In stare compacta, cuprul este un metal de culoare rosie-aramie, cu stralucire metalica vie si cu structura cristlina cubica, de duritate 2, 5-3 in scara Mosh si densitate 8, 96g/cm3.
-Cuprul e un metal cu activitate chimica redusa.Cu toate acestea el se combina cu oxigwenul, sulful, haogenii, sau cu alte elemente si reactioneaza cu acidul azotic, sulfuric
Stiu ca e maleabil si ductil. Mai mult, regrete eterne, dar nu stiu; n-am mai avut tangenta cu fizica de 30 de ani.
Una din calitatile cuprului este aceea de a fi un foarte bun conductor electric. Este stabil chimic, fiin atacat de putini acizi. Este foarte bun conductor termic. Este usor prelucrabil, fiind un metal moale. Se foloseste in electronica si electricitate.
In stare compacta, cuprul este un metal de culoare rosie-aramie, cu stalucire metalica vie si cu structura cristlina cubica, de duritate 2, 5-3 in scara Mosh si densitate 8, 96g/cm3.
asta o sa scrii tu la tema si va fi perfect
Cuprul - este un metal de culoare roşiatică, relativ greu (ρCu=8. 95 g/cm3) şi relativ greu fuzibil (Tt= 1083 0C). Este maleabil şi are conductivitate termică mare. Ductilitatea sa foarte bună şi conductivitatea electrică mare îl recomandă pentru fabricarea conductoarelor electrice (fire, cabluri). Cuprul pur are rezistenţa mecanică mică, duritate mică, este plastic şi rezistent la şoc. Proprietăţile cuprului pot fi îmbunătăţite prin aliere cu Zn, Sn, Al, Be, Ni.
Masa specifica:in jur de 9, 81 kg decimetru cub, culoare roscata, conductibilitate ridicata(termica si electrica), ductibilitate buna(adica se poate intinde mult)se pot trage in tevi, foi.atata stiu.
anonim_4396 întreabă:
Adi1987 întreabă: