Pb 1. -VITEZA MEDIE= Spatiul total/Timpul total
Timpul total= t + t =2t
Spatiul total=V1 x t + V2 x t =t (V1 +V2)
rezulta: Vm = (V1+V2)/2 =(15m/s+25m/s)/2 = 20m/s
PS-gresita rezolvarea lui @kongeriket
Pb2.-Spatiul total=S + S= 2S
Timpul total=t1+t2= S/v1 + S/v2
Vm=2S/S(1/v1 + 1/v2)= 2v1 v2/(v1+v2)=2x15x25/(15+25)=18, 75m/s (deoarece v1=54km/h=54000m/3600sec=15m/s)
Daca le-ai inteles pe acestea o poti face si pe a treia!
Nu ţi le fac în totalitate dar fiind mai cu dichis îţi dau ideile de bază.
Pentru problema 1 mi-e lene să fac calculul. Dar îl faci tu până ajungi la formula vm=2v1v2/v1+v2 şi apoi înlocuieşti.
La problema 2 e o banală medie aritmetică pentru că distanţele sunt egale şi trebuie doar să transformi din km/h în m/s (totul trebuie să fie în m/s adică în Sistem Internaţional).
Problema 3 pare mai complicată, ia să vedem:
S=vt (Spaţiul=viteza ori timpul)
În cazul tău ai mai întâi timpul constant (la punctul a) iar mai apoi spaţiul e constant(la punctul b)
Viteza medie este mai mare de la B la A. Asta-ţi pot spune sigur. Pentru celelalte, trebuie' să faci tu calculele numerice.
Numai că, din nou, nu uita să converteşti în SI din km/h în m/s.
Hai că nu-s complicate.
Te uiţi în tabel la formule, combini cu ce ţi-am zis eu şi ies sigur.
Succes.
Nu acceptam intrebari prin intermediul carora incercati sa va rezolvati temele pentru acasa sau temele de vacanta. Cei care nu vor respecta acest aspect risca sa fie sanctionati prin stergerea/ suspendarea contului.
Fa si tu meditatii sau intreaba profesorul sa iti explice mai bine.Este mai bine sa stii tu decat sa-ti spuna altii.
In primul rand invata sa scrii!
In al doilea rand acesta este un site de intrebari si raspunsuri nu sa-ti faca altii tie problemele (fara suparare)!
Daca vrei un site numai pentru temele de acasa te sfatuiesc sa intri pe brainly.ro