Evaluarea Naţională NU vor putea să se înscrie la un liceu - DOAR la Şcoli Profesionale!

Dar, PRACTIC, Ordinul MEN nr. 4432/29.08.2014 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal și profesional de stat pentru anul şcolar 2015-2016 NU face referire la acest aspect - vezi Ordinul la linkul oficial :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

Deci, practic, se poate ca aceşti elevi să se înscrie şi la liceu :)

| MariKa9 explică (pentru bursuc001):

Mersi pentru lista cu licee happy deci am o sansa laughing

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru MariKa9):

Cu plăcere happy

Ai chiar destule şanse rolling on the floor

O zi frumoasă.

| MariKa9 explică (pentru bursuc001):

Mersi la fel happy dar...mai nou cica este o noua lege in care zice ca nici cele mai slabe licee nu mai primesc elevii care au lat la o materie sub 5 :ooooo

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru MariKa9):

Cu plăcerewinking

NU există o astfel de lege!
Am explicat mai sus care este Ordinul ( legislaţia ) valabil/ă pentru admiterea din 2015...