| laviniaerg a întrebat:

Hei! Vreau sa citesc si eu o carte buna. m-ar interesa sa fie o drama psihologica, scrisa ca o confesiune. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Suflete zbuciumate, de Stefan Zweig

4 răspunsuri:
| faramatania a răspuns:

Confesiuni-Visările unui hoinar singuratic(Jean-Jacques Rousseau)

| Euletitia a răspuns:

Buna! Incearca romanul "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", al lui Camil Petrescu. E o carte foarte buna, scrisa la persoana intai, inspirata din viata autorului, care prezinta drama iubirii maciante de indoielile legate de o presupusa infidelitate a sotiei, dar si drama razboiului ce secera vieti, experienta ce depaseste in intensitatea trairilor ei pe cea erotica. Merita citit romanul, mi-a placut si stilul si continutul si, inplus, face parte din bibliografia de clasa a 12-a si de BAC. Lectura placuta!

| laviniaerg explică (pentru Euletitia):

Pai tocmai pentru ca am citit-o, vreau ceva asemanator. daca ar fi din literatura universala ar fi si mai bine. multumesc oricum!

| Euletitia a răspuns (pentru laviniaerg):

Buna! Uite, din literatura universala nu imi vine in minte niciun titlu de roman psihologic, scris ca o sonfesiune, insa iti recomand din literatura romana "Maiteryi", scrisa de Mircea Eliade. Cartea e foarte frumoasa, atat prin povestea de iubire prezentata, cat asi prin faptul ca te introduce in universul culturii indiene si are un stil deosebit, clar, aytentic. Merita citita!