| TotiImiSpunVaru a întrebat:

E adevarat ce se spune: "Daca nu intri intr-un liceu bun iti ratezi viata?". Si daca e asa atunci "liceu bun" ce inseamna?

Răspuns Câştigător
| Alexstrasza a răspuns:

Dragule/drago, uite ce e... Dacă stai toată viaţa şi asculţi de părinţi/profesori/prieteni/rude/etc. atunci da, poţi să spui că ţi-ai ratat viaţa, pentru că tu nu o sa faci nimic din ce îţi place. (Părinţii în general nu o să îţi dorească niciodată răul, crede-mă, am trecut acum câţiva ani printr-o perioadă în care m-am îndepărtat foarte mult de mama mea, fără să văd de fapt că ea nu îmi dorea decât binele, iar acum că vorbim doar la telefon, parcă e raiul pe pământ.)

Gândeşte-te în felul următor: în ziua de azi, sunt foarte multe persoane care ajung cu funcţii bune doar pentru că au o hârtie pe care scrie "Diploma de licenţă"(de exemplu).

Eu îţi spun aşa : fă ce doreşti tu să faci, ceea ce îţi place, dar fii sigur pe tine, pentru că dacă nu asta e ceea ce doreşti, nu o sa iasă nimic bun. Dacă tu vrei să mergi, să zicem, la cel mai "prost" liceu care există în oras doar pentru că ţie îţi place sau te-a atras, du-te la liceul respectiv.

Şi dacă cumva ai greşit şi nu îţi place ceea ce faci, e cât se poate de normal să recunoşti şi apoi să găseşti o soluţie să soluţie pentru a repara "greşeala", să-i spunem asa.

Toţi suntem oameni şi e cât se poate de normal să greşim şi să o luăm de la capăt. O să ţi se pară ca ceea ce faci e inutil, că sunt multe detalii ale căror rost nu-l vezi, ca nu ţi-a ieşit un lucru din prima, dar lucrurile acestea nu trebuie să te doboare, dacă îţi doreşti un lucru cu adevărat, lupţi pentru el.

| TotiImiSpunVaru explică (pentru Alexstrasza):

Inteleg ce vrei sa zici.
Mai am o intrebare, la liceele la care se intra cu medii mai mari, se face "carte" mai multa?

| Alexstrasza a răspuns (pentru TotiImiSpunVaru):

Depinde, sunt unele licee care sunt de "fite", altele la care chiar se face carte, dar din punctul meu de vedere, depinde foarte mult si de pregatirea individuala...

3 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Liceele cele mai bune sînt acelea la care profesorii sînt „ răi, da' buni".
Sper că ai înțeles!
Iar la acele licee se intră numai cu medii foarte mari din școala generală.
Deci, uită-te în mod critic și sincer în oglinda sufletului tău, gîndește-te foarte serios dacă ești foarte bun, sau nu prea, și atunci să te hotărăști.