Ca să explic părerea mea... notele ar trebui să fie într-un format digital, să le poată vedea oricând și părinții. Dacă notele nu relevă prestația elevului, se pot contesta, dacă profesorul abuzează, se pot face reclamații.
Ar dispărea interesul infect pentru notele colegilor, dorința de comparare cu ceilalți din punct de vedere a notelor, ura și ciuda create din cauza unui punctaj.
Pur si simplu ma preocupa subiectul acesta, psihologia copilului.
Omul despre care ai zis ca notele lui sunt "jaf", desi nu ai fost cu el in clasa sa ii vezi notele.
Universitati de top din lume ( Yale, Cambridge, Oxford nu stiu sigur) au notele studentilor confidentiale. Daca ei considera ca asa e Mai bine probabil ca au motive serioase.
Metodele astea cu facutul de rusine si competitia nu sunt productive.
"Universitati de top din lume ( Yale, Cambridge, Oxford nu stiu sigur) au notele studentilor confidentiale. Daca ei considera ca asa e Mai bine probabil ca au motive serioase.
Metodele astea cu facutul de rusine si competitia nu sunt productive."
Oare studentii de la astfel de universitati au ceva de ascuns? Eu nu prea cred. Si uite ca notele lor sunt confidentiale.
Acolo se duc doar cei care isi permit taxele dar nu-si permit sa se afle notele dintr-un anumit motiv.
Daca esti bogat nu inseamna ca esti si destept.
Inferioritate și invidie vor fi tot timpul doar că nu o să mai fie pe note.Copiii se compară la felul cum arată fizic, cum se îmbracă, care are telefonul mai bun, se laudă cu statutul părinților.Nici măcar adulții nu duc lipsă de asemenea comportament.
O prostie, ar fi si mai accentuate vorbele de genul ''x e avantaj de profesor, il pupa in fund si ia 10 mereu pe baza asta'', unii chiar asa fac. Vorba catorva de aici ar fi si mai multe fraude, note date din burta, nu vad motivul pentru care sa ti se patreze 'confidentialitatea' privind notele, trebuie transparenta, creste si competitia dintre cei mai buni, ce a ajuns si scoala asta daca se intampla asta, s-ar schimba multe.
''Pe vremea mea'' se facea educatie prin umilire ca sa zic asa, daca nu stiai la o materie erai scos la tabla si radeau ceilalti de tine, profesorul zicea de fata cu toti ca esti prost si ai luat 2 pentru astazi, era cea mai mare transparenta. Unii plangeau cand erau scosi la tabla si nu stiau si erau oarecum umiliti, cea mai mare distractie era la mate, chimie si romana in generala cand profii faceau asta, pe mine ma amuza toata situatia si ma umfla rasul cand imi ziceau ca sunt praf si ca nu au ce sa-mi faca decat sa-mi dea 2 sau 3 la mate, chimie si alte d-astea irelevante care nu mi-au folosit in viata mai mult decat sa stiu chestii basic.
Pe corigenti ii umileau cel mai mult in fata clasei, sau la teste ti se tinea morala ca de ce n-ai invatat si alte d-astea, parca e mai amuzant asa dar nu zic ca e ok, insa eu unul nu sunt de acord cu confidentialitatea asta daca ar fi sa mai fac o data scoala si m-ar intreba.
"Daca esti bogat nu inseamna ca esti si destept."Corect.Dar cei cu contul mare și mintea mică își iau diploma pe bani, iar notele dacă nu ar fi fost confidențiale atunci colegii respectivului băiat/fată de bogătan când ar vedea că lor le-a dat o notă mică deși nu era pe merit în schimb celui bogat o notă mare ei știind că este tăntălău, atunci s-ar isca un scandal.
Nu ar fi mai multe fraude, vor rămâne la fel. De parcă acum nu se face nimic pe sub mână. Iar de umilit stai liniștit că e de ajuns să te facă proful în toate felurile, să-ți arate că nu știi, nota clar e mică, nici nu mai are relevanță cât i-a pus.
Se pare că pentru tine e bună "transparența", altfel nu e haz la școală. Îmi pare rău de acest colectiv, eu n-am trăit așa ceva. să râzi de colegi? Ne părea rău de cei care nu știu și de cei nedreptățiți de profesori.
Faza cu notele este la fel cum sunt aici pe TpU evaluate răspunsurile. Căci nu toți sunt de acord cu ceea ce afirm eu,ci doar aceia care te înțeleg și sunt pe aceeași "frecvență" mintală.La fel și în cazul profesorilor, dacă îți dă o notă mare, înseamnă că este de acord cu ceea ce gândești tu.În schimb dacă ceva ce tu ai declarat și profesorului nu îi convine, căci nu e de acord cu teoria prezentată de tine nu numai că vei lua o notă mică, dar fiindcă tu ca elev îi contrazici convingerile vei rămâne și repetent.
Pai notele nu ar fi confidentiale fata de ei, am precizat asta mai devreme
Un copil cu bun simt si inteligent, cand ia nota mica, intra in pamant de rusine si data viitoare invata macar sa nu mai fie rusinat, de profesori si colegi.
Darr tu nu ai cum pricepe asta, fiindca nu ai nici bun simt si nici inteligenta.
Am prieteni studenti la facultati de top. Acolo se tine foarte mult la aparente. Toti vor sa para ca o duc grozav. Chiar daca jumatate dintre ei fac terapie ca sa iasa intregi din facultate. Deci da. Cam isi ascund situatia reala. Asta le ajuta doar orgoliul.
Corectez : dezastru pentru elevi iar părinții vor deveni niste persoane malefice care sa tortureze din plăcere sadică copiii lor
Ar fi super, ar dispărea ura și competiția dintre copii și s-ar concentra strict pe propriile rezultate. bine, cel puțin teoretic, practic s-ar întreba între ei dar n-ar mai fi acel public shaming pentru note
Ai inteles perfect despre ce e vorba! Foarte bun raspuns!
Tot ce le-a besit mintea unora, a fost ca vreau sa imi "ascund" notele
"Care note", ma intrebam eu in gand, ca am terminat de mult scoala...
Dar na, de unde sa stie alde Ghiță si Gogu din Cucuietii din Deal de public shaming. Se vede ca ii depaseste subiectul
Fix întrebare "Ce notă ai luat?" aș vrea să dispară. Pe mine nu m-a durut niciodată de notele celorlalți. De ce îl interesează pe altul nota mea? Îmi mai și ziceau notele lor, care nu mă interesau, ca să le spun pe ale mele.
Când am luat o dată nota maximă și n-am vrut să o împărtășesc defel, mi s-a zis că mă kak pe mine că luasem 5...
Asa e. Mi se par foarte tristi oamenii care nu pot sa doarma noaptea de grija altora, ca nu stiu ei ce nota a luat Xulescu.
Nu are sens sa fie confidentiale, oricum se afla in clasa cand le pui in catalog, e simplu de aflat la o adica.
Le pot afla si elevii si parintii, nu vad o problema.
Nu vad sensul de ce ar fi confidentiale?
Pai ce legatura are? Copiezi ca sa iei nota de trecere sau nota mai mare, nu conteaza ca notele-s confidentiale sau nu.
Tu ai invataaat, eu am avut 6 si ceva media, nu m-am omorat la invatat, am vrut sa mai am si liber pentru mine.
Am invatat doar cat sa am note asa medii si atat.
Ca daca stai sa faci carte ca lumea, iti petreci copilarie cu teme, invatat in prostie, si multe inutile in viata.
Ete invata, ala care nu invata nu invata oricum.
Dar sistemul nu are sens sa fie asa, ca poate duce la fraude, asta una, pe langa ca oricum rasufla.
Pai cum nu s-ar obosi nimeni sa copieze daca ar fi confidentiale? Adica... elevii copiaza sa nu le afle altii nota? Normal ca nu, copiaza sa ia nota mare si sa treaca. Deci asta nu are relvanta.
Adica, eu cel putin si restul persoanelor pe care le stiam, cand eram la scoala... sau chiar si la facultate, copiam unde puteam la unele materii pentru nota si pentru a trece Nu sa nu le stie altii, ca ar fi irelevant oricum.
Legat de intrebarea in sine, este bine asa cum este. Sau sa zicem, macar prima data, sa stie toti ce note au luat, iar dupa... cu acordul lor sa le zica mai departe, daca intreaba sau vrea sa stie cineva.
Cat despre familie si restul, din nou... este bine asa cum este probabil. Ca ei le trec in carnet, ca nu le trec, tine de fiecare persoana in parte.
Cum nu vezi sensul?
Citeste raspunsul cu funda.
Citeste raspunsul lui Adry: "Ar fi super, ar dispărea ura și competiția dintre copii și s-ar concentra strict pe propriile rezultate. bine, cel puțin teoretic, practic s-ar întreba între ei dar n-ar mai fi acel public shaming pentru note"
Si mai sunt si alte raspunsuri, stai asa
catallin27 întreabă:
lili19 întreabă:
anaadiaconu întreabă: