anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In preistorie cine vana, femeia sau barbatul?

12 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

In majoritate barbatul.

| Zoombe3 a răspuns:

Pai din cate stiu barbatul cand pleca la vanatoare statea plecat cate 2-3 luni, in timpul asta femeia ce facea, murea de foame? vana si ea dar numai in jurul casei.

| Ben. a răspuns:

Barbatul vana si animalele si femeile.

lolita
| lolita a răspuns:

Mie stra, stra, stra, strabunicii nu mi-au povestit dar din cate am auzit pe la vecini, vana barbatul.

| Cryss a răspuns:

Barbatul thinking

| bibitza a răspuns:

Barbatul laughing

acum vaneaza amandoiwinking

| vio a răspuns:

Femeia..........vina barbatulhee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stie nimeni ce s-a intamplat in preistorie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Femeia era vinatul big grin tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La animale? sau la oameni? cine erau majoritari?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Paleolitic
Prima epocă din istoria omenirii, cunoscută sub denumirea de epoca pietrei cioplite sau
paleolitic: palaios = vechi şi lithos = piatră (cuvinte greceşti), cuprinde cea mai lungă perioadă
de timp (aproximativ
între 1.000.000 şi 10.000/8000 î. Chr.). Geologic, corespunde
pleistocenului sau epocii glaciaţiunilor din perioada cuaternară, când în structura
geo-morfologică a pământului au loc schimbări importante,
valabile şi pentru lumea vegetală şi
animală. Caracteristica epocii paleolitice este totala dependenţă a hominizilor de natură.
Economia avea un caracter „prădalnic". Sursa principală de alimentaţie o oferea vânătoarea
realizată în grup. În pleistocenul inferior apar primele unelte pentru vânătoare şi cules. Apare
folosirea focului, schimbându-se astfel regimul alimentar, ceea ce va determina modificări şi în
structura anatomică. În paleoliticul mijlociu, Neanderthalul folosea arme şi unelte de silex.

În această perioadă se ajunge la o diviziune naturală a muncii: vânatul - îndeletnicire a bărbaţilor,
iar culesul - practicat de femei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Barbatul

Întrebări similare