| Andrei0110 a întrebat:

Hey! Ca sa incadrezi o poezie in genul liric trebuie sa incepi cu: 'Dupa parerea mea', 'In opinia mea', iar apoi cu in primul rand, in al doilea rand si nu in ultimul rand, dar la 'Nu in ultimul rand' nu stiu ce sa mai scriu, ma puteti ajuta?(P.S. sunt in clasa a 8-a).

Răspuns Câştigător
| Bogdana a răspuns:

Nu.O argumentare de text (poezie, proza), nu va incepe niciodata cu: "In primul rand", "dupa parerea mea" si nici nu va continua cu "in al doilea rand".Nu ti se cere opinia.Este o cerinta exacta.Va trebui sa cauti particularitatile(trasaturile) genulului liric, si sa dai exemple adecvate cu privire la poezia ta.

Trasaturi ale genului liric:

-Figurile de stil: epitetul, comparatia, personificarea, metafora, hiperbola, alegoria, simbolul.

-Procedee de sintaxa poetica: enumeratia, inversiunea, repetitia, antiteza, invocatia retorica, exclamatia retorica, interogatia retorica.

-Procedee fonetice: aliteratia, asonanta.

2 răspunsuri:
| Euletitia a răspuns:

Buna! Eu sunt paisonata de romana is unt in clasa a 12-a. Ma pregatesc pentru BAC si in continuare am sa urmez Facultatea de Litere, sectia romana-engleza, asa ca pot spuneca am destule notiuni de aceasta materie. Iti spun ca Bogdana ti-a dat un raspuns foarte bun, sa iliei in considerare, chiar nu mai stiu ce as putea aduga raspunsului ei. Ai facut bine ca i-ai dat funda, e un raspuns complet si corect. Ai grija sa nu faci confuzi intre textul in care iti exprimi opinia si argumentarea ca o opera apartine genului liric. Succes la scoala si o zi frumoasa iti doresc!

| Andrei0110 explică (pentru Euletitia):

Mersi! happy