În principiu trebuie să faci ce-ţi place pe viitor.Adică trebuie să alegi un job pentru că îţi face plăcere să munceşti în acel domeniu, nu pentru că o să ai o grămadă de bani.Mulţi se duc pe filologie şi apoi la drept(pentru că se ştie că notarul sau judecătorul se scaldă în bani), şi de prin anul I sau II se lasă de facultă.Sau merg pe medicină tot din motivul cu mult mălai şi după se lasă păgubaşi. Dacă vrei să ajungi undeva sus, trebuie să munceşti foarte mult.Şi dacă alegi un profil cu mate, şi nu îţi place, o să-ţi toci creierii.Intr-adevăr la filo ai mai puţine şanse, dar dacă îţi place mai mult româna, limbile străine, psihologia decât mate, fizică, chimie te transferi.
Buna..clasa a11a este...groaznica,nu vreau sa te sperii sau ceva dar pentru mine a fost un chin.
Ai mare grija, si in legatura cu meditatiile ai putea din a 12a.Multa bafta.
Dacă eşti pe mate-info e foarte grea.Am colegi care în generală au fost foarte buni la mate şi de prin liceu au luat note până în 6.Matematica înseamnă exerciţiu şi perseverenţă. Trebuie să-ţi placă.Eu am ales filologia deoarece consider că ştiu lucruri de bază şi chiar nu am nevoie de exerciţii unde te holbezi la o singură cifră din ecuaţie ca fiind un miracol .Trebuie să te gândeşti bine la ce vrei să faci pe viitor, şi nu face greşeala de a te duce pe mate-info doar pentru ca e cel mai popular profil.
Pentru mine clasa a 11 a mi s.a parut cea mai usoara din liceu...iar matematica..stai linistita ca nu este chiar atat de grea...am impresia ca faceti derivate
O sa fie din ce in ce mai greu.
Cel mai bine e sa intelegi cum se procedeaza la calcule (nu zic sa le sti pe de rost ci decat esentialu'). Daca sari peste teoreme o sa te trezesti in clasa a 12-a in alta lume si nu o sa intelegi nimic.
Depinde la ce profil esti, si apoi conteaza ce profesor ai, pentru ca conteaza foarte mult si profesorul, daca reuseste sa te motiveze suficient cat sa inveti de placere, atunci Matematica nu este grea. Pana intr-a 11 am avut profesor la care nu am reusit sa fac mai mult de 7, insa intr-a 11 am reusit sa i-au si 10 asa ca, depinde si profesorul si felul in care intelegi ce vrea sa iti spuna.
M-am dus la acest profil pentru ca as avea mai multe oportunitati la facultati +ca vreau la mediicina. URASSC matematica am numai(6, 7), dar am venit pentru bio/chimie.
As vrea sa ma mut la filo dupa sem II(ca sa dau la psihologie dupa liceu). Merita? Adica nu ar fi mai bine pentru viitorul meu?
p.s- pe sem I acum, am luat la teze: mate:7 si romana:10
Nu ti se pare ca am ales gresit profilul?
Buna! Mie nu mi s-a parut grea, am reusit sa-mi scot media 9 la mate.Mi-a placut materia de pe semestrul 1, matrici si limite de functii, e relativ usor daca intelegi de la inceput.
Eu in clasa a 9-a aveam doar 4 si 5 la mate asa ca am inceput pregatirea si de atunci am facut incontinuu(exceptand perioada vacantelor) si se simte diferenta.Chestia e sa intelegi algoritmul de rezolvare a exercitiilor si daca tu nu poti face asta doar citind lectia predata, e clar ca ai nevoie de ajutor.
Mai eu sincera sa fiu nu stiu ce sa spun pentru ca eu sunt a 11a dar nu mi se pare chiar asa de greu(cu profesoara pe care o avem acum ca a noastra e pe foaie de boala si se intoarce din semestrul 2 si cu ea notele de 2 si 3, depinde de profesor fiindca la mine cu profesoara noastra normala imi trebuiau meditatii(in a 10-a)doar ca sa trec pentru ca nu intelegeam o farama din exercetii sau reguli sau cum explica, acum de cand a venit suplinitoarea pot avea note peste 5 nu doar maxima sa fie 5...deci in mare depinde de profesor si de modulul de matematica pe care il facieu fac M2 dar da nu sunt buna la mate si nu o voi intelege niciodata...si nu imi voi face aluzii gen "sigur trec bac-ul la mate" pentru ca nu e sigur la cat de "priceputa" sunt
Pai nu... daca esti desteapata si inveti poti sa spui ca nu este grea eu am terminat liceul si nu am avut probleme cu meditatiile la nici o materie... pune burta pe carte si ai sa vezi ca nu o sa ti se mai para greu
Psihologia la ora actuală nu se prea caută în România. Poţi să fi psiholog la nivel de şcoală sau să ai propriul tău cabinet, să lucrezi în televiziune(Veronica A. Cara), unde faci lejer 1000 lei pe lună(foarte greu ajungi acolo, multă muncă). Partea bună e că tu ceri un tarif, dar ca să ajungi să ai propriul cabinet ai nevoie de mult timp şi bani investiţi. Poţi să faci în jur de 100 lei pe şedinţa. Trebuie să-ţi placă ceea ce faci şi să ai forţă psihică, astfel încât să nu te încarci cu problemele pacienţilor.