Buna. Sa stii ca de ceva vreme liceul numai are o asa stransa legatura cu facultatea ce vrei sa o urmezi pe viitor. Mai sunt liceele pedagogice si cele sportive care incepe formarea inainte de facultate,in rest ca studiezi filologie sau stiinte sociale pe viitor poti alege o facultate de limbi straine, counicare, relatii publice si stiinte ale educatiei. Daca optezi pe partea reala chimie-biologie poti opta pentru medicina, stiinta si ingineria alimentelor, chimist. Toate au avantaje si dezavantaje in functie de abilitatiile si placerile tale, e bine sa urmezi ceea ce iti place tie sa faci ca asa iti usurezi munca.
Buna andreea! si eu sunt din constanta!
Filologia se ocupa cu studierea limbilor adica romana, latina, franceza engleza. pe astea se pune accent.
la sociale se pune accent pe romana, istorie, geografie, engleza/franceza.
fiind amandoua de profil uman materiile matematica, chimia, fizica, biologia sunt putin importante.
cel mai bun profil dintre astea 2 cred eu este filologia pentru ca dupa liceu esti in stare sa vorbesti cat de cat o limba straina asta pentru ca profilul tau specialitatea asta are.
si in ziua de azi este foarte important sa cunosti macar o limba straina.Nu exista un profil care sa fie mai bun sau mai putin bun.
oricum succes:*
anonim_4396 întreabă: