Nu.O argumentare de text (poezie, proza), nu va incepe niciodata cu: "In primul rand", "dupa parerea mea" si nici nu va continua cu "in al doilea rand".Nu ti se cere opinia.Este o cerinta exacta.Va trebui sa cauti particularitatile(trasaturile) genulului liric, si sa dai exemple adecvate cu privire la poezia ta.
Trasaturi ale genului liric:
-Figurile de stil: epitetul, comparatia, personificarea, metafora, hiperbola, alegoria, simbolul.
-Procedee de sintaxa poetica: enumeratia, inversiunea, repetitia, antiteza, invocatia retorica, exclamatia retorica, interogatia retorica.
-Procedee fonetice: aliteratia, asonanta.
Buna! Eu sunt paisonata de romana is unt in clasa a 12-a. Ma pregatesc pentru BAC si in continuare am sa urmez Facultatea de Litere, sectia romana-engleza, asa ca pot spuneca am destule notiuni de aceasta materie. Iti spun ca Bogdana ti-a dat un raspuns foarte bun, sa iliei in considerare, chiar nu mai stiu ce as putea aduga raspunsului ei. Ai facut bine ca i-ai dat funda, e un raspuns complet si corect. Ai grija sa nu faci confuzi intre textul in care iti exprimi opinia si argumentarea ca o opera apartine genului liric. Succes la scoala si o zi frumoasa iti doresc!