Ce relevanță are asta?
În primul rând, nu există absolut nicio regulă. Poți să scrii 20 de pagini, poți să scrii 3 pagini sau poți să scrii 0 pagini. Depinde de curs, depinde de profesor și depinde de tine.
În al doilea rând, facultatea nu se măsoară în pagini scrise pe oră.
Depinde de la facultate la facultate, nu scrii la foc continuu.
Oricum scrisul il distrugi pentru ca intr-un timp relativ scurt per curs, trebuie sa scrii mult, la unele cursuri, astfel multi ajung sa aiba scris de doctori!
La facultate mai nou nu se mai scrie ci se pune cursul pe videoproiector si profesorul il discuta in clasa apoi vi-l trimite pe mail sau undeva ca sa il invatati acasa. Doar profesorii batrani, comunisti si aia care se plictisesc sa vorbeasca liber 2 ore mai pun studentii sa scrie dupa dictare
La facultate nu iti dicteaza nimeni. Poti scrie 0 pagini sau 30 de pagini.De tine depinde de cat de rapid stii sa iei notite, asta daca vrei.Profesorul de la curs va va prezenta de obicei sub forma de powerpoint, insa pe slideuri nu va scrie tot ce trebuie sa stiti, ci tot din carti trebuie sa invatati.Eu aveam o profesoara de istorie care nu scria nimic pe slideuri.Erau doar imagini.Trebuia sa fii ochi si urechi, plus sa iti iei multe notite daca voiai sa intelegi ceva.Nu te baza ca va vor oferi profesorii prezentarile ppt fiindca cu alea nu iei 5 la exemene.Plus ca e posibil sa le primiti in sesiune, nu dupa ce va prezinta cursul la ore, depinde de prof.Succes.
Am avut un nenorocit in facultate care ne dicta daca iti vine sa crezi, el in nemernicia lui considera ca studentul trebuie sa scrie nu sa isi ea notite, astfel ca el preda precum profesorii din liceu dar mult mai repede si mai mult, evident ca am facut ceva in caracterul lui si la un moment dat nu am mai scris.
Ce sa vezi am luat mai multi notitele unui super tocilar, daca ai sti cu ce fel de prescurtari a scris ala, a trebuit sa descifram acel limbaj, dar tot nu i-am dat de capat. De ce? pentru ca nenorocitul ala de profesor a dictat in 2 ore cateva zeci de pagini.
Si da, era un nenorocit de joasa speta! Bineinteles ca la examen a dat intrebari din toate cursurile unde a dictat.
Deci sunt oameni fara caracter, indiferent de functia si meseria pe care o au!
Mai, mi-e cam greu sa cred ca a dictat.) Eu cred ca doar vorbea liber, asa cum fac(sau ar trebui sa faca) toti profii de facultate.Nu poti dicta atat in 2 ore.Doar pentru ca isi face meseria, asta nu inseamna ca nu avea caracter.La facultate e logic ca trebuie sa fie mai greu decat la liceu sau clasele I-IV unde chiar ti se dicteaza.
Crezi gresit, eu am fost acolo
Bineinteles ca omul a fost singurul cu astfel de comportament dintre toti profesorii pe care i-am avut, dar asa s-a intamplat.
2 ore ne-a tinut fara pauza daca imi aduc aminte bine, ce puteai sa ii zici?
90% am renuntat sa mai scriem inca din primele minute.
Asta e Romanica, sunt si buni si rai.
Observ caracterul tau non-combatant dar uneori nu e ok, ce faci in viata intr-o situatie in care doar prin agresivitate poti scapa?
In viata nu o poti da cotita sau sa cada adversarul sau raufacatorul ca fiind cel bun! Pe unii nu ii poti indupleca din vorbe sa stii!
De asta sa nu contesti cand iti zic ca cineva are sau nu caracter, pentru ca stiu la cine ma raportez!
Depinde în mare măsură de modul de predare al profesorului. Aveam și eu un prof de gramatică prin facultate care venea la curs fără powerpoint, mai scria pe tablă câte ceva, însă prea puțin, în rest, vorbea vrute și nevrute folosind metafore și comparații pentru a-și expune lecția încât nu mai știai ce să notezi. Cursurile erau interesante, venea cu metafore interesante și povestiri amuzante însă mulți colegi nu reușeau să scrie pentru că pierdeau firul. Din fericire eu am învățat mereu cel mai bine din exemple și îmi aduceam mereu aminte despre ce era cursul, în ciuda faptului că notam maxim o pagină pe curs, pagină care conținea referiri mai degrabă la metafore și comparații decât la cursul actual.
Chiar acum mă uitam prin cursuri, iar la un curs am găsit o propoziție criptică care sună cam așa, „capră și capră". Deja mi-am adus aminte de acel curs, vorbeam despre omonime și omofone, și ce să vezi, acest cuvânt are atâtea forme identice cu același sens... Capră = animal, capră = poziție sexuală, capră = aparat de sărit la ora de sport, etc...
Ce voiam să spun e că nu contează cum și cât îți notezi, contează să-ți notezi în așa fel încât să-ți reamintești cursul în momentul în care citești notițele, practic, pentru mine, notițele nu erau decât un semn de carte.
Tip: dacă te stresezi și încerci să notezi fiecare cuvânt al profesorului te sfătuiesc să renunți de acum, am colege care au încercat și la prima sesiune le-a luat cu salvarea. Decât să fi atent doar la cuvinte mai bine bagă la cap conținutul și notează doar ideile principale, care ar trebui ca în teorie să-ți aducă în memorie cursul respectiv dacă l-ai înțeles.
anaadiaconu întreabă: