| Albu_Georgiana_2000 a întrebat:

Hey! Am invatat la ora de religie despre Adam și Eva, dar am o întrebare. De ce în cartea de religie aratau ca oamenii, iar la ora de istorie, am invatat ca primii oameni aratau ca maimuțele?

8 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Pentru ca religia e una si teoria evolutiei e alta.

| Crackman a răspuns:

Bun.
Religia iti arata aparitia omului dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Istoria... iti arata viata cum era atunci in x moment.
Sjncer? nu am incredere in nimic.

| xAndreas11 a răspuns:

Exista doua teorii raspandite. una e ca Dumnezeu i-a creat pe Adam si pe Eva, cealalta este ca omul ar fi evoluat din maimute.

| flixbuster a răspuns:

Citeste mai intai asta: http://www.descopera.org/evolutionism-si-creationism

Evolutionismul este o teorie stiintifica. Are probleme pe care mediul stiintific le recunoaste. Aceasta poate insemna si ca teoria nu e buna dar si ca nu avem noi suficiente cunostinte si pe masura ce vom invata mai mult si mai bine despre univers si lumea in care traim vom putea elimina problemele din teorie. Stiinta evolueaza.

Creationismul nu este o teorie ci o afirmatie care nu poate fi verificata nicicum. Tine de zona religioasa/mistica si o crezi sau nu. In iudaism, crestinism si islamism se crede in aceasta afirmatie. In budism, hinduism, taoism (si altele) oamenii cred altceva. Religia este fixa - nu evolueaza, nu poate accepta greseala, nu poate veni cu o teorie imbunatatita.

Daca vrei un exemplu mai la indemana decat aparitia omului: forma si pozitia Pamantului.

Biserica/religia au afirmat multa vreme ca pamantul este plat si ca soarele s-ar invarti in jurul pamantului.
Stiinta ne-a demonstrat ca pamantul este (aproximativ) sferic si ca se invarte in jurul soarelui.

Citeste acum asta: http://adevarul.ro/......index.html

Dupa aceea, mediteaza asupra "tolerantei" de care a dat (si inca da) dovada o religie care zice sa-ti iubesti aproapele si sa-l ierti pe cel ce (ti-)a gresit si asupra tolerantei stiintei. Intr-o lume in care conduce religia nu este loc pentru stiinta ce contrazice religia. Intr-o lume in care conduce stiinta este loc pentru religie ce contrazice stiinta.

| anonimg a răspuns:

Cartile istorice au fost scrise pe timpul comunismului cand era interzis de lege a se vorbi despe religie.
Astazi ne bucuram de libertatea in care oamenii decid din ce categorie sa faca parte; sau din ce categorie fac parte. ^_^

| doctorandus a răspuns (pentru flixbuster):

De fapt, nu: exista multi crestini luminati pentru care povestea cu Adam si Eva este o alegorie (nu trebuie interpretata literal).

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Pentru ca biserica a fost prima institututie din istorie care a subjugat si taxat oamenii, spre binele ei si al preotilor! Si normal ca a si mistificat tot ce a putut, in aceeasi idee!

| flixbuster a răspuns (pentru doctorandus):

Corect. Asa cum exista si preoti luminati care spun in biserica la nunta ca alea cu femeia supusa barbatului nu trebuie luate ca atare ci intelese in contextul istoric de acum mii de ani.

Dar eu nu ma refer la cazuri singulare de oameni luminati (care pot fi clerici sau mireni, crestini sau altceva) ci la cadrul sistemic/institutional cand vorbim de cele doua - religie si stiinta.

Asa, si Giordano Bruno si Nicolaus Copernic au fost clerici iar Galileo Galilei a cochetat cu ideea dar tac'su nu si nu si l-a trimis sa studieze medicina. Daca nici astia n-au fost luminati, nu stiu cine a mai fost. Dar lui Giordano Bruno nu prea i-a folosit, tot l-au prajit - cred ca l-au urat mai tare decat daca ar fi fost mirean ca daca "tradeaza" unul dintre ai tai e mai dureros decat daca e unul de-ai lor.