Buna draga mea! Si eu m-am transferat cand terminasem clasa a 9a la un profil cu specialitate filologie-engleza. Mai intai trebuie sa-ti fie aprobat transferul. Sa ti se dea drumul de la liceul tau si sa primesti acceptul de la celalat liceu dar daca in clasa in care vrei sa te transferi sunt peste 30 de elevi, trebuie sa ai aprobarea inspectoratului pentru a-ati aproba un loc. Media ta trebuie sa fie mai mare ca a iltimuluia din clasa. Dupa toate aceste dai examenul cu cateva saptamani inainte de a incepe noul an scolar. Mult succes! Te pup si sper sa reusesti.
Te informezi la secretariatul scolii primitoare( liceul bilingv).
Art.73 din ROFUIP:
(3) Desfăşurarea examenelor de diferenţă, în urma transferării de la o unitate de învăţământ la alta, are loc, de regulă, în vacanţele şcolare.
Art.75:
(4) Pentru elevii care susţin examene de diferenţe, examinarea se face din toată materia studiată în anul şcolar sau dintr-o parte a acesteia, în funcţie de situaţie.
(5) Disciplinele la care se dau examene de diferenţă sunt cele prevăzute în trunchiul comun al specializării clasei şi care nu au fost studiate de candidat. Se dă examen, separat, pentru fiecare an de studiu.
(6) Nu se susţin examene de diferenţă pentru disciplinele din curriculumul la decizia şcolii.
(7) În cazul elevilor transferaţi, aceştia preiau disciplinele opţionale ale clasei în care se transferă. La disciplinele opţionale în curs de desfăşurare, părintele/tutorele legal al elevului care nu a împlinit 18 ani îşi asumă responsabilitatea însuşirii de către elev a conţinutului programei şcolare parcurse până în momentul transferului. În foaia matricolă, se trec mediile obţinute la opţionalele studiate la unitatea de învăţământ de la care se transferă.
Art.76. (1) Pentru desfăşurarea examenelor, există trei tipuri de probe: scrise, orale şi practice. La toate examenele se susţin, de regulă, două din cele trei probe, proba scrisă şi proba orală.
(2) Pentru disciplinele de studiu la care, datorită profilului sau/şi specializării, este necesară şi proba practică, modalităţile de susţinere a acesteia şi cea de-a doua probă de examen sunt stabilite de directorul unităţii de învăţământ, împreună cu membrii catedrei de specialitate.
(3) Proba practică se susţine la disciplinele care au, preponderent, astfel de activităţi.
Citeste "Transferul elevilor" incepand cu Art.135 de aici:http://www.gscfr.ro/regulamente/r-o-f-u-i-p/
AdelinRO123123123 întreabă: