Probabil vrei sa intrebi,,integrala din e la puterea x''. Daca acesta este cazul, atunci,, integrala din e la puterea x'' este tocmai,, e la puterea x''.
Simonne, userul didiDia ti-a dat raspunsul corect care merita funda. In tabelul cu integralele nedefinite te duci la f: pe R cu valori in R, data de relatia f(x) = a la puterea x, cu a numar real strict pozitiv \{1}. Vei gasi in acest caz ca integrala din a la puterea x*dx = (a la puterea x)/ln a + o constanta C. Cu semnul "*" am reprezentat inmultirea.Cum in cazul tau a = e(baza logaritmului natural), si cum ln e = 1, integrala devine egala cu e la puterea x + C.
Asta ti-a spus si userul didiDia si repet faptul ca raspunsul dat de didiDia merita funda.
Da,a dat raspunsul corect dar nu la intrebarea mea.si plus, n-am pus nici un premiu pentru cel care imi raspunde...
Practic nu mai am nimic... daca mai aveam intrebam exact ce doream sa aflu...
Nu,nu am vrut sa intreb decat ceea ce-am afirmat.dar multumesc, am aflat oricum raspunsul :*
Multumesc celor care mi-au raspuns,dar am aflat raspunsul.
"e" fiind constanta, iese in fata; deci ramane integrala din 1, care este x.
De acord cu raspunsul tau Simonne, dar cred ca puteai sa calculezi integrala ta considerand formula pe care am scris-o eu in cazul particular a = e si x = 1.
Sau se putea aplica formula de integrare prin parti, considerand 1 = (x)'.
Integrala din e*dx = integrala din e*(x)'*dx = e*x - integrala din (e)'*x*dx = e*x - 0 + C = e*x + C, deoarece (e)' = 0.
Oricum, esential este ca ai gasit raspunsul corect. Asta conteaza. Iti doresc multa bafta!
Deoarece e este un numar =2.71(o constanta). atunci integrala dintr-o constanta este egala cu x deci ingerala din e = x. Bafta!
agent003 întreabă: