| EmiliaTonciuVasile a întrebat:

Invat limba franceza din clasa a 2a,dar am urat-o mereu,nu am avut posibilitatea sa ma schimb la engleza. Iubesc engleza,stiu sa port o conversatie, vreau la liceu (10-a) sa ma schimb la engleza.E grea materia? Daca ma schimb si voi avea probleme,ma pot muta inapoi? Franceza e grea,si nu mi se da,ce credeti, sunt sanse sa reusesc sa-i ajung pe ceilalti?

3 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Zici ca ca stii sa porti o conversatie, esti sigura ca stii toate timpurile verbelor? Cum sa le pui cand sa le pui? Poate ca mai prinzi materia daca te apuci de studiu serios, dar nestudiind niciodata engleza iti va fi foarte greu si vei avea mult de munca. Nu-i chiar asa usoara cum crezi.

| ALGator a răspuns:

Trebuie sa incepi engleza de la nivelul tau daca se poate. Cauta neaparat un test de evaluare pe net, sa vezi cam la ce nivel esti.
Engleza e relativ mai usoara ca franceza pentru ca are o gramatica mai simpla, cu mai putina flexiune.
Daca reusesti sa te muti, nu da cu piciorul francezei. E o valoare care iti apartien. Cauta sa o tii minte. Daca te vei gindi cu scirba la ea o vei si uita repede. S-ar putea peste vreo 10 ani ori sa iti vina sa o "iubesti" ori sa ai nevoie de ea.
In privinta regulilor, cel mai bine ar fi sa intrebi la liceu, chiar pe diriginta sau cei ai acolo. Ei te pot indruma si poate iti pot face si o incadrare. Nu le spune ca "urasti" franceza, ci ca ti-ai dat seama ca fara engleza nu se poate trai in viata profesionala.

| ALGator a răspuns (pentru ALGator):

Incepi si fa ambele teste de aici:
http://www.cambridgeenglish.org/ro/test-your-english/

Nu te descuraja daca nu iei nota maxima. In fond e o limba pe care nu ai facut-o. Urmareste sa vezi cam ce iti inspira ca dificultate.

Cred ca te-ai gindit bine sa faci engleza. Eu am facut franceza in scoala si engleza mult mai tirziu.
Fara engleza nu existi, indferent daca iti place sau nu. Asta nu inseamna ca trebuie sa o stii perfect, ci "pragmatic".