| noname_1116 a întrebat:

Imi da cineva structura unui comentariu literar?

11 răspunsuri:
| catthshshshs a răspuns:

In principiu, structura unui comentariu literar este urmatoarea:
- inceput sau incipit
- cuprins
- incheierewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici eu nu stiu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici intr-un caz nu se introduce in comentariu literar povestirea operei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In introducere : Informatii despre text, despre autor...
In cuprins: sentimentele naratorului(eului liric), tema generala, moduri de expunere, imagini artistice, elemente de versificatie, timpul si actiunea...
Incheiere: parerea ta despre text, ce transmite autorul prin acest text sau ce sentimente are fata de personajul principal happy

| puta a răspuns:

Puta te ajuta

| Flaviusyc a răspuns:

In comentariu literar se introduce la punctul 8 continutul (epic-povestire pe mom subiectului; liric-idei poetice) plan de comentariu : 1. date despre autor si opera
2. geneza operei
3. tema operei
4. genul literar
5. specia literara
6. semnificatia titlului
7. structura textului
8. continutul
9. realizarea artistica
10.incheiere

| Popescu_Alina_1998 a răspuns:

Depinde ce fel de comentariu, liric sau epic?
Pentru inceput ai aici schema pentru un comentariu liric:
- definitia si precizarea genului literar
- tema textului
- titlul (explicarea si semnificatii)
- viziunea poetica (sentimente dominante, idei, trairi)
- cadrul (coordonate spatio-temporale)
- elementele-cheie (cuvinte/structuri definitorii/pregnante)
- identificarea prezentei eului liric (marci specifice: forme gramaticale de pers. I si a-II-a ale verbelor, pronumelor si adjectivelor pronominale)
- elemente de versificatie (rima, ritm, masura, strofa, vers)

Expresivitatea textului la nivel: - fonetic (asonante, aliteratii)
- lexico-semantic (campuri lexicale, limbaj figurat)
- morfo-sintactic (predominanta unor anumite parti de vorbire)
- stilistic (figurile de stil; imagini artistice)
- prozodic (elementele de versificatie

Sper ca te-am ajutat, dar iti voi trimite si pentru un comentariu epic. Oricum fundita plz

| erikamaria a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba da daca este pe momentele subiectului.

| Silkin_Ana_1995 a răspuns:

1.Conceptii generale despre autor: date biografice, opera completa, atitudini critice etc. 2. Comentarea titlului operei (tipologia titlului –informativ, sugestiv, simbolic, special etc.)3.Genul operei, specia, subspecia. 4.Relatia autor-narator-naratar. 5.Firul narativ(subiectul)6.structura si compozitia(parti, capitole, subcapitole, scene)7.Personaje: descrierea –directa-indirecta-de catre autor-de alte personaje-autodescriere-prin alte mijloace si procedee 8.Figuri de stil, procedee retorice si stilistice. 9. Tema,ideea, motivul, laimotivul(piciorul devers, rima, ritmul, muzicalitatea, ritmicitatea, tonalitatea)10.Procedee inedite. 11.Propria viziune asupra operei si autorului.

| Elena_Monica_2002 a răspuns (pentru Popescu_Alina_1998):

Și structura la cel epic?

| Peace_Nelson_2000 a răspuns:

Dr Aziba. ma face sa cred ca voodoo este real si functioneaza. Am căutat o vrajă de voodoo și mi-a dat numerele potrivite pentru a lovi loteria. A fost ușor, rapid și m-am îndoit de fiecare dată că nu am câștigat loteria, pentru că am cheltuit deja foarte mult pe sfaturi online și software care se dovedesc a fi o pierdere. Dar Dr. Aziba m-a ajutat și mi-a dat numerele pentru a câștiga loteria după ce am jucat vraja și am câștigat 11.000.000 de dolari Am stabilit imediat datoria mea și trebuie să vă spun că acesta este secretul din spatele câștigării contactului cu loteria Dr Aziba prin intermediul WhatsApp pe : +2348100358288 pentru numerele tale norocoase.

Întrebări similare