| Voicu_Maria_1996 a întrebat:

In conditiile in care am facut anul acesta la buget, am posibilitatea sa-mi transfer anul in regim cu taxa si sa achit taxa pentru intreg anul?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca vrei sa urmezi alta facultate, tot la buget, atunci poti plati taxa de studii la actuala facultate, conform art.142 din L.1/2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.
  (6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;  
  b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.
  (6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
  (6^3) Cu ocazia înmatriculării persoana prevăzută la alin. (6^1) prezintă dovada că a efectuat/efectuează plata prevăzută la alin. (6^2)."

8 răspunsuri:
| Voicu_Maria_1996 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc, m-ai ajutat foarte mult! happy

Dar asta e valabil și dacă vreau să achit doar un an, nu e pentru cei care au finalizat deja un ciclul de studiu și au licența dată?

Și în condițiile în care am beneficiat de bursă de studiu nu ar trebui să o înapoiez?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Voicu_Maria_1996):

Este pentru toti care au fost pe loc bugetat, indiferent cat timp si vor sa urmeze alta facultate tot pe loc bugetat.

Ioandelasal

Bursa de studii nu trebuie restituita, daca citesti cu atentie prevederile legale vei observa ca se refera doar la taxa de studii.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, dacă doreşti să urmezi altă facultate "la buget", atunci poţi achita contravaloarea taxei de studiu aferentă anului I la această facultate!
Apoi, te poţi înscrie ( şi la înscriere vei anexa dovada plăţii efectuate ) pe locuri de "la buget" la altă facultate...

Toate cele bune!

".în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget." Fiecare universitate are metodologie ei, din câte scrie aici reiese că paragraful este valabil doar pentru facultățile care au doar finanțare integrală de la buget sau am înțeles eu greșit? Conform legislației eu aș am dreptul să-mi achit anul făcut deja și să-l transfer în regim cu taxă. Dacă fac acest lucru până când se fac înmatriculările la UMF Iași (acolo voi da examenul de admitere), crezi că aș avea posibilitatea să ocup un loc la buget?

Ioandelasal

Da, vei putea ocupa un loc la buget. Vei plati prima facultate doar daca vei intra pe loc bugetat, prezentand dovada la inscrierea in facultate, n-are rost s-o platesti inainte.