Factorialul nu se face in clasa. a IX. Asa ca un elev de clasa a IX-a ar putea sa iti spuna ce afiseaza programul, nu si cum se numeste.
@Shery, iar vii sa te afisezi degeaba? Am si precizat in intrebare sa n-o faci daca nu vii cu rezultatul si descrierea programului.
Poate sa zica orice elev de clasa a 9-a "produsul de la 1 la numarul ala inclusiv" si totusi nu primeste fundita Tztztz... iar te-ai afisat degeaba. Daca citeai mai bine intrebarea atunci intelegeai ca nu era obligatoriu sa mentionezi de "factorial", dar asta as fi vrut eu sa "aud"! Mai tarziu am revenit cu explicatii prin care ceream asta. Mai devreme sau mai tarziu, daca nu raspundea dof21, eu tot dadeam cuiva fundita, probabil lui angel13(care m-a felicitat dupa vreo 5 luni pe privat pentru o intrebare ca asta, ca sa vezi ca si-a amintit ceva placut de pe acest site; chiar isi mai dorea sa pun intrebari de acest tip)
Puteam sa zic ca afiseaza 120 si calculeaza factorialul, dar nu sunt atat de Incuiata sa nu citesc raspunsurile celor dinaintea mea. D'oh!
Sincer mie mi-a iesit 360.Nu stiu cum le-a dat tuturor 120, avand in vedere ca suntem in "pentru" in care i-ul creste de la 1 pana la 5 si se inmulteste cu p care la randul lui creste. Poate nu e bun raspunsul meu, deoarece eu fac informatica doar de un semestru.
In primul rand, acesta nu este un limbaj de programare cum vad ca au intuit altii ci este pseudocodul unui program care se poate scrie in C++, Pascal si in multe alte limbaje de programare, este evident ca pseudocodul descris mai sus calculeaza factorialul unui numar natural 'n', iar cu ajutorul variabilei dinamice 'i' implementate in bucla "for" imulteste pe rand fiecare numar pana la 'n'.
P=120; Programul porneste de la p=1 si i de la 1 la n; inmulteste p cu i si de fiecare data ii atribuie acea valoare lui p pana ce ajunge i>n; iar la final afiseaza rezultatul final al lui p. Am dreptate?
anonim_4396 întreabă: