Prin violenta inteleg sa fii oarecum agresat de catre cei din jur sau sa agresezi la randul tau.De exemplu daca cineva vine la tine, te ia de guler si iti spune "uite bobocul, inca mai poarta uniforma liceului", asta pare violenta. Orice alta bataie nevinovata care duce la pierderi materiale este tot violenta pentru mine.
Prin violenta verbala inteleg cuvinte, jigniri dure care ori sunt ignorate ori duc la violenta fizica.
Este doar parerea mea.
Va doresc o zi placuta in continuare!
Deci crezi că dacă nu ignorăm violența verbală automat ajungem la violentă fizică?
Da,in licee asa este. Daca nu-i ignori sau daca nu le raspunzi cu ceva inteligent atunci se ajunge automat la violenta fizica. Sunt multi din acestia care vin la liceu numai sa se ia de altii, sa vada defectele altora si sa rada sau sa se ia la harta din cine stie ce motiv banal.
Oricum, pentru moment se pare ca la liceu este mai redusa violenta fizica intrucat lumea a inceput sa mai inteleaga ca nu totul se rezolva cu pumnul.De obicei totul se incheie cu violenta verbala ce nu duce nicaieri.
De obicei aceasta duce la violenta fizica doar in generala, unde copiii nu se pot controla.
Aici esti jignit din senin, dar nu si batut, asta doar daca sari tu primul la bataie intrucat te-au jignit.
Evident, asta depinde si de mai multi factori.Eu de exemplu nu am probleme in liceu intrucat am facut 5 ani de karate si de obicei, cei care ma vad nu prea au treaba cu mine.Eu nu ii bag in seama de fel pe cei care nu ii cunosc.
In schimb am un coleg mai timid de care se iau toti dar el ii ignora. Depinde si de ce stare de spirit si de ce fizic ai.
La liceu nu esti jignit decat daca esti slab sau ingandurat.(Atunci cand te vad ca esti vulnerabil) Eu sunt la un profil de matematica-informatica unde nu prea au loc decat jigniri si fooarte rar si batai care sunt imediat stopate si pedepsite.
Deci da, se poate ajunge la violenta fizica dar nu mereu.Cateodata regulile si pedepsele ii tin la distanta pe cei ce aplica violenta fizica asa ca prezenta unor batai serioase este aproape nula.
Totul tine de mentalitatea elevului.De exemplu, noi in acest liceu nu avem probleme cu alte clase, decat cu cele de sportiva intrucat stim cu totii ce fel de elevi toxici sunt pe aici.
AndreiFB întreabă: