"Umanul" se bazeaza pe limbi, pe logica, engleza, ROMANA, latina, franceza.tot ce NU tine de mate...Profilul real e de mate-info unde umfli mate, fizica, chimie si informatica [care este extrem de grea-tot un fel de mate, doar pe calculator] zi de zi.
Mate-info cuprinde si materiile de la umana(in afara de latina). Cuprinde TOT; astfel facultatea ti-o poti alege dupa pofta inimii. Daca vrei medicina, da la bio-chimie, iar daca vrei cv pe uman, da la uman. Depinde ce-ti doresti sa devii in viata. Sfatul meu: sa dai la mate-info- o sa-ti formeze o vasta cultura generala+o sa fii pregatit pentru. orice facultate. + ca poate te mai razgandesti in legatura cu alegerea carierei tale, iar umana te limiteaza, pe cand realul iti ofera mai multe cai de urmat. Funda? Sper ca te-am ajutat
Dragă ruxy, credeeam că la real, pe lângă toate acele ore, te învaţă să scrii corect şi "şti". Se pare că nu!
Eu optez tot pentru bilingv, pentru că bănuiesc că nu.ţi place o materie la care nu te descurci. de moment ce tu urmezi liceu, eu zic să faci ce+ţi place ţie, nu ce vor ceilalţi, oportunităţi sunt peste tot!
E bine sa mergi la ce iti place tie. Eu sunt a 12-a la mate-info si sa stii ca e cam greu. Nici un sfert din colegii mei nu prea au ce sa caute la mate-info. Daca-i intreb de ce or vrut mate-info, spun ca "te ajuta sa gandesti". Te ajuta pe naiba! Ei urasc scoala, urasc mate, urasc info, urasc fizica s.a.m.d. Daca stii ca nu-ti plac mate, info, fizica, chimie, eu iti zic sa optezi pentru uman. Daca totusi crezi ca te poti descurca (reiau, e destul de greu) atunci poti alege real.
Draga mea, cu "din moment" m-ai spart! Ma bucur că te+apuci să îţi faci singură reguli de gramatică nu ţi+am scris numele cu literă mare pentru că n+am avut chef şi fiindcă nu mi se pare că ai merita, dragă! dar, care greşeală e mai mare, să nu ştii când se pun 2 de i şi când se pune unul, sau să nu scrii cu literă mare după punct?!
cât despre "+", tastatura mea e selectată pe limba română, de aia nu pun cratima normală, dar crede+mi, la un examen, n+o să scriu niciodată "sti".
Pa!
şi încă ceva, bănuiesc că eşti foarte bună la engleză, de moment ce traduci mot+a+mot. bravo, ţine+o tot aşa şi ai să ajungi preşedinte!
In viata mea nu am auzit pe cineva sa scrie/spuna "de moment"...
Cat despre sti,atat timp cat ce am scris este inteligibil nu inteleg ce treaba ai tu. Oricum,eu am facut o singura greseala in ce am scris mai sus si aia fiind un i mancat ceea ce,la naiba,e tragedie pentru tine si cu siguranta nu doar pentru tine,da adevarat,am vazut ca mi-ai luat la puricat intrebarile si raspunsurile ca sa imi numeri greselile de ortografie asta nu ma face decat sa-mi creasca ego-ul pentru ca uite, cineva, a descoperit ca in viata din spatele monitorului sunt o diva! Mda si... tastatura ta are mari probleme in ceea ce priveste repetarea de litere si asa mai departe.Fa-ti un blog daca vrei sa iti etalezi cunostintele in gramatica.Nu ma afecteaza in niciun fel ca-mi atragi sau nu aentia.Nici "acolo" nu-ti simt observatiile si asta-i trist pentru ca tocmai ai pierdut niste momente pretioase din viata ta, cu mine.Trist! Din fericire pentru mine, m-ai facut sa rad, pentru ca vad un popa Tanda in tine.Ma repet, vezi-ti de viata ta!
Acum o sa-mi zici din nou ca nu stiu ce litere am mancat.Frateee )
Sunt destui aşa ca tine, d+aia suntem unde suntem. succes cu ortogramele!
Ooo da, mă "foarte cred superioară". cred că "şti" ar trebui să fie iaraşi "ştii", da' ce mai contează o literă mâncată de fiecare dată când scrii cuvântu'?!