Atat de mult ti-a placut... ca ai pus intrebarea si ai fugit de pe topic.
Cata imaturitate si lipsa de bun simt...
Sau esti cumva platit de medicina alopata? Sunt oameni care sunt platiti de ei, intreb cumva incerci sa le faci reclama si nu stiu eu?
Asa sunt platite si stirile, urasc stirile, ma dezgusta, in special cum lucreaza cu un anumit parlament, deci recunoaste, faci asta intentionat?
Si pe titktok s au descoperit cati banii s au virat in contul unor... sa nu spun ce sa fie de acord sa spuna ceva.
Ti s au dat bani?
Stai cuminte, mai putini nervi
In cazul in care nu esti platit de medicina alopata atunci lasa prostia, singurele leacuri medicale sunt medicamentele facute din plante, ceea ce recomanda un farmacist la o farmacie naturista, vrei sa dai naturist si vrei sa aiba efect, fata farmacist, si apoi mergi pe partea de naturism, nu o lua cu prostia, medicina unui... care nu stia nici cei dabetul, am vazut medici care prescriu ulei de musetel: https://vegis.ro/......etel-30ml/
medicii prescriu medicamente din partea alopata cand nu prea au de ales, cand simptomele sunt zdravene, dar uitate de cate ori dau la o raceala doar un sirop.
Nu am vazut nici un medic care sa arunce ca prostul cu pastile. Pana si cei de la naturiste stiu cand trebuie sa dea leacuri naturiste si cand e nevoie de ceva alopatic,(alopaticul e mai puternic dar mai multe efecte adverse).
La farmacie nici ibuprofen nu poti lua fara sa-ti dea medicul trimitere, iti spune ca medicii vor sa ti arunce pastile pe gat, medicii vor sa controleze pastilele, dar farmaciile dau de multe ori si fara trimitere medicamente.
Omul crede, te doare ia un medicament, te mananca ia, nu!
Te faci binenu ai nevoie, te agravezi, te indrepti spre moarte da, nu se ia nici pentru o mica durere de cap o pastila, ele se iau pentru cazurile severe(am o raceala, dar nu primesc si eu antibiotic, orice roman care se plange, uitate pe tiktok, cati medici spun ca nu se da in raceala antibiotic, si cate persoane comenteaza impotriva, ca nu m-am vindecat pana nu am primit antibiotic, bla bla bla).
Si treba e ca antibioticele nici nu merg pe virusuri, dar oamenii tot cred ca de aia s-au facut mai bine, ce expicatie ai in minte, unele antibiotice au un efect antiinflamator, ce ajuta la simptomele bolii, dar nu omoara nimic, inflamatia e doar modul in care organismul lupta si se repara,(de aceea apar edeme, etc.), nu de aceea apare urticarie etc? Fara inflamatie nu ne vindecam.
Amice daca nu stii despre ce este vorba nu te baga.Stii vorba aia multi vad, putini cunosc? Cam asa si cu tine sau cu cei care spui ca spun sa nu se ia antibiotice.
Despre ce virusuri vorbesti cand esti racit? Cine a spus ca ia antibiotice pentru raceala?
Pfff grele de tot.Raceala este o afectiune cauzata de anumite conditii, nicidecum de virusurile lu peste prajit.Acele conditii raneste mucoasa gitului, a mai stiu eu cui, acolo se aseaza imediat bacterii si ala esti.
Deci despre asa ceva este vorba, nu a spus nimeni ca ia antibiotice pentru raceala sau virusuri.Multi oameni asa patesc, fac infectie, iar infectia bacteriana sau spongioasa se trateaza cu ghici ciuperca cei
Deci acu stii si tu de ce iau uni oameni antibiotice atunci cand sunt raciti, si stii de asemenea ce omoara acel antibiotic.
Pune si gindeste inainte sa spui ceva.Raceala apare atunci cand faci baie, apoi te ia un curent de ala mai rece, sau stiu si eu alte conditii care cum am spus raneste mucoasa gitului, ori produce fisuri etc, acolo colcaie bacterii, pentru ca in git se duc toate alea si nas si urechi si gura.
E bun uite ca ai mai invatat ceva si astazi, asa de la unu de pe TPU
Stiu ce omoara un antibiotic, de aceea spun ca e o greseala ca oamenii iau antibiotic cand e o raceala, am invatat de la medici.
Pacientii vor antibiotic.
Si asculta cand spun de la medici.
Iti spun si de ce te imbolnavesti mai usor cand e sezonul rece, si nu vine de la inghetata, am mancat 9 si nu am patit nimic, sigur nu e de la inghetata.
Dupa logica ta ca se aseaza bacterii spui ca doctorii sunt mincionosi si vor sa omoare oamenii.
Iti spun ai grija cu acea afirmatie, am o carte despre virusologie si bacteriologie, de la facultate, si vorbeste despre virusii respiratori, de ce ar vorbi de virusi la stidenti, daca nu esti convins iti trimit poze.
Daca spui ca nu faci infectii decat de prin rani, gandeste te TBC, ai merge sa vezi daca TBC se poate lua numai daca ai o rana mare?
Sunt destul de sigur ca multi nu au nici o rana deschisa, dar uite cum se imbolnavesc, sau si tbc ul e o minciuna? Sau ce pacientii fac fisuri si apoi colcaie de bacterii?
TBC ul e cauzat de o bacterie apropo.
Nimeni nu a spus ca antibioticul luat pentru raceala e bun sa ti spun ca sunt multe efecte secundare, si am invatat de la medici ca nu e voie sa dai antibiotic pentru o boala virala.
Inca odoata iti spun, raceala nu-i boala virala, cand racesti faci infectie in gat, acea infectie este datorita unor bacterii.Ce nu pricepi nu inteleg.Mwedicii de la care ai invatat tu citesc din carti de mult apuse tot de acolo invati si tu, asta daca spui esti la medicina.
Cindva acum suta de ani sau sute de ani, cineva o facut ceva cercetari, a scris ceva carti si de atunci toate cartile tot se copie una dupa alta.
Sa vina doctorul ala sa imi arete mie virusul ala de raceala si eu il maninc
Astept sa vad cand o sa zici ca pamantul e plat ca o sa primesti sa vezi unul care e urmarit de zeci si sute de milioane si o sa ti placa explicatia lui.
Nu ceea ce ne place e adevarat, ceea ce e adevarat nu contrazice realitatea, sa spunem ca poate spune ceea ce nu se stie, dar se stie foarte bine ce e un virus, s au observat si la microscop(electronic), un e scump si e folosit in cercetare, de aceea mediciii nu il folosesc, dar daca intrebi unul care se ocupa de cercetare iti va spune despre ce e vorba, din ce e alcatuita celula, cu citoplasma, nucleu, etc. straturile peretului celular(la microscopul electronic se vad),
Cum functioneaza un virus, daca imi spune un... ca se hranseste cu mercur sau aluminiu sau cine stie ce i as spune ca cel mai probabil nu a facut 3 clase, stiinta stie sigur cum se inmultesc, virusii fara o gazda mor, incet, dar mor, si asta se stie despre ei, de ce crezi cala o pandemie virala s-a pus asa de tare accentul pe distantare, virusii nu pot sa se inmulteasca decat in gazde(in functie de virusi fiecare se inmulteste pe seama gazdei respective, e un parazit), deci ce spune acel Medium e un nimic.
Majoritatea chestiilor din medicina sunt mai mult ca sigure, un procent sunt cauze necunoscute(95 la suta din hipertensiune e de cauza necunoscuta), deoarece nu putem face teste sa aflam cauza, la unele boli nu e nevoie sa faci nimic, la o boala renala si afectarea renala din diabet tratamentul e acelasi, si singurul mod in care faci diferenta e prin biopsie, spune i unui pacient ca i faci biopsie doar pentru ca sa spui sigur ca e din cauza diabetului, ce crezi ca va spune. Medicina nu e asa cum crezi, aproape nimic nu se stie.ooo Multe medicamente au crescut speranta de viata, si s-au facut studii, din cand in cand apar unele efecte secundare sau se descopera noi efecte benefice, dcasunt prea multe efecte secundare, trebuie retras de pe piata, ceea ce s-a mai intamplat.
Asa spui tu ca se vade celula la microscopul electronic afla ca se vede si la mic optic, ala normal, vezi la ala si organite celulare, ba poti vedea si mai mult, vezi chiar si ADN.
Ia baga o cajutare pe net despre Light microscop si vezi ce putere au unele, ar putea sa vada si unele virusuri, daca nu majoritatea, dar ups, n-a vazut nimeni nici un virus.
Eu nu-s cu mai stiu eu ce organizatii, dar si medicina e deja o mare organizatie, se invirt bani grei, asa ca toate organizatiile is dupa bani, nu doar ce spui tu pe aici.
Ai privit vreodata la vreun microscop? Eu nu cred, deci nu mai baga din top, sau din ce citesti.Cum functioneaza un virus? Ia zine si noua cum functioneaza, ori sa ne zica un doctor, sau cercetator, sa auzim si noi
Daca nu vezi acel orgnism, cum sa stii cum functioneaza? Daca nu poti izola, creste si inmulti acel organism cum il poti studia?
Pina una alta astea is povesti, teorii, chiar Fauci parintele virusurilor, a dato la intors acu cu covid asta, a spus oficial ca nu este nici un virus
Astia au ajuns sa se contrazica uni pe altii, fiecare baga dupa cum bate vintu, dupa cum cinta banu.
Dupa tine un virus se inmulteste doara daca patrunde intr-o gazda.Asa si cum aparu acest virus, cum sa inmultit la inceput, banui ca n-a aparut in o gazda ceva nu?
Bacteriile cum se inmultesc, doara in gazde vii? Da de unde, orice organism aparu in afara altui organism, apoi sa dedat la acte de astea dea ataca organisme, asa cum un animal carnivor ataca un erbivor, l ori alt carnivor.
Ca urmare o bacterie, ciuperca microscopica se poate inmulti si pe alte medii, nu neaparat organisme vii.De n-ar fi fost asa, atunci ar fi disparut.
O bacterie se poate inmulti si pe un cadavru, un animal mort, sau pe resturi de alimente etc, ajung sa se produca in numar mare, cauza pentru care avem acele pandemii de care tu spui.
Daca o populatie a unui microorganism sta in limite, atunci avem cazuri rare de afectiuni.
Deci trebuie sa existe un focar, acolo acele microrganisme se inmultesc, apoi se raspindesc prin diferite surse, iar omu are sanse mari sa contacteze acel microorganism.
Sa pus accentu pe distantare de ce? Tu crezi ca te imbolnavesti cum se aseaza pe tine un mic roorganism, cum intra in gura, nas etc? Nici vorba, orice microorganism intra in tine doar daca are pe unde, gura, stomacu sistemul digestiv nu-s porti, acolo daca intra e deja mort, poate intra si prin sistemul digestiv sau respirator, doar daca acolo sunt rani.
La fel la exterior intra tot prin rani, dar ceva mai adinci, daca ai vazut prin filme sau in realitate, atunci cand ai o rana adinca faci infectie, dar daca ai doara asa o simmpla zgirietura a pieliii nu se intampla nimic.
Asa este, medicina nu este asa cum crezi tu aici ai mare dreptate
Eu m-am uitat prin microscop la facultate, se vede si ceea ce spui tu, dar limitat, dar nu si virusi(https://www.youtube.com/watch?v=Zi92YAjq73U
https://www.youtube.com/watch?v=45lJyeCp9SY)
(nici nu ti dai seama exact cu e peretele celular(la plante e mai simplu, dar la oameni nu prea sunt limite, doar nucleihttps://www.scribd.com/document/916400/Mini-Atlas-De-Histologie#, daca vrei sa incerci, punctele acelea cu mov sunt nuclei, restul dati seama unde e tesut conjunctiv si unde se termina celula si incepe alta ), ai o imagine in cap pe unde ar fi, dar din ce e format si cum functioneaza nu ai nici o idee daca nu vrei sa te chinui, iti imaginezei ca este cam dupa forma locatia nucleilor, unde incepe unul si cam pe unde se termina celelalt, si cam intre ar fi limita dintre celule). la histologie, tot ceea ce puteam sa vedem sunt nucleii, si pe ei ne bazam, nu vezi nimic altceva la medicina te asigur, poti intreba pe oricine care a facut facultatea de medicina, daca nu ma crezi, nu vezi mai nimic, contrul nucleilor, nu ti dai seama unde incepe o celula si incepe cealalta.Sigur ai ceva cunostinte la facultatea de medicina batei la cap sa ti spuna ceea ce ti am spus.
https://www.google.com/......ps?/search
aparatul golgi, reticolul se vede, dar nu se vad virusuri, sunt foarte mici, uitate tu la microscop, si nu ADN ul se vede ci cromozomii, care sunt mai mare decat virusuri, ceea ce nu stii din cate vad, uite aici dimensiunile sars cov 2:50 nm to 140 nm.(in loc sa te faci de ras macar cauta inainte cat de mare e un virus).
uite cat de mare e un cromosom:0.4–0.5 μm diameter care e mai mare, sau nu stii fizica?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2172117/
Vad ca ai nevoie de o lectie despre asta,
aceasta este o celula la microscopul electronic, nimic nu e colorat nici nu trebuie sa fie dar are o putere de marire suficient de mare.
Apoi 2:nu vezi ADN ul decat atunci cand este condensat.ADN pe masura ce se decondenseaza devinde din ce in ce mai palid, de ce crezi, ca e prea subtire sa l vezi cu un microscop normal.
Dar puteai pur si simplu sa cauti pe net si stiai ca un microscop optic nu vede virusuri.
In al doilea randbacteriile, ciupercile, parazitii, etc. sunt vii, virusul nu sunt, nici macar atat nu stii, sunt milioane de videori pe net, nu stii ce e un virus, daca vrei ma cert cu cartea mea de biologie si cei 4 ani, de facultate, nu ma supara.
Iti dau si pubmed ca sa intelegi, singurul mod in care se pot inmultii virusul e in organism, fie produci bacterii/alte bacterii in care sa se inmulteasca, fie ai deja mediu de inmultire.
O chestie care nu prea cred ca stii dar celulele sistemului imunitar omoara celule infectate de virus, nu omoara virusuri, alta chestii care nu cred ca ti s-a spus, fara proteina acel ADN/ARN viral nu poate intra in o noua gazda si nu se poate replica
Nu totul se rezuma la rece (frig)
Ignora, mi-am dat seama, ca nu are nici o logica acest mesaj.
Si partea cu bani grei, ai idee ce spui tu? daca nu ar fi asa de scumpa, toata unca ar fi gratis, cine crezi ca lucreaza pe nimic, sunt putini oameni care merg si dau munca pe nimic, de ce crezi ca costa asa de mult, decat sa comentezi de bani, du-te sa lucrezi pe gratis o luna si apoi comenteaza.
Si nu spune ca ei castiga nu stiu ce si nu stiu ce, unii cercetatori nu sunt si doctori, si cei care sunt si doctori nu lucreaza dublu, deci nu merita platiti de 2 ori? serios acum?
Totul e pe bani, pe bani e si strada, toata lumea vrea sa si faca castigurile nu inseamna ca lumea e profitoare. Mergi fa un magazin si da totul gratis, ca cam tot aia este, ei vand vaccinul si vor sa obtina profit, daca tu spui ca nu esti dispus sa arunci cu banii in mare, ei de ce ar face, ei or dat bani pe teste.
Dar crezi ca nu s or scos medicamente de pe piata, crede-ma ca s-a intamplat, farmciile lupta sa gaseasca efecte benefice, dar daca se vede ca medicamentele lor nu sunt mai benefice decat ceea ce e pe piata se scot, apare in cartea de farma, ceea ce ai stii daca ai face medicine, opa, stii doar sa comentezi despre medicina, scuze.
Vrei sa ti spun adevarul, virusul inca este, inca se intalnesc cazuri in spital, diferenta este ca nu sunt la fel de grave, si nici la fel de multe, am scapat de covid, e expresie proasta care inseamna ca nu mai suntem in pandemie, dar tot exista virusul, si va fi cu noi mult si bine.
Imagineaza ti ca scade cu 15 la suta prevalenta pentru accidente rutiere, si sa spuna o persoana nu mai exista accidente rutiere, cam asa vad eu acea poveste.
Te rog spune mi daca nu are sens ceva in explicatia mea.
Ai intrebat cum poti studia virusuri, pai cum crezi(eu nu am vazut, nu stiu, am vazut poze, am in carte informatii despre multi virusuri, poze de la microscopul electronic), pot doar sa dau cu parerea cum o fac, ei se inmultesc in celule, nu ai nevoie de intregul organism ci de celule vii.Virusul Hiv il gasesti prins de limfocite T la multe imagini, virusurile traiesc putin in afara gazdei, nu inseamna ca nu traiesc, ii gasesti si pe suprafete, dar dupa o perioada o sa moara, ei au nevoie sa se inmulteasca, daca ii prinzi la timp ii poti studia,
uite aici virusul sars cov 2, supravietuieste 28 de zile pe suprafete, nu toti ajung in organism si trebuie o cantitate de virusuri pentru a produce boala(in fucntie si de sistemul imunitar), de aceea curatarea lor e importanta.
sistemul respirator, nu are o protectie de 100 la suta, si unele bacterii si virusuri mai trec, si la mancare, cand mancam mancare contaminata, avem o a doua arie de protectie, numita acid gastric, care ucide majoritatea bacteriilor, dar mereu sunt putine bacterii si virusuri care ajung in organism, chestia este ca sistemul imunitar face fata usor la acel nimic.
Poze coperta si 2 pagini carte de microbiologie si virusologie.
Daca nu le prinzi mai trimit odata(pozele), am ce dovezi vrei tu, numai sa terminam cu argumentele.
Ai vrea sa ti le trimit din nou?
Ai intrebat cum s-a inmultit la inceput, daca nu are gazda omul, sigur are o alta gazda si prin mutatie, a ajuns la un punct in care forma proteinei poate afecta alte celule, proteina virusului dicteaza gazda, proteina e dictata de material genetic, el e copiat de ribozomi, materialul se muteaza de la o generatie la alta, ceea ce nu prea e sigur e de unde vine primul virus,
cam asa se crede ca or aparut.
Pana si materialul nostru genetic e compus din virusuri
https://www.cshl.edu/the-non-human-living-inside-of-you/
Am ajuns sa convietuim cu virusuri, asa cum am ajuns sa convietuim cu bacteriile.
unii virusi au mai multe gazde, proteina trebuie sa corespunda cu o proteina de pe suprafata celulei pe care o paraziteaza.
Este posibil ca in urma mutatiilor sa nu se mai poata lega de gazda, absolut, dar asta e pentru un virus, o molecula de ADN inconjurata de proteina nu toti se muteaza la fel, fiecare virus se transforma altfel, cum fiecare om e diferit, unele o sa devine proaste si nu o sa poata intra in celule, altele, nu sa poata sa se lege de vechia gazda dar o sa aiba o legatura fata de o noua gazda, asta e tranmitere intre specii, si se intampla, uneori virusiii daca au noroc sar de la o specie la alta.
Acolo cred ca mai degraba era corect virusuri, neatentie mare.
Acolo nu scrie de cauza bacteriana, scrie cu un motiv raceala:
https://www.drmax.ro/articole/raceala-cauze-manifestari-tratament
https://www.medlife.ro/......-tratament
https://www.cdc.gov/flu/about/keyfacts.htm, nu ai nici o treaba ciuperci, paraziti, fungi etc.
Singurii care pot cauza raceli sau gripe sunt virusuri.
Singurul moment in care se dau antibiotice in aceste infectii e atunci cand apare si o infectie bacteriana pe langa, ce e posibila.
Chestia e ca multi pacienti nu stiu ce e virus sau bacterie si cred ca antibioticul ajuta la oricare. Fie se duc la farmacii, fie se duc la medici, nu sunt in numar exagerat de mare, dar sunt suficienti ca sa fie luati in seama.
Imi pare rau, dar imi place sa vorbbesc despre virusi, eu pun sursele pentru ca lumea nu o sa creada daca eu doar sa dau pe motivul "crede ma pe cuvant asta am invatat la medicina". Asta e pentru ca ai scris de surse, nu am luat sursele mai intai de pe net, ci din carte, si apoi am cautat pe net
Imi poti spune despre Fauci? Ca nu stiu despre ce e vorba, ia stai putin tu esti in America, la voi e cel mai prost sistem medical.
Cand am vazut ca esti din America am inteles un lucru, imi pare rau de tine, la noi sistemul nu e asa de prost.
Nu baga mesajul acela prost cu banii, m-am gandit ca esti in Romania.
Esti in cel mai prost sistem, acolo totul e inseamna bani la propriu.
La noi se merge se pune pacientul destul de sus, dar la voi, nu ai bani nu face nimeni nimic.
Oricum bani fac si medicii in sistemul alopat, dar mai putin ca medie decat holistic(ca medie, am cautat pe net, si scria ca un medic castiga cam 260 270 de mii de dolari, pe cand cei de la holistica, cand i am vazut cu peste 300 de mii de dolari.
Sa fim seriosi, prin comparatie numarul de ani, nu isi merita banii,
Am invatat ca nu exista nimic gratis si la medicina daca cineva nu poate platii, unele chestii sunt platite de spital daca sunt urgente si persoana nu are asigurare.
Totul costa bani: curent, apa, medicamente, diferenta este cand spitalul abuzeaza si nu le mai pasa de oameni si refuza sa ajuta oamenii care nu pot platii(America).
Nu baga in seama acest aiurit
Habar nu am la ce se referea cand a scris asta, cred ca se refrea ca are impresia ca medicul nu spunea ca nu exista covid dar se referea la pandemie, dar nu ma pronunt, nu am vazut nici o stire despre el, si stirile mai modifica cuvintele cum vor ei, daca vreau sa fac ceva, vreau sa vad mai intai stirea, si apoi sa vad cat de sigure sunt informatiile.
Nu intreba ce se intampla, cele cu anonim au fost scrise din nervi, lipsa concetrare, se vede ca nu a putut sa scrie holistica in loc de alopatica. Sunt prostii si nu trebuie luate in considerare. Persoana cam are nervi impotriva medicine holistice.
Astept sa vad cand te contrazice.
Ai grija ce scrii, faci greseli mari cand esti nervos.
Bro celula animala nu are perete celular, ci procartiotele si eucariotele (aici intra si plantele )au asa ceva. Inteleg ca nu ti a pasat sa faci diferenta si ai vrut doar sa scrii peretele celulei, ca e mai simplu, dar nu e corect.
Imi spui sa nu bag din ce citesc, eu citesc din cartile de medicina nu din cartile holistice sau de pe site uri online medicale, si vreau sa mi dau rezidentiatul in acest sistem prost, daca erau informatiile online mai ziceam dar iti spun ca ceea ce am scris gasesti in cartile de medicina, virusi bacterii, sa nu daii antibiotic pentru infectii virale, tipuri de virusii, cum se impart virusi, scrie si cum se impart antibioticele.
Ia si citeste, in romana nu stau sa caut, dar banui ca intelegi cit de cit in engleza.Ciyteste daca la ascoala nu va invata, ori aveti cine stie ce scule de pe timpul lu papura voda :))
https://www.popsci.com/......ls-no-ele/
https://www.sciencedaily.com/releases/2011/03/110301121952.htm
Ce inveti tu in carti is povesti, cei care te invata pe tine la scoala, fac parte dintr-un sistem, ei primesc bani de la acest sistem, ca urmare te invata ce vor cei care platesc.
Virusologii nu au vazut nici aia niciodata nici un virus, chiar ei au declarat asta public, nu nstiu daca ai vazut la tv unu din Germania, a iesit omu si a spus, capitolul asta este tabu, nu avem ce discuta, n-a vazut nimeni nimic
Tu normal sa treci clasa trebuie sa spui ce te invata aia la scoala.Dar pe de alta parte poti sa ai suspiciunile tale nu? Adica tu crezi chiar tiot ce este scris in acea carte, sau tot ce iti spun profesorii?
Nu esti curios sa verifici sa vezi daca este asa sau nu? Poate ca aia preda dupa cine stie observatiile nu stui carui vraci tu gata iei pe profesori de buni?
Gindeste, aia is platiti din bani publici, banii publici is impartiti de cei care conduc, daca un profesor ar spune ca el nu credce nu stiu ce chestie, il dau aia afara
Asculta la mine ce zic, n-a vazut nimeni in lumea asta niciodata, absolut niciodata nici un virus.
Daca crezi de vine, daca nu la fel, ramai cu ce crezi tu.Gar gindeste, daca o iei deja pe crezute, o dai in ce anume? O dam imn religie deja, numa aia is cu crezutu
Cind faci o scoala de medicina ar trebuie sa ti se arate totul, absolut tot, iar unde se vine cu ca asa au spus cei care au cercetat, aia nu trebuie retinuta, teorii e plina lumea de teorii.
Deci dupa tine sistemul nostru imunitar nu elimina virusuri, elimina doar celule afectate de virusuri, interesant.
De ce nu ar elimina virusuri? Sistemul imunitar elimina sau cauta sa elimine orice corp strain, daca poate bine, daca nu cauta sa il izoleze.
Esti mai ceva decat religiosii, esti indoctrinat la maxim sa vii sa spui ca in America sistemul medical este cel mai prost
Ca idee spui ca citesti din carti de facultate, ia pune mina si citeste bibliografia acelei carti, vezi de unde au copiat cei care au intocmit cartea aia dupa care tu inveti
O sa ramai surprins cand o sa vezi ca e dupa carti americane, ceva franceze si dupa cine o mai fi.
Ca idee sa nu ramii asa cu ce stii tu, America invirte lumea ast, tot ce misca, tot ce apare, majoritatea de aici vine.SUA de cand aparu ca tara a trecut in fruntea planetei la orice capitol, absolut orice capitol si de atyunci acolo a si ramas. Daca tu vii si spui ca americanii is vai mama lor, e bun, stai acolo ca stai bine
Tu vorbesti de RO ba tu chiar esti cu capu romanii is praf stelar la capitolul asta, praf tarina zii cum vrei.
Romanii nici la nivel de vraci nu-s ma, asta sa stii si tu.
Gata nu are rost sa discutam, e de ajuns cit am vorbit, bafta la scoala ta.Eu va cred, daca aia zi de zi, oara de ora va baga in cap l; a tv, la scoala, peste tot ce vor, normal ca omu retine ce i se aparat ce i se spune.
Uitasem ca romanii is cei mai buni la toate, cei mai frumosi, cei mai harnici si priceputi oameni din lume dar is vai mama lor, saraci lipiti, atit de destepti is ca le iese saracia prin toate orificiile
Eu nu am spus ca nu ne bazam pe literatura Americana, in special pe pubmed, deoarece in Romania nu sunt asa de multe fonduri. E si normal sa folosim surse Americane,
Am inteles spui asta ca am spus ca America e nu stiu cum, tot o spun, nu conteaza cate fonduri aduce in cercetare.
Crezi ca am scris acelea pentru ca credeam ca folosim surse Romanesti stiam de la inceput de unde vin informatiile, eu tot consider America nu stiu cum, pentru cum se comporta si nu arata preturile cum trebuie, nu arata preturile reala(nu arata taxe), si nu se opreste in a baga in propriul buzunar sistemul medical din America.
Succes in America, sper sa ai succes
Nu am spus ca este prost ca aparatura, ca la aparuta au de toate, au tot ce le trebuie, dar sunt asa de prinsi pe bani, ca mai bine stai in Romania, si mergi in Germania in cazul unei operatii urate, pana si in Turcia oriunde numai sa nu fi suprataxat, si nu adauga pe bon pentru bani, in Romania nu exista asa ceva.(unde ai auzit de oameni sa conduca la granita la Canada pentru tratament diabetic pentru ca e mai ieftin(in functie de regiune, mai ieftin sa conduca pana la granita decat sa l cumpere din America).
Taxele care nu se vad, care iar e o prostie, singurul moment in care o sa spun ca America e cea mai buna tara, e atunci cand renunta la acele prostii, scoala sa zicem ca lasa de dorit, daca nu mergi la privat, dar nu pentru ceea ce am spus nu se va merita niciodata, sunt tari mult mai bune, daca urasc sobolanii din Romania, mai bine Spania, Norvegia, sau vedem.Pe scurt oricat ar fi de dezvoltata America e cam... cand e vorba de sanatate daca iei suprataxarea pe nimic, oameni care au primit preturi degeaba.
Daca vrei sa citesti citeste, daca nu sari: Iti zic de fapt de ce la frig te imbolnavesti ca exista si motivul, si se numeste folosirea frigului ca antiinflamator(de ce crezi ca merge gheata pe febra musculara, opreste inflamatia, deci calmeaza si durerea), inflamatia(care vine cu caldura, durere, rosiata, edem, si functioa lesa(pierderea functiei daca persista mult timp)) inseamna vindecare si aparare, vasul de sange nu e un vas cu peretii continu, e o continuitate de celule puse cap la cap, intre care exista foarte mici spatii, acele substante inflamatoriii dilata si cresterea permeabilitatii vasul de sange, pentru a avea loc leucocitele sa treaca printre micile spatii, umflatura apare din cauza lichidului care trece odata cu cresterea permeabilitatii vasului(distanta dintre celule e putin mai mare pentru a putea trece celule imunitare), ai o infectie fara inflamatie, nu poti trimite celule, ai probleme bacteriile si virusii se inmultesc foarte rapid, si fiecare secunda conteaza,
La diabetici am invatat ca motivul pentru care ei au imunodeficienta este pentru ca vaselel lor sunt stricate(intr-un cuvant caramelizate), si de aceea fac usor infectii din orice. La apa rece, vasele fac opusul dilatarii constrictie, ceea ce nu ne ajuta in aparare, ba chiar mai rau ne face. De aceea ceea ce e rece nu e recomandat. treaba cu ranile deschise e faptul ca organismul are niste nivele de aparare: piele(si pentru ca e putin acida), acid gastric, cili din nas
cilii elimina nu doar bacterii, si virusi, ci si praf, si alte toxine, care ar ajunge in plamani(in functie de dimensiune, particulele foarte foarte mici tot ajung in plamani, dar ceva mai mari sunt prinse si aruncate.
aici e o infectie cu staphilococus aureus, eu am o dermatita seboreica, am incercat orice de pe piata, pana ce nu am vorbit cu un dermatolog si nu mi-a spus ca e cauzata de o ciuperca, care o avem toti, dar la unii devine mai agresiva, si am reusit sa o calmez.
bacteriile fungile etc. pot afecta si pielea din cate se vede.
Citeste daca te intereseaza:
testele sanguinele sunt diferete la infectiile bacteriene si la cele virale, neutrofilele mari exagerat de mari la cele bacteriene si la limfocite(limfocitele sunt niste leucocite) (sunt sigur ca nu schimba absolut nimic, dar am adaugat si asta sa fie) exagerat de mari la cele virale, ambele sunt mari la ambele dar in functie de ce predomina.
SI testele spun ce diagnostic este, daca este viral sau bacterian, sunt teste pcr(care inseamna ca se multiplica ADN ul, ceea ce poate fi fals daca e contaminat)(ia orice ADN si foloseste enzime sa l copie).
Motivul pentru care plamanul apare asa a fost explicat la fiziopatologie, se numeste inflamatie, care da acumulare de lichid (asa cum apare la edeme), lichidul e prea mult, probleme respiratorii.
Ce se poate intampla, e o inflamatie:
unul din markerii inlamatori se numeste fibrinogen, alaturi de VSH, proteina C, si altele,
stii ce e fibrinogenul? este un factor care ajuta in coagulare, stii ce face el in inflamatie? daca inflamatie tine mult, da cicatrici, ceea ce apare acolo este inlocuirea tesutului sanatos cu fibroza pulmonara, (asta se intampla si la cicatricile pielii), la ficat, e ceva asemanator, ce crezi ca e ciroza? fibroza. Orice inflamatie poate da cicatrici daca tine prea mult sau daca sistemul imunitar lupta prea tare,
De aceea au fost pacienti cu covid care au avut plamanii praf.
Nu pentru ca covidul strica planul, ci pentru ca sistemul imunitar a distrus plamanul.
Si cancerul e explicat astfel: gandeste te asa ai o celula cu ADN, si incearca sa se divida, deci trebuie sa si dubleze materialul genetic,
dar a cat de mare este, face greseli, oops, greselile merg la urmatoarele celule, si ele fac greseli, si tot asa, pana cand vine o celula care nu stie sa se sinucida, nu stie cum sa se divida(se divide incontrolat), si astfel face ce vrea, pana fie e prinsa de limfite si e omorata fie se multiplica si da cancer. Majoritatea oamenilor care fac cancer sunt adulti cu o anumita varsta, cel mai probabil e din cauza timusului care involueaza, si atunci si sistemul imunitar e mai slabit, ca tratament pentru cancer se face radio, chemo care ucide si celule cancerige si celule normale, dar se mai pot da si interferoni pentru sistemul imunitar, pentru ca ne trebuie unul mult mai agresiv.
Citeste daca vrei: Nu prea este asa de afectata o rana de afectarea vaselor de sange pentru ca ele se formeaza in cateva zile(daca e vorba de zgarieturi), daca e o rana mare atunci e alta problema. persoanele cu alte probleme, cum este diabetul unde toate vasele noi si vechi sunt varza, acolo e problema, hipertensiunea si acolo, si mai sunt afectiuni.
Am pus chestii medicale sunt puse acolo sa fie, poate pana la urma te razgandesti si vrei sa citesti putin si te prinde.
Apropo poti totusi sa mi trimiti stirea, aceea cu acela cu virusurile, acel parinte al virusurilor care s-a contrazis, vrea sa vad si eu despre ce e vorba
Pe labga asta, adaugi si faptul, ca rana e deschisa, nu ai nimic de protectie ca sa nu intre microbi si bum gata, nu prea ai ce face.
La calea digestiva
trec unele bacterii care sunt rezistente la ph ul acid, mai ales daca ph ul e putin mai bazic decat normal, am cunoscuti care au avut probleme digestive(toxiinfectie alimentara, care e o infectie, infectie nu inseamna numai puroi) si nu pentru ca au mancat ceva prost ci de unde au mancat acel ceva, sau nu s au spalat suf pe maini, sau mustele stupide.
Calea aeriana are si ea protectie dar si acolo trec bacterii, daca ajuns in nas pot trece in trahee, si mai departe, cilii nu i imping, pe toti, aceia ajung la macrofage, si sunt digerati(i-am, proteina, glumesc).
Https://www.librariadelfin.ro/......ru--i27726
Daca vrei sa inveti medicina calumea, e mult mai putin decat face un student la facultate, dar contine macar basic ul a ceea ce stie un student, plus ca oricum is cartile vechi de la rezi, nimeni nu le va mai cumpara, cel mai probabil,
Sunt utilizator junior nu pot scrie mesaje, dar tu stii ca la ignore, nu poate nimeni sa renunte? poti doar sa dai o cerere sa renunte si cealalta persoana trebuie sa accepte.
Am vrut sa scriu nu pot scrie mesajele, am fost din 2009 pe acest cont, dar nu am fost activ.
Crede-ma nu sunt suparat pe tine, am niste nervi mari pe ei, prea mari de la acel video. Motivul pentru care ti am dat ignore, e pentru ca ai postat de atatea ori aceleasi comentarii si am vrut o pauza, dar vazand ca nu raspunzi la anularea cerere am dat sa anulez cerere de prietenie, am crezut ca tu te ai suparat.
Lumea se cam satura de aceleasi mesaje.
Oricum, daca nu ai vazut motivul pentru nervii ai trebuii sa dai cu ochii la acele video-uri, medicul spune ca acel holistic poate omoara pe cineva, spune mi ca in cartile lui Medium nu apar asa prostii.
Https://vm.tiktok.com/ZGJX7w8Yx/
https://vm.tiktok.com/ZGJX7pYxy/
spune mi ca nu te supara cand auzi asa tampenii, ca pot omora oamenii, e ca si cum as auzii pe cineva ca spune ca eu nu mi vaccinez copii, ca vor fi bine.
In medicina cam 10-20 pagini maxim din 400 ar fi tratamentul, nu stiu cat ar fi din medicina homeopata, dar deoarece mai mult sunt explicatii despre cum functioneaza boala si de ce e boala, nu mai bine iei cartea si o compari cu explicatia acelui Medium?
De fapt ignora, nu prea contine parte psihologica, contine boli ale SNC, nu prea cred ca te ajuta.
Scuze alopata in loc de holistica, imi pare rau, nu am treaba cu cea alopata
Nu ma enerveaza toti cei din holistic, nu ma enerveaza homeopatii, nu ma enerveaza acupunctura, desi le cred inutile, ma enerveaza prostii astia care i am pus pe net care spun chestii periculoase care pot omora un diabetic, si cei care spun ca pot vindeca cancerul(la cancer am auzit ca asa afirma in cartile lui Medium), oamenii astia mi se par periculosi.
Apropo sunt mandru nu ma asteptam la asta, tu chiar ai tinut piept, asta e un inceput spre bine(mesajul direct spre mine), asa am scapat si eu de anxietate, am zis trebuie sa ma duc cu capul inainte, si asa am facut. teoretic am avut si prieteni care m au ajutat, stii ce cred ca te ajuta in acest context, o vorba, iti trebuie cineva cu care sa vorbest. Eu am trecut peste deoarece oamenii mi au dat curaj, am simtit ca trebuia sa lupt.
Poți să te înscrii la o facultate de medicină. Totuși va fi destul de greu dacă nu ai urmat un profil real…
Daca consideri că ești în stare, poți să urmezi o facultate de medicina.
Nu stiu ce sa cred, nu pare genul care citeste decat med alternativa
Scz am gresit, cred ca i ar place si lamedicina
anonim_4396 întreabă: