Partea buna in chestiunea asta stii care este, draga mea? ( da, e si o parte buna). Daca formam pluralul din exemplele tale cu Amândoi au_ respectiv Noi toţi am_ economisim cateva litere, ceea ce inseamna timp si energie. Spunand Amândouă au_ respectiv Noi toate am_ ar trebui sa mai punem dintr-un foc cate o litera in plus, ceea ce nu-i de ici de colo, uneori o secunda economisita alaturi de un strop de energie te pot face sa vezi partea plina a paharului.
Ştiţi genurile gramaticale?
Un - Doi - Masculin
O - Două - Feminin
Un - Două - Neutru
Ei bine şi mai sunt acordurile gramaticale, contextul, şi având în vedere că e limba română, din ceea ce cunosc are reguli stricte în ceea ce priveşte fonetica, gramatica şi sintaxa propoziţiilor. În plus te "zgârâie" pe urechi dezacordurile între cuvinte! Chiar şi aşa sunt nenumărate greşelile!
Cred că am dat de regula buclucașă.
Acordul în gen și în număr între un subiect multiplu și numele predicativ și între atributul adjectival și determinatul său se realizează astfel după cum e scris în pagina următoare, la punctul 10.6.3.1.
http://publications.europa.eu/code/ro/ro-4100600.htm
Lasă, ca se compensează prin faptul ca majoritatea substantivelor sunt de genul feminin. Parerea mea este ca regulile ce țin de gen in gramatica au fost stabilite pe criterii mai degrabă conventionale/arbitrare, decat pe criterii de misandrie sau misoginism...
Curiosul999 întreabă: