M-ati * Daca te referi la tipul de narator, el poate fi obiectiv (persoana a3-a ) sau subiectiv (persoana I ).Nu poti sa le combini.Ori persoana I, ori persoana a3-a
Nu ai voie sa schimbi persoanele. Ceva de genul te referi: Roxana a mers la biblioteca si acolo am gasit o carte interesanta.
Oricum nu ai voie sa le schimbi.Tu nu ai citit niciodata o carte? Ori incepi si termini cu persoana I ori incepi si termini cu persoana a III-a.
Nu,nu ai voie, doar daca este povestire in rama, altfel nu. Daca povestea ta nu se incadreaza in tipul asta, atunci structura trebuie sa fie omogena (ori pers I de la inceput pana la sfarsit, ori a IIIa).
Nu ai voie sa combini pesoana intai si persoana a treia niciodata! Cand faci o compunere te decizi :ori povestesti la pers. intai(narator subiectiv, care participa la actiune) ori la pers. a treia (narator obiectiv, care nu participa la actiune, dar stie ce si cand se va intampla in poveste).
Mda, nu ai voie :* (sunt unele exceptii, adica ceva de genu :
Eu am mers cu Maria la mare, ea era foarte frumoasa si ea a fugit pe plaje...) asa ai voie.
alexcatalin13 întreabă: