anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey lume,

Ce parere ati avea daca absolut toate notele pe care le primesc elevii, din clasa a I-a pana in clasa a XII-a, ar deveni confidentiale?

Răspuns Câştigător
| Anuket a răspuns:

Ca să explic părerea mea... notele ar trebui să fie într-un format digital, să le poată vedea oricând și părinții. Dacă notele nu relevă prestația elevului, se pot contesta, dacă profesorul abuzează, se pot face reclamații.
Ar dispărea interesul infect pentru notele colegilor, dorința de comparare cu ceilalți din punct de vedere a notelor, ura și ciuda create din cauza unui punctaj.

90 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Inca o explicatie: "Complet de acord. Asta nu ar mai stârni sentimente de inferioritate și chiar invidie în rândul elevilor."

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Am citit raspunsul cu funda de la inceput, dar nu vad sensul ala de acolo.

Un om destept nu dezvolta invidie si nici inferioritate.
Daca altul are mai bune, aia e, ori il duce capu mai mult, ori are vointa mai multa.
Iar eu ma accept cum sunt, ca aia e, n-are sens sa am complexe.

Oricum de la ore se vede cine face mai bine, asa ca., la tabla.
Vezi la ore care e mai activ, vezi care raspunde mai bine la tabla, etc.

anonim_4396

"Grades are personal information, like tax returns, medical records, etc. Only you can provide grade transcripts to potential employers, other schools, etc. there is no reason anyone else needs to see them. The public doesn't care about grades."

Acum o sa imi zici "nu inteleg limba"?
Sau tot "nu inteleg sensul"? laughing

Eu chiat depun un efort aici va sa va fac sa intelegeti de ce ar trebui sa fie confidentiale, dar voi il luati pe "nu" in brate. De cate explicatii mai e nevoie?

anonim_4396

Unii de aici sunteti fix ca mamele de pe FaceBook care refuza sa inteleaga de ce copiii nu au ce cauta pe internet.
Oricate explicatii ar auzi, tot isi pun copiii pe FaceBook.

Asa si voi.

Pai zici, dar eu nu-s de acord cu ce scrie acolo si cu ce zici, parerea mea e alta decat a ta si a alora, nu vad de ce ar fi confidentiale.
Nu are nici o legatura cu cine scrie asta si ce explicatii da, din punctul meu de vedere nu are sens sa fie confidentiale.

| Pnin a răspuns:

Sa stii ca ai niste frustrari pe tema scolii si sunt vizibile uneoribatting eyelashes

| Pnin a răspuns (pentru Mosotti):

Un om destept nu dezvolta invidie si nici inferioritate.

Perfect spus.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Pnin):

Nu am nicio frustrare copile, trec in ultimul an de facultate, nu mai vorbi in necunostiinta de cauza.

| Anuket a răspuns (pentru Mosotti):

N-am ce zice, tu vorbești din altă prismă. Singur ai spus că aveai note mediocre, probabil de asta n-ai văzut ce se întâmplă în jur sau ai minimalizat.
Unii nu acceptă realitatea, încearcă să găsească greșit justificarea că nu sunt slabi. N-a existat an în care să nu mi se zică că nu-mi merit notele, că n-am făcut nimic în plus, deși le arătam unde greșeau ei. Nu ai fost constrâns să "mărturisești" că faci meditații. Ei au uitat, eu nu pot.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Anuket):

Nu el face parte din categoria care se vrea protejata prin introducerea confidentialitatii?

| Mosotti a răspuns (pentru Pnin):

Da! Asta am si zis, un om destept zice bravo lui ca are note mai mari ca mine, ori lupt si eu sa am ca el, ori daca nu pot, aia e, demn imi accept conditia, nu ma consider inferior.

Si daca-s inferior ce? Nu conteaza, asta sunt si gata, viata merge inainte oricum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Anuket):

Astia care vor sa fie notele neconfidentiale, probabil nu reusesc sa mai adoarma noaptea de grija altora.
Inainte de culcare, recapituleaza in minte notele tuturor colegilor, le verifica de 10 ori la fiecare in parte contul de Instagram si de Facebook, le numara firele de par din cap...

| Mosotti a răspuns (pentru Anuket):

Pai sa accepte realitatea! Numa prostii nu accepta realitatea.

Aveam in clasa destui cu note f mari si ma durea la bicepsi, treaba lor ca aveau notele alea, nu conta pentru mine.
Si invers, in facultate unde eu aveam note mari, ii mai ajutam si pe ei, si la examene, si iar era f okey, nu conta ca ne stiam notele unul altuia, pe aia cu 2 nu ii deranja ca altii aveau 9, si pe aia cu 9 nu ii deranja ca aveau ailaltii 2.

Si daca-s slab ce? Sunt si gata la o adica, nu e problema.
Natura ne lasa pe fiecare cum ne lasa, nu e vina noastra ca suntem slabi sau neslabi, bine, atat timp cat ne dam silinta si nu putem mai mult, nu cand suntem puturosi.

Un om destept accepta realitatea, merge in ea, isi face viata in realitate, ca oricum asta trebuie sa faca, nu are incotro, asa ca mai bine accepti si gata, decat sa faca omu tumbe, gargara, teatru, ca nu ajuta, sau sa se minta.
Oricum faptele arata realitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Te stresezi prea tare. Nu ii pasa nimanui ce note ai tu, tocmai de asta e o masura inutila. Asuma-ti alegerile si treci mai departe. E ingrijorator faptul ca tu crezi ca sta cineva noaptea sa se gandeasca la notele tale... Linisteste-te

anonim_4396

Un om destept nu moare de grija altuia...

Hai lasa notele, iti dau alt exemplu care sper sa aiba sens pentru tine.

Ce parere ai despre persoanele care isi fac cont fake de Facebook ca sa stalkereasca fostii colegi de scoala, intra pe profilul lor de 20 de ori pe zi, le verifica profilul seara inainte sa se culce, cand se trezesc primul lucru deschid Facebook-ul sa vada ce a postat Xulescu pe care nu l-a mai vazut de 15 ani?

anonim_4396

Nu am stresez, voi nu pricepeti nimic.
Scoala am terminat-o acum 6 ani. Am avut note mari, nu iti mai da cu parerea in necunostiinta de cauza pentru ca doar faci afirmatii nefondate.

Pai daca mama mea si tatal meu au murit de grija mea, nu erau destepti?!
Da, in general nu e bine sa mori de grija altuia, dar mai moare altul de grija ta daca iei o nota mai buna, insa nu ar trebui sa conteze.
De aia am zis ca anonimizarea notelor nu are vreo utilitate reala.
Poate sa stie fiecare notele la fiecare, nu vad problema, eu personal nu vad problema, nu conteaza ca altii vad ca e o problema.

Ce parere sa am de aia cu FB-ul, e o curiozitate sa vada ce face celalalt, nu e o problema pana la urma atat timp cat se comporta civilizat, nu insulta, nu injura, nu calomniaza si nu face rau.

Si eu urmaream mai acum 15 ani pe una cu binoclu la geam multe luni de zile uneori sa vad ce face in casa, eram pur si simplu curios.

anonim_4396

Pari stresata, agitata si paranoica. Nota mare... nu cred. Ai preocupari aiurea pentru o tanara de 24-25 de ani cu facultate.

anonim_4396

Ba are o utilitate, nu te mai contrazice aiurea. Ti-am explicat deja, daca vrei sa accepti bine daca nu iar bine.

anonim_4396

Ai ceva de ascuns? Nu ar trebui sa-ti pese de asemenea prostii. Oamenii sunt curiosi si abia asteapta sa gaseasca ceva de barfit. Mare lucru.

anonim_4396

Stii care este numele meu complet? Stii cati ani am? Ai stat la masa cu mine? Daca raspunsul este nu, atunci nu esti in masura sa imi zici mie ca par, ca sunt, ca dreg.

anonim_4396

Nu exista nicio utilitate. Daca vrei sa intelegi bine, daca nu iar bine. Dar parerea lui Mosoti ar trebui sa conteze. Face parte din categoria pe care vrei sa o protejezi. Daca nici lor nu le pasa...
Poate problema e la tine.

Mi-ai dat ignor asa ca editez aici doar ca sa-ti contrazic logica de doi bani. Eu iti zic cum pari din ceea ce scrii aici si daca aflu cum te cheama si cati ani ai nu schimba absolut nimic.
Vibe-ul tau e acelasi.

anonim_4396

Am repetat de 100 de ori, nu e vorba de a ascunde ceva, e vorba de psihologia copilului, de mai multe chestii. Deja am obosit sa ma repet.

| Emma30555 a răspuns:

Și cu ce ar ajuta asta? Oricum elevii își spun unii altora ce note au luat. Și dacă un elev rămâne corigent sau repetent tot se afla.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dau ignore pentru ca sunteti incapabili sa intelegeti ceva, si va mai si sustineti aberatiile de pe conturi multiple.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Emma30555):

S-a spus deja cu ce ar ajuta, citeste raspunsul lui Anuket.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba cat de tristi sunteti astia care va dati dreptate voua insiva de pe conturile multiple.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate pentru tine ar fi de folos, eu nu vad de ce as fi geloasa pe o nota, adică nu am fost niciodată, invidia trebuie stopata din interior nu din exterior, adică pot fii invidioasa pe casa vecinului ajung sa ma mut în pustietate ca să nu vad casa vecinului? Trebuie sa lucrez la mine problema asta. " Ar dispărea interesul infect pentru notele colegilor, dorința de comparare cu ceilalți din punct de vedere a notelor, ura și ciuda create din cauza unui punctaj" astea mie mi se par defecte ale persoanei care le trăiește, nu notele te fac sa te simți asa ci persoana în sine aceea ce are asemenea trăiri are o problema de fapt, de ce sa fii invidios? Poate tu ești mai fericit cu nota 8 decât ala cu 10 fiindcă poate tu ai o viata mai frumoasa, fiecare e cu norocul lui, în fine, eu când simt invidie (rar) încerc sa ma autoeduc sa înțeleg ca de fapt e doar o slăbiciune a mea

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Hyacinth):

Pana in clasa a12a, notele erau neconfidentiale. Rezultatul? Multa invidie intre colegi, bisericute, ura, barfa. Aia cu note mici se luau de cei cu note mari si invers. Tot timpul exista tensiunea asta, unii colegi nu se suportau intre ei din cauza notelor. Si nu o zic doar eu. Au fost si alte persoane care au spus scurt si la obiect: "am ajuns sa ne uram intre noi".

La facultate s-a schimbat situatia. Fiecare isi stie notele lui si atat. Rezultatul? Ne intelegem cum nu se putea mai bine! Nu exista ura, bisericute. Ne intelegem foarte bine, suntem prieteni cu totii. Nu a existat o cearta cat de mica niciodata.

Unii nu au inteles nimic din intrebarea mea. Tot ce le-a basit mintea, a fost ca vreau sa imi ascund notele. Eu, care am terminat scoala acum 1000 de ani si btw nu am avut note mici, ca daca aveam, nu luam bac-ul din prima fara meditatii, cu nota peste 9. Daca aveam notele pe care si le imagineaza ei, nu intram la facultate s-a.m.d.
E mult mai usor pentru ei sa traga concluzii aiurea despre un strain, decat sa fie deschisi si la opinii diferite de ale lor.

Macar de isi spuneau parere fara sa jigneasca si sa faca afirmatii aiurea. Eu nu am nicio problema cu cei care au pareri diferite, atata timp cat sunt isi spun parerea intr-un mod civilizat si cu bun simt.