Buna! Incearca romanul "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", al lui Camil Petrescu. E o carte foarte buna, scrisa la persoana intai, inspirata din viata autorului, care prezinta drama iubirii maciante de indoielile legate de o presupusa infidelitate a sotiei, dar si drama razboiului ce secera vieti, experienta ce depaseste in intensitatea trairilor ei pe cea erotica. Merita citit romanul, mi-a placut si stilul si continutul si, inplus, face parte din bibliografia de clasa a 12-a si de BAC. Lectura placuta!
Pai tocmai pentru ca am citit-o, vreau ceva asemanator. daca ar fi din literatura universala ar fi si mai bine. multumesc oricum!
Buna! Uite, din literatura universala nu imi vine in minte niciun titlu de roman psihologic, scris ca o sonfesiune, insa iti recomand din literatura romana "Maiteryi", scrisa de Mircea Eliade. Cartea e foarte frumoasa, atat prin povestea de iubire prezentata, cat asi prin faptul ca te introduce in universul culturii indiene si are un stil deosebit, clar, aytentic. Merita citita!
Anonima009 întreabă: