| Mindfulness a întrebat:

Kosovo sunt sârbi de origine sau albanezi?

Răspuns Câştigător
| ALM2000RO a răspuns:

Da, Kosovo e un stat nerecunoscut de Serbia (n-au niciun fel de relații politice sau diplomatice), a avut loc războiul din Kosovo după destrămarea Iugoslaviei comuniste iar în 1998 a devenit provincie autonomă. Apoi în 2008 a obținut autonomie sporită împotriva voinței Serbiei, iar în 2011 și-a proclamat independența. 104 din 193 state membre ONU au recunoscut statul Kosovo (mai mult de jumătate din toate statele), România nefiind printre statele care i-au recunoscut.
Serbia consideră Kosovo o provincie rebelă a sa și îi zice Provincia Kosovo și Metojiha, așa cum Republica Moldova îi zice republicii de-facto Transnistria (oficial Republica Moldovenească Nistreană) Unitățile Teritoriale Autonome din Stânga Nistrului.
Noi nu mai suntem prieteni cu Serbia din anii 2000, de când cu războiul din Iugoslavia (dizolvată oficial în 2003 și cu 7 state pe post de succesori: Serbia, Croația, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Bosnia & Herțegovina și Kosovo) când România a permis avioanelor militare NATO să survoleze spațiul nostru aerian și să atace de acolo (să bombardeze) Iugoslavia și mai ales Belgradul. Ne-am dat bine cu NATO tocmai ca să intrăm și noi, că negociam aderarea, iar ulterior în 2004 am aderat, mai rapid decât dacă n-am fi permis avioanelor NATO să bombardeze Iugoslavia venind de pe teritoriul nostru.
De atunci relațiile diplomatice și politice române-sârbe sunt la un nivel foarte scăzut, ei încă ne poartă pică. Dar comercial afaceriștii noștri cu cei sârbi fac afaceri bune în continuare, știi că bani n-au miros și nici culoare politică.
Noi nu recunoaștem Kosovo din simplul motiv că nu vrem să creăm un precedent și să deschidem cutia pandorei cu revendicările UDMR și ale altor organizații civice și politice maghiare privind autointitulatul Ținut Secuiesc de la noi din Ardeal (Transilvania).

8 răspunsuri:
| ALM2000RO a răspuns:

Albanezi

| Mindfulness explică (pentru ALM2000RO):

De aia se supără așa când noi îi numim sârbi și ies de pe teren mereu cu noi?
Parca eram frați cu sârbii, ne înțelegeam bine cu ei.

Frate tu ești așa de inteligent și alegi sa te izolezi de lume? Nu reușești nici cum sa ieși ziua din cauza anxietății? Pe tine chiar te cred că ai fost foarte bun la învățătură,se vede că știi multe! Eu in locul tau nu m-aș da bătut, măcar o iubită sa ai și tu, ai și tu dreptul să ai familia ta, sunt alții mult mai bolnavi, nebuni și au prieteni, gagici culmea și job și tu ești cu 10 clase peste ei la inteligenta și educație.
Nu suferi că nu ai prieteni? O viață normală? Că nu te distrezi la vârsta ta? Eu sincer sunt copleșit, nu știu cât mai rezist așa fără prieteni, fără o gagica! Vad că pentru unii de aici e ceva normal sa stai izolat de societate sa nu ai prieteni, nu mă refer la tine neapărat happy

| vodami92 a răspuns:

Cred ca cu albanezii! cu sarbii nu prea ar avea cum! de ce! simplu! Serbia nu a recunoscut vreodata ca ar avea relatii de prietenie pe plan politic sau chiar de ce nu diplomatic cu Kosovo! asa ca nu vad de ce ar fi prietena Serbia cu Kosovo! mai degraba cu Albania! da pentru ca in Kosovo sunt ceva albanezi! au profitat de legatura asta dintre cele doua tari! si au emigrat fara probleme! Albania e cam ca si noi! adica se asculta manele! plus ca au si ei ca si noi! bunaciuni! botoxate si siliconate! se imbraca si se incalta numai cu haine de firma! nu asa! second hand!

| Mindfulness explică (pentru vodami92):

Ai dreptate. happy

| ALM2000RO a răspuns (pentru Mindfulness):

Nu am ales eu să mă izolez de lume, am avut parte de dezamăgiri majore în ceea ce privește prietenii și cunoștințele și am rupt-o cu toată lumea. M-am izolat de lume deoarece mi-am pierdut cu totul încrederea în oameni și în societate.
Evident că sufăr că nu mai am prieteni, aș avea nevoie de unii dar nu știu unde aș putea găsi unii adevărați care să nu mă bârfească și mai ales care să-mi fie alături.
Aveam o viață normală și acum nu mai am, știu că e trist.
Și eu sunt copleșit din moment ce am dezvoltat depresie, anxietete ba chiar și agorafobie, nu mai zic de mizantropie.
Legat de distracții și de a avea o iubită, eu știu sigur că ți-am zis că m-am născut asexual și aromantic (AroAce), adică nu am simțit niciodată atracție sexuală sau fizică față de nimeni și nici nu m-am îndrăgostit vreodată, pe scurt ține de chimia creierului, așa s-a format, asta nu e o problemă dar e motiv de discriminare și bârfă la noi în România.

| ALM2000RO a răspuns (pentru Mindfulness):

Nu știu cum de s-a copiat răspunsul a doua oară ca reply la comentariu. Cel puțin mie așa îmi apare.

E un Bug de la TPU cred