| YouAreWhatYouRead a întrebat:

Heii, TPU! Stiti unde si cand se afiseaza baremul la Evaluarea Nationala la romana? Si.voi ce ziceti? Am avut la a doua compunere sa prezentam o intamplare petrecuta in timpul participarii la o intalnire organizata de scoala, cu un scriitor contemporan..si eu, am zis ca ne-am intalnit la o librarie..ca ne-a povestit despre literatura contemporana..si ca ne-a intrebat de ce ne place sa citim si am inceput sa spun de ce. Imi place cum am facut-o..am folosit expresii frumoase.dar, credeti ca o sa ma depuncteze mult, pentru ca, practic, nu e o intamplare..adica, am stat doar de vorba cu el? Multumesc anticipat. big grin

Răspuns Câştigător
| xSequel a răspuns:

Faptul ca ai mers la librarie si ai discutat cu el este o intamplare. Baremul se afiseaza la ora 15:00 pe edu.

| YouAreWhatYouRead explică (pentru xSequel):

Atunci, sper sa ma puncteze. big grin Multumesc!

| xSequel a răspuns (pentru YouAreWhatYouRead):

Sa cresti mare happy

big grin Ce ai facut la prima compunere?

...pai am scris 24 de randuri. Am scris ca mesajul poetic este exprimat in mod direct prin intermediul fig de stil, si totodata dupa ce le-am scris am spus si ce transmite eul liric. Am cam repetat unele cuvinte... sper sa ma puncteze cat de cat. Tu? happy

Eu am spus despre trairile eului liric..despre copilarie..mai multe.dar si eu am repetat putin unele cuvinte, dar am facut-o de 30. sper sa nu ma depuncteze ca am facut mai mult decat trebuia. Eu am gresit la sinonime, ca de obicei..la "cer" am zis: ordon, impun. Ce era in capul meu? laughing

| andrei1237 a răspuns (pentru YouAreWhatYouRead):

Pai este bine ordon si eu am scris la fel.

Pff... eu am gresit la masura versurilor si tu te stresezi din cauza unui sinonim. In ceea ce priveste compunerea, nu o sa te depuncteze daca ai scris mai mult. Profesoara de romana imi zicea asta inainte de examen, la fel si sora-mea care a trecut prin examenul acesta si a facut acelasi lucru ca si tine. (a luat 9.50)

Aa..atunci e super. Paii..ma stresez la sinonim pentru ca..se presupune a fi un subiect usor..si mereu gresesc la el. laughing Cat ai scris la masura silabelor?

| YouAreWhatYouRead explică (pentru andrei1237):

Din cate am inteles, era bine "doresc".dar, poate puncteaza si ce am scris noi. big grin

Aa..atunci, sper sa nu ma depuncteze. big grin Cat ai scris la masura silabelor?

7-5 silabe sad chiar nu credeam ca o sa ma incurc la asa ceva.

Depinde foarte mult de profesor. Sper sa iau nota mare.

Si eu la fel.dar, dupa ce vad toate "comentariile" de pe TPU..nici nu stiu ce sa mai cred. Oricum, cand o sa se afiseze baremul o sa vedem cine a avut dreptate. Bafta si la mate! big grin

Mersi la fel!

Mersi!

17 răspunsuri:
| Tutuianu_Razvan_1999 a răspuns:

Baremul la ora 3 pe site-ul ministerului
eu am scris ca m-am intalnit cu un scriitor contemporan care era poet. nu stiu daca e bine

| YouAreWhatYouRead explică (pentru Tutuianu_Razvan_1999):

Multumesc! Si la prima compunere te-ai descurcat?