Salut, poti ingheta anul de studiu la facultate doar daca ai platit taxele, anume anii de facultate. de ex, daca esti anul 3 cu restante si vrei sa ingheti anul, se poate daca ai platit cei 3 ani de facultate si nu ai restante. Daca esti restant cu banii, poti sa o lasi in aer, si la sfarsitul anului sa te dea afara. Iar in toamna de vrei sa reiei, sa platesti o taxa de renmatriculare si aia e.
Nu sunt la taxa, sunt la buget… Si de asta sunt curios, daca o las in aer nu imi vor cere sa platesc intregul an?
Nu te vor pune la plata, insa daca tu ingheti, anul in curs, nu il vei plati decat pe urmatorul.s-au vei platii in cel mai rau caz, anul inghetat ..caci daca altul vine cu medie mai mare ca tine, te-ai lins pe bot, scuze de expresie, dar asa este ..parerea mea e sa nu faci prostia asta. pierzi mult..informatia se uita..si cand vei relua scoala, nici nu vei mai stii ce a fost..materiile si forma de invatamant se schimba de la an la an. Asa am facut eu, si dupa 2 ani cand am reluat, aveam o reala problema..asa ca am renuntat definitiv.
Cand ingheti ramai cu creditele acumulate pana in momentul respectiv. Daca te intorci in x ani, o sa te intorci pe planul de invata mant care va exista atunci deci o sa trebuiasca sa contractezi cursuri in plus ca sa ajungi la zi, nu o sa continui neaparat tot cu materiile pe care le ai acum.
Verifica doar regulamentul de credite al universitatii sa vezi cati ani sunt valabile creditele, daca expira nu o sa mai poti continua si va trebui sa recontractezi materiile alea. fiecare universitate are alte reguli deci cine stie.
Daca esti in al doilea an la buget (presupunand ca e specializare de 3 ani), mai ai un singur an de facut la buget. Daca zici ca ai multe restante, cand o sa te intorci probabil vei avea nevoie de 2 ani deci unul va fi pe plata.
Opomanapeviatamea întreabă: