Dragule/drago, uite ce e... Dacă stai toată viaţa şi asculţi de părinţi/profesori/prieteni/rude/etc. atunci da, poţi să spui că ţi-ai ratat viaţa, pentru că tu nu o sa faci nimic din ce îţi place. (Părinţii în general nu o să îţi dorească niciodată răul, crede-mă, am trecut acum câţiva ani printr-o perioadă în care m-am îndepărtat foarte mult de mama mea, fără să văd de fapt că ea nu îmi dorea decât binele, iar acum că vorbim doar la telefon, parcă e raiul pe pământ.)
Gândeşte-te în felul următor: în ziua de azi, sunt foarte multe persoane care ajung cu funcţii bune doar pentru că au o hârtie pe care scrie "Diploma de licenţă"(de exemplu).
Eu îţi spun aşa : fă ce doreşti tu să faci, ceea ce îţi place, dar fii sigur pe tine, pentru că dacă nu asta e ceea ce doreşti, nu o sa iasă nimic bun. Dacă tu vrei să mergi, să zicem, la cel mai "prost" liceu care există în oras doar pentru că ţie îţi place sau te-a atras, du-te la liceul respectiv.
Şi dacă cumva ai greşit şi nu îţi place ceea ce faci, e cât se poate de normal să recunoşti şi apoi să găseşti o soluţie să soluţie pentru a repara "greşeala", să-i spunem asa.
Toţi suntem oameni şi e cât se poate de normal să greşim şi să o luăm de la capăt. O să ţi se pară ca ceea ce faci e inutil, că sunt multe detalii ale căror rost nu-l vezi, ca nu ţi-a ieşit un lucru din prima, dar lucrurile acestea nu trebuie să te doboare, dacă îţi doreşti un lucru cu adevărat, lupţi pentru el.
Inteleg ce vrei sa zici.
Mai am o intrebare, la liceele la care se intra cu medii mai mari, se face "carte" mai multa?
Depinde, sunt unele licee care sunt de "fite", altele la care chiar se face carte, dar din punctul meu de vedere, depinde foarte mult si de pregatirea individuala...
Liceele cele mai bune sînt acelea la care profesorii sînt „ răi, da' buni".
Sper că ai înțeles!
Iar la acele licee se intră numai cu medii foarte mari din școala generală.
Deci, uită-te în mod critic și sincer în oglinda sufletului tău, gîndește-te foarte serios dacă ești foarte bun, sau nu prea, și atunci să te hotărăști.