Cu functiile trigonometrice :p (sinus, cosinus, tangenta, cotangenta). Eu asa as face
Pai... intr-un triunghi dreptunghic isoscel, ipotenuza = cateta radical din 2, iar daca ipotenuza este 4 => 4 = cat. rad. din 2 => cat. = 4 supra rad. din 2, amplifici fractia cu rad. din 2, o sa obtii 4 rad.din 2 supra 2, si apoi simplifici fractia cu 2. in final obtii cateta = 2 rad. din 2... sper ca ai inteles si ca ti-am fost de ajutor
Cu teorema lui Pitagora care zice ca suma patratelor catetelor este egala cu patratul ipotenuzei, funda?
Avem un triunghi dreptunghic isoscel ABC, cu AB si AC=catete si BC = ipotenuza
ABC= tr. isoscel => ab = ac ( scriu cu litere mici, pentru ca nu mi se permite altfel )
Aplicam teorema lui Pitagora in tr.ABC :
bc (la a2a) = ab(la a2a )+ ac (la a2a) =>
4(la a2a ) = ab ( la a2a) + ab (la a2a ) =>
16 =2ab ( la a2a) =>
ab (la a2a )= 16:2 => ab (la a2a) =8 => ab = √8 =>
AB = 2√2 => AC = 2√2
Sper ca te-am putut ajuta .
Imi cer scuze daca am gresit ceva. Pupici :*!
Tu esti chiar nesimtita! Ai mai pus o intrebare ca asta! O cauti cu lumanarea missy? Invata sa te descurci si singura, ce inseamna asta!?
Ia sa nu te mai prind pe aici cu teme, ca ajungi de data asta in arhiva Cristinei direct! Nu ma mai obosesc eu sa te raportez pentru prostia ta! Sa vedem atunci, poate stie Cristina raspunsul!
Și ce te fwte pe tine dacă a mai scris odată? GET A LIFE copil de 10 ani... vrea să știe cum se calculează ce dracu ești așa bută/but. Și nu e nesimțită dacă vrea să își facă tema ești tu cu capu asta e..mai ieși din casă la aer
SintSmekerulTpu întreabă: