Deci este foarte simplu : +x-3y+x-3y. Te uiti dupa termenii asemenea x si x sunt la fel? DA! Inseamna ca sunt asemenea deci se aduna ''x'' se mai scrie ca fiind 1*X =1x si ''x''-ul celalalt la fel. Si apoi de uiti la -3y si -3y si ei sunt asemenea deci va veni asa: 1x-3y+1x-3y=(1x+1x)+(-3y-3y) (se aduna 1 cu 1 si ''-3'' cu ''-3'' ) = 2x -6y. Nu stiu cant de bine ti-am explicat daca nu intelegi ceva da-mi mesaj in privat. Presupun ca esti a7a
Deci atunci cand aduni x +x rezultatul este 2x, iar atunci cand inmultesti x ori x rezultatul este x patrat.Si rezultatul calculului tau este 2x - 9y.
Pai se aduna x pentru ca, imagineazati ca in fata lui x este "1" si tu faci operatiile aici adunand x+x=2x, adica 1x+1x=2x si la inmultire/impartire, pai, aduni exponentii de la x adica x ori x = x patrat sau x patrat ori x este x la puterea a 3-a. bafta la test! :*
Ar trebui sa fie primul servit cu funda, da cel mai bine mi-a explicat anonim1234599.
Mersi mult, am inteles, si da sunt in a7-a,am incercat sa-ti dau funda dar nu pot.
Nu ai pentru ce :*daca nu intelegi ceva la mate da-mi mesaj si te ajut ca stiu cum e sa nu intelegi ceva...