| κίllą a întrebat:

Imi poate da cineva proprietatile fizice ale cuprului? crying dar nu sub forma de link sau referat. Doar proprietatile fizice sad

Răspuns Câştigător
| AsU_2581 a răspuns:

In stare compacta, cuprul este un metal de culoare rosie-aramie, cu stralucire metalica vie si cu structura cristlina cubica, de duritate 2, 5-3 in scara Mosh si densitate 8, 96g/cm3.
-Cuprul e un metal cu activitate chimica redusa.Cu toate acestea el se combina cu oxigwenul, sulful, haogenii, sau cu alte elemente si reactioneaza cu acidul azotic, sulfuricwinking

15 răspunsuri:
| Brotacelu a răspuns:

Tema cumva?!

| κίllą explică:

Da

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Stiu ca e maleabil si ductil. Mai mult, regrete eterne, dar nu stiu; n-am mai avut tangenta cu fizica de 30 de ani.

| Arthur a răspuns:

Una din calitatile cuprului este aceea de a fi un foarte bun conductor electric. Este stabil chimic, fiin atacat de putini acizi. Este foarte bun conductor termic. Este usor prelucrabil, fiind un metal moale. Se foloseste in electronica si electricitate.

| johny_9421 a răspuns:

In stare compacta, cuprul este un metal de culoare rosie-aramie, cu stalucire metalica vie si cu structura cristlina cubica, de duritate 2, 5-3 in scara Mosh si densitate 8, 96g/cm3.

asta o sa scrii tu la tema si va fi perfectwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne fereste, ti-as da si ce nu gasesti pe nici un google dar trebuie spatiu omule.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar cam fi:
-are culoare rosie-aramie
-este un metal solid, cu luciu specific
-este insolubil in apa si mai greu decat apa
-este maleabil si ductil
-are conductibilitate foarte ridicata
Sursa:cartea de chimie...tongue
Astept fundita waiting

| adelfinul a răspuns:

Cuprul - este un metal de culoare roşiatică, relativ greu (ρCu=8. 95 g/cm3) şi relativ greu fuzibil (Tt= 1083 0C). Este maleabil şi are conductivitate termică mare. Ductilitatea sa foarte bună şi conductivitatea electrică mare îl recomandă pentru fabricarea conductoarelor electrice (fire, cabluri). Cuprul pur are rezistenţa mecanică mică, duritate mică, este plastic şi rezistent la şoc. Proprietăţile cuprului pot fi îmbunătăţite prin aliere cu Zn, Sn, Al, Be, Ni.

| soporaeternus a răspuns:

Masa specifica:in jur de 9, 81 kg decimetru cub, culoare roscata, conductibilitate ridicata(termica si electrica), ductibilitate buna(adica se poate intinde mult)se pot trage in tevi, foi.atata stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma sugi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuprul se gaseste in stare compacta
cuprul are culoare rosie-arami

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti cam proasta...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu nici eu

| Baii_Bya_1993 a răspuns (pentru AsU_2581):

In ce carte sau de pe ce site ai luat informatia asta?